Király-kupa: hullámvölgyben a Real, nyert a Celta Madridban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.18. 23:04
null
A Real Madrid sorozatban harmadik meccsén maradt nyeretlen (Fotó: AFP)
Hullámvölgybe került a Real Madrid, amely a Király-kupa negyeddöntőjének első felvonásán hazai pályán 2–1-re kikapott a Celta Vigótól.

A királyi gárda spanyol rekordot jelentő 40 tétmeccsen maradt veretlen, de a csúcs felállítása óta hullámvölgyben van, ez már sorozatban a harmadik meccs volt, amelyen nem tudott győzni.

Az első félidőben egyik csapat sem talált be, Cristiano Ronaldót nagy helyzetben blokkolták a védők, így 0–0-val fordultak a felek.

Kevéssel az első órát megelőzően a csereként beálló Morata lőtt nagy helyzetben a léc fölé, ezt pedig büntette a Celta: Marcelo rosszul szabadított fel, Iago Aspas pedig kihasználta a ziccert (0–1).

A 69. percben Marcelo helyre hozta a hibáját, Modric beadása után a vendégvédelem is eredménytelenül próbált felszabadítani, a brazil védő pedig kapásból a kapuba lőtt (1–1).

Még ünnepeltek a madridiak, amikor újra megszerezte a vezetést a vendégcsapat, Aspas passza után Johny Castro használta ki az adódó lehetőséget, rögvest a középkezdés után (1–2).

A hajrában Benzema került nagy helyzetbe, de ő is a léc fölé ágyúzott, így a Real Madrid egymás után második tétmeccsén kapott ki – a Celta pedig sorozatban a hatodik fellépésén nyert.

A nap másik meccsén az Alcorcón egészen a 90. percig tartotta magát az Alavés ellen, akkor azonban Ibai Gómez megszerezte a vezetést, majd Bellvís kiállítása után ismét a 88. percben beálló támadó volt eredményes (0–2).



SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK

Alcorcón (II.)–Alavés 0–2 (Ibai Gómez 90., 94.)
Real Madrid–Celta Vigo 1–2 (Marcelo 69., ill. Aspas 64., Castro 70.)
Az Alcorcón–Alavés visszavágóját január 24-én, kedden, a Real Madrid–Celta Vigóét pedig 25-én, szerdán játsszák le.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik