Real-gála a Santander ellen, Ronaldo négyet vágott

Vágólapra másolva!
2010.10.23. 22:01
null
Ronaldo négy gólt lőtt a Santandernek (Fotó: Reuters)
Címkék
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 8. fordulójában a Real Madrid hazai pályán kiütéses győzelmet aratott a Racing Santander ellen. A találkozón Cristiano Ronaldo négy gólt szerzett.

A tabellán elfoglalt helyezésekből, no és persze a két játékosállomány közötti nagyságrendi különbségből nemcsak sejteni, hanem tudni is lehetett: szombaton este nem az lesz a kérdés, hogy otthon tartja-e a három bajnoki pontot a Real Madrid, hanem az, mennyivel nyer a Racing Santander ellen?

SZAVAZÁS

José Mourinhóval a Real Madrid képes lesz-e elhódítani a spanyol bajnoki címet a Barcelonától?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A fővárosiak veretlenül, 17 pontot begyűjtve várták az összecsapást, a santanderiek ellenben hét pontjukkal inkább a kieső régióhoz tartoztak, vagy legalábbis a középmezőny nagyon aljához. Aligha gondolhatták komolyan, ponthoz, illetve a csodával egyenértékűen pontokhoz jutnak a Santiago Bernabéu Stadionban. Az elmélet végül a gyakorlatban is bebizonyosodott...

Alig telt el tíz perc a találkozóból, amikor Gonzalo Higuaín révén máris előnyhöz jutottak a „blancók", a folytatás viszont a csatártárs, Cristiano Ronaldo örömjátékát hozta. A portugál szokásához híven rendkívül gólra törően játszott, ennek köszönhetően már a szünet előtt kétszer betalált a kiszolgáltatott Tono kapujába. Mindkétszer a szélen futó akciót fejezte be középen érkezve góllal.

A vendégek csupán asszisztáltak a madridiak, mindenek előtt a portugál aranylabdás gálájához, de még az sem igazán jött össze nekik, osztálykülönbség volt a két gárda között.

A szünet után Ronaldónak két perc sem kellett az újabb találathoz – szintén egy szélről belőtt labdát juttatott a rendeltetési helyére –, majd ellenállást nem tűrően vette magához a labdát, amikor a remek formát mutató Ángel di María elleni szabálytalanság után Muníz Fernández játékvezető a büntető pontra mutatott. A portugál némi sasszézás után higgadtan a bal alsóba gurított. K.O.! Ronaldo mesternégyesével.

A folytatásban előbb a szintén roppant hasznosan játszó Mesut Özil növelte a házigazdák előnyét, de az utolsó szót a vendégek mondták ki: Pape Diop életerős lövése csapattársa, Rosenberg hátán irányt változtatva jutott Iker Casillas kapujába. A hátralévő időben Ronaldo már megengedhette magának, hogy eltűnjön a pályán, de a cserék sem frissítettek a házigazdákon, inkább kivették az élt a játékukból. A vendégek közelebb is lophatták volna magukat, de azért Casillas is érdemben szólt hozzá a találkozóhoz egy bravúrral.

A Real legutóbbi hazai fellépésén, még október elején szintén 6–1-gyel küldte haza éppen aktuális riválisát, a Deport. A madridiak hazai pályán százszázalékosak eddig a bajnokságban, és a 16–2-es gólkülönbségük is megsüvegelendő. A Santander vendégként negyedik fellépésén harmadszor kapott ki, és ezzel a hatossal már tíz kapott gólnál jár.

REAL MADRID–SANTANDER 6–1

 

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,ll,2010/08,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik