Real Madrid: krízisben a blancók; CR lassú és hanyag?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.19. 12:18
null
Cristiano Ronaldo lenne a Real Madrid formahanyatlásának oka? (Fotó: AFP)
Sokan már krízisről beszélnek azután, hogy a Real Madrid labdarúgócsapata szerdán nagy meglepetésre kikapott a Celta Vigótól. A Marca elemzése szerint Cristiano Ronaldo gyenge formája miatt került hullámvölgybe a spanyol gigász.

 

A királyi gárda spanyol rekordot jelentő 40 tétmeccsen maradt veretlen, de a csúcs felállítása óta hullámvölgyben van, a szerdai, Celta Vigo elleni Király-kupa összecsapás (2–1) sorozatban a harmadik meccs volt, amelyen nem tudott győzni.

Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője a mérkőzés után elismerte, a gárda nincs jó formában, csapata nehéz helyzetbe került.

„Furcsa találkozó volt, azt kell mondjam, sajnos a legrosszabb pillanatokban jött ez a meccs – vélekedett Zidane a Celtától elszenvedett vereség után. – Sorozatban két kudarc, ezt nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Valami történik.”

„Elemeznünk kell a történteket, meg kell néznünk, mit tehetünk azért, hogy változzon a helyzet, jöjjenek az eredmények. A Celta elleni összecsapáson már a kezdetektől gond volt, nem volt elég intenzív a csapat, egyáltalán nem tudtuk irányítani a játékot. A srácokat nagyon bosszantják a vereségek, erősebbnek, energikusabbnak kell lennünk, ez az, ami kihúzhat minket a csávából.

A Marca is kiemelten foglalkozik a hullámvölgybe kerülő királyi gárdával, ráadásul a lapnál meglepő következtetésre jutottak. Noha Zidane nyilatkozatában azt mondta, csak ő tehet róla, hogy a spanyol gárda bajban van, az elemzések szerint Cristiano Ronaldo gyengélkedése a Real Madrid rossz formájának oka.

Nem köntörfalaznak, mint írják, a portugál klasszis rendkívül gyengén teljesít.

Cristiano Ronaldo hanyag. Mozgása szét van esve, lelassult, egyáltalán nem tud nagy pluszt adni a csapatának – sőt, az elmúlt hetekben a teljesítménye olyannyira visszaesett, hogy az már az együttes rovására ment – írja a Marca.

Idén a portugál nem az igazi. Ha valóban CR a világ legjobb játékosa, rendkívül gyorsan fel kell szívnia magát, mert a Realnak nagyon nagy szüksége van rá.

A blancók legközelebb szombaton játszanak, Zidane csapata 16.15-kor a Málagát fogadja a bajnokság 19. fordulójában.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK

Alcorcón (II.)–Alavés 0–2 (Ibai Gómez 90., 94.)
Real Madrid–Celta Vigo 1–2 (Marcelo 69., ill. Aspas 64., Castro 70.)
Az Alcorcón–Alavés visszavágóját január 24-én, kedden, a Real Madrid–Celta Vigóét pedig 25-én, szerdán játsszák le.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik