Real Madrid: így kúszhat be a szponzor a Bernabéu nevébe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.19. 11:14
IPIC Bernabéu, Cepsa Bernabéu – akár így is hívhatják Florentino Pérez klubelnök szerint a Real Madrid labdarúgó-stadionját a tervbe vett felújítás után.

„Nevezhetjük IPIC Bernabéunak vagy ahogy akarják, ... akár Cepsa Bernabéunak is" – mondta televíziós felvételek tanúsága szerint Pérez Madrid tartomány oktatásért és sportügyekért felelős miniszterének, Lucía Figarnak azon az összejövetelen, amelyiken a klub és a Microsoft közötti együttműködésről szóló megállapodást ismertették.

Az IPIC annak az abu-dzabi illetőségű befektetési alapnak a neve, amellyel októberben kötött öt évre szóló, a Bernabéu-stadion modernizálásának finanszírozását célzó megállapodást a mardidi klub. Az egyezség részeként az alap neve szerepelhet az aréna nevében (a Cepsa spanyol olajvállalat 2011 óta szintén az IPIC tulajdonát képezi).

A kiszivárgott hírek szerint a Realhoz évi hárommillió euró folyik be az alaptól, ameddig meg nem kezdődhet a stadion bővítése – amint megkapják a zöld jelzést, az összeg évi 20 millió euróra emelkedik.

A spanyol sajtó korábban más szponzorok nevét is belevizionálta a legendás aréna nevébe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik