Arsenal: Benzema és Di María Wenger legújabb kiszemeltjei

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.22. 08:51
null
A cinikus Chelsea-drukker üzent a rivális trénerének (Fotó: Reuters)
A BBC információi szerint az angol élvonalbeli Arsenal két legújabb kiszemeltje a Real Madridban szereplő Karim Benzema és Ángel di María. Állítólag Arsene Wenger menedzsernek még közel 100 millió fontja van igazolásokra.



A tekintélyes brit közszolgálati médium úgy tudja, az Arsenal hajlandó lenne 40 millió fontot (euróban kb. 44 millió) kicsengetni a Real Madrid francia játékosáért, a 25 éves Karim Benzemáért – mivel korábban Gonzalo Higuaínt, Luis Suárezt és David Villát sem sikerült megszereznie Arsene Wengernek, aki egyébként régóta nagy rajongója az 59-szeres francia válogatott Benzemának.

Sőt a francia szakvezető – ha már Madridban kutakodik erősítés gyanánt – cimborát is hozna Benzemának, ugyanis az argentin válogatott Ángel di Maríával szeretné növelni lehetőségeit a szélső posztokra (pláne, hogy az ifjú tehetség, Alex Oxlade-Chamberlain három hónapra kidőlt sérülés miatt).

A BBC úgy tudja, Wenger továbbá még egy kapust és egy védekező játékost is keres a piacon. Utóbbira már voltak próbálkozások, a Newcastle francia középpályásáért, Yohan Cabeyéért 10 milliót ajánlottak az „ágyúsok” – mindhiába. Kapusposztra pedig a valenciai Vicente Guaita érkezhet.

Wenger a Fenerbahce elleni 3–0-s Bajnokok Ligája-sikert követően nyilatkozott a lehetséges érkezőkről.

„Erre abszolúte semmi esély sincs – kezdte Wenger, miután a liverpooli Suárez Londonba szerződéséről faggatták az újságírók. – A minőséggel nincs gond a csapatnál, most sokkal inkább mennyiségileg vagyunk elmaradva. Nem számíthatunk Artetára és Diabyra, valamint három válogatott játékosra [Oxlade-Chamberlain, Laurent Koscielny, Jack Wilshere] sem. Igyekszünk javítani a helyzeten, de mindenkinek meg kell értenie, hosszú az út egy labdarúgó megszerzéséig. Az átigazolási piac csak most kezdődik. Tizenkét napunk van, sok történés lesz.”

A piac szeptember másodikán zár, s bár a legtöbb csapat már elköltötte a játékosokra szánt eurómillióit, Arsene Wengernek a pénz nem lehet akadály. A BBC ugyanis tudni véli, az Arsenal szakvezetőjének közel 100 millió font áll rendelkezésére erősítésekre. A londoni gárdát 1998 óta irányító tréner sosem állt nagy költekező hírében, ezen a nyáron is csupán egyetlen játékost igazolt Yaya Sanogo személyében – őt is ingyen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik