Real: eltiltás? Most jönnek csak a PL-klubok – Sánchez

Vágólapra másolva!
2016.01.17. 16:01
null
José Ángel Sánchez és Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke (Fotó: vozpopuli.com)
A Real Madrid ügyvezető igazgatója, José Ángel Sánchez szerint a Premier League élklubjai lehetnek a következők abban az eltiltássorozatban, amely korábban a Barcelonát, a napokban pedig a Real Madridot és az Atlético Madridot sújtotta.

 

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kizárta a következő két átigazolási időszakból (2016 nyara és 2017 tele) a Real Madridot és az Atlético Madridot, mivel a két spanyol klub megszegte a 18 éven aluli játékosok klubváltására vonatkozó szabályokat. A fővárosi együttesek 2016 nyarán és 2017 telén vásárolhatnak új játékosokat, de a 2017–2018-as szezon előtt nem regisztrálhatják őket a keretükbe. A két klub fellebbez a döntés ellen.

A Barcelona hasonló eltiltásban részesült, a katalán klub 2016 januárjában regisztrálhatott ismét új játékosokat. José Ángel Sánchez szerint a Premier Leauge-ben szereplő klubok is erre a sorsra juthatnak.

„Kapcsolatban állok több angol együttessel is, pontosan tudom, hogy a Premier League klubjainak vizsgálata már régebben megkezdődött” – nyilatkozta a Cadena Ser rádiónak José Ángel Sánchez.

„A FIFA vizsgálati erőforrásai nem kimeríthetetlenek, ezért nem tud a szövetség egyszerre több esetben határozni. A benyomásom az, hogy ezek a vizsgálatok Európa-szintűek, és egyre több ilyen ügy fog napvilágot látni” – folytatta a királyiak igazgatója.

A Chelsea-t 2009-ben már megbüntette a FIFA Gaël Kakuta átigazolása miatt. A londoniak akkor a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordultak, és fellebbezésük sikeres volt.

„A munkámból kifolyólag szoros kapcsolatom van az angol klubokkal, és tudom, hogy a FIFA egyes angol klubok esetében már megindította a vizsgálati folyamatokat, de arról nincs tudomásom, hogy jelenleg milyen szakaszban vannak az ügyek” – ezt már az Onda Cerónak nyilatkozta Sánchez.

„Van egy olyan érzésem, hogy a FIFA átvizsgálása világméretű ügy, és a közeli jövőben számos klub juthat az eltiltás sorsára” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik