La Liga: megvan a Real Madrid stadionjának új neve?

Vágólapra másolva!
2015.01.28. 19:05
A spanyol AS értesülései szerint a Real Madrid labdarúgócsapatának stadionja a jövőben az Abu-Dzabi Bernabéu nevet viseli.

Az AS úgy tudja, hogy az új név az International Petroleum Investment Company (IPIC) tulajdonában álló Cepsa olajvállalat központjában tartott médiaesemény során hangzott el.

Már beszámoltunk arról, hogy az ICIC megegyezett a Real Madriddal a Santiago Bernabéu Stadion átalakításáról és névadási jogáról.

„Nevezhetjük IPIC Bernabéunak vagy ahogy akarják, akár Cepsa Bernabéunak is” – mondta november végén Florentino Pérez elnök egy helyi politikusnak.

Az AS értesülése szerint azonban az Egyesült Arab Emírségek kormánya által alapított vállalat tervei szerint a stadion az Abu-Dzabi Bernabéu nevet viseli majd.

A Real Madrid és az IPIC között kötött megállapodás értelmében az abu-dzabi központú cég vállalja a Bernabéu 500 millió eurós felújítási költségének jelentős részét, és évente 20 millió eurót fizet majd a névért. Az építkezés már szeptemberben megkezdődhet.

Érdekesség, hogy az IPIC vezetőségi tagjai között megtaláljuk Manszúr sejket is, aki a Manchester City, a New York City FC és a Melbourne City FC tulajdonjogát is birtokló City Football Group anyavállalatának, az Abu-Dzabi United Groupnak tulajdonosa.

A Real Madrid még nem reagált a lap információira.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik