nemzetisport.hu 2019.02.12 08:13 Frissítve: 2019.02.12 19:43

Real: Bale csak angolul beszél, mutogatunk egymásnak – Marcelo

Marcelo, a Real Madrid labdarúgócsapatának sztárja az Esporte Interativónak adott rövid interjújában beszélt Cristiano Ronaldo és Zinédine Zidane távozásáról, valamint elárulta, hogy Gareth Bale-lel mind a mai napig mutogatással kommunikálnak egymással.

Gareth Bale és Marcelo nem kommunikál sokat (Fotó: AFP)

 

A walesi támadó 2013 szeptemberében több mint 100 millió euróért szerződött a királyi gárdához a Tottenham Hotspurtől, ám mint csapattársa nyilatkozatából kiderült, nem tanult meg spanyolul, így Marcelóval például csak néhány szót tudnak váltani, egyébként mutogatnak egymásnak.

„Szomorú voltam, amikor Kiko Casillát eladta a vezetőség (a spanyol kapus a Leedshez került ingyen – a szerző), ő ült ugyanis mellettem az öltözőben. Mindennap beszéltünk, érdeklődtünk egymás felől, most viszont nincs senki hozzá hasonló. A másik oldalamon Gareth Bale szekrénye van, de ő nem beszél spanyolul, igazából csak angolul tud, úgyhogy mutogatással kommunikálunk, egyébként annyit beszélünk, hogy »szia, helló«.”

A védő hozzátette, hogy Cristiano Ronaldo távozását is nagyon sajnálja, hiszen remek volt a kapcsolata a támadóval és a családjával, de megítélése szerint teljesen normálisak az érzései, miután kilenc éven át futballozott együtt a portugál klasszissal.

„Sosem fordult meg a fejemben, hogy elhagyom a Real Madridot, bárki másnál jobban bízom magamban és nincs okom a távozásra. Hiszek magamban és a munkámban, viszont ha eljön az a nap, hogy mennem kell és a klub nem szeretné, hogy itt legyek, akkor megyek. Szomorú leszek, de elbúcsúzom, ugyanakkor biztosra veszem, hogy nem leszek teher.”

Marcelo beszélt az idény előtt váratlanul lemondó Zinédine Zidane-ról is.

„Furcsa volt az egész. Mi semmit sem tudtunk arról, hogy mi készül, minden csodálatosnak tűnt, így sokkolt a hír, hogy elmegy. Nagyszerű volt a kapcsolatom Zidane-nal, mindennap beszéltünk, érdekelte, hogy mi van velem és védett engem. Zizou nagyon jó volt hozzám, igazi profi volt, én pedig mindent megtettem érte: futottam, harcoltam, sérülten játszottam. Gyakorlatilag mindent Zidane-nak adtam.”

FEBRUÁR 13., SZERDA

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
21.00:
Ajax (holland)–Real Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport)

2019.08.21 11:50:00

Spanyol labdarúgás RITZ BALÁZS

A La Ligában Simeone csapata 56. alkalommal nyert 1–0-ra. A Getafe még nem szerzett gólt az Atlético ellen a Simeone-érában.

2019.08.17 13:22:02

Spanyol labdarúgás T. D.

Zinédine Zidane csapata biztos győzelemmel kezdte meg a La Liga 2019–2020-as kiírását.

2019.08.16 20:41:49

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Messi után Suárez is lesérült a katalánoknál; a csereként beállt 38 éves ék első labdaérintéséből a kapuba ollózott.

2019.08.16 15:20:02

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nem a kisemberek klubja már az Atlético. A Sevilla, a Betis és a Valencia is nagybevásárlással készült.