Real: Eto'o bejelentkezett a madridiaknál is - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.23. 07:54
null
Eto'o (középen) egyelőre kivár (Fotó: MTI)
A sport.es spanyol oldal arról számolt, hogy az orosz Anzsitól gazdasági okok miatt távozó Samuel Eto'o képviselőin keresztül beajánlotta magát a spanyol Real Madridhoz.

 

A kameruni próbálkozása a spanyol fővárosban több mint pikáns. Annak idején ugyan náluk indult európai karrierje, pontosabban csak indult volna, mert nem látták meg benne a csiszolatlan gyémántot. Eto'o aztán nehezen viselte a mellőzöttséget és a folyamatos kölcsönadást. A Mallorcánál már megvillantotta képességeit, erre figyelt fel a Barcelona, ahol a világklasszisok sorába emelkedett a gólerős támadó. Emlékezetes maradhat vele kapcsolatban, ahogy a Barcelona 2006-os bajnoki címének ünneplése során mikrofonnal a kezében a madridiakat megsértő szurkolói rigmusokat énekelt. Másnap a komplett katalán klubnak kellett nyilvánosan bocsánatot kérnie miatta. Eto'óra Barcelonában máig szeretettel emlékeznek, vajon milyen fogadtatásban lenne része madridiként?

Korábban Eto'o – aki 20 millió eurós fizetésével a világ legjobban kereső labdarúgója volt az Anzsinál – a Chelsea-hez is beajánlotta magát, elsősorban José Mourinho miatt. De felvetődött a neve volt olasz klubjánál, az Internél is.

A Real nem keres kimondottan centert, bár Gonzalo Higuaín már távozott, és Karim Benzema után is van érdeklődés, egészen konkrétan az Arsenal részéről. Márpedig így csak tehetséges fiatalok – Jesé és Morata – állnak Carlo Ancelotti rendelkezése. Az olasz tréner a kerettel kapcsolatban azt mondta: elég erősek így is.

A találgatások dacára Eto’o távozása nem biztos, legalábbis tartja magát a mahacskalai elnöki irodából kiszivárgó hír, mely szerint Szulejman Kerimov tulajdonos és a kameruni labdarúgó között köttetett megállapodás alapján Eto’o az idény végéig marad.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik