PL: úgy tűnt, Malit választja, néhány napra rá meghívták a spanyol válogatottba

Vágólapra másolva!
2019.11.11. 13:09
null
Adama Traoré válogatottbeli bemutatkozása egyelőre várat magára – azt még nem tudni, hogy Spanyolország vagy Mali színeiben (Fotó: AFP)
Afrikai sajtóértesülésekre hivatkozva a múlt héten Facebook-oldalunkon beszámoltunk róla, hogy a Monaco által a Metznek kölcsönadott Adama Traoré és a szintén Metz-játékos Adama Traoré után a Wolverhampton Wanderers hasonló nevű szélsője, Adama Traoré is bemutatkozhat hamarosan a mali válogatottban. Igen ám, de közben az FC Barcelona nevelése meghívást kapott a spanyol felnőttválogatottba…

Kezdjük azzal, amit tudunk: Adama Traoré mali szülők gyermekeként Spanyolországban született és nőtt fel, korosztályos szinten végigjárta a spanyol utánpótlás-válogatottakat, de felmenői miatt dönthetne úgy, hogy a felnőttek között Malit szeretné képviselni. A 23 éves szélső neve mindeddig még csak nem is nagyon került szóba a spanyol A-válogatottnál, ezért nem meglepő, hogy nem zárta be az ajtót a mali szövetség képviselői előtt.

„Kapcsolatba léptem a mali szövetséggel, érdeklődnek irántam. Beszéltem az illetékesekkel, de nem írtam alá semmit. Kicsit zavaros a helyzet, nem döntöttem még” – idézi az Express and Star a szélvészgyors, technikás futballistát.

Szombaton aztán fordult a kocka, Robert Moreno szövetségi kapitány a Valencia megsérült támadója, Rodrigo helyére meghívót küldött Traorénak, aki azonban – bár vasárnap az Aston Villa elleni Premier League-meccset végigjátszotta – szintén nem egészséges, ezért nem tud csatlakozni a spanyol válogatott keretéhez.

„Köszönöm a szövetségi kapitány bizalmát, folytatom a munkát, hogy megragadjam a lehetőségét a visszatérésnek” – reagált a Wolves játékosa a spanyol behívóra.

Traoré így nyert még néhány hónapot, hogy végérvényesen eldöntse, a mali vagy a spanyol válogatottban kíván szerepelni.

A 24. életévét január végén betöltő, az FC Barcelona első csapatában 2013 és 2015 között összesen négy tétmérkőzésen pályára lépő Traoré a jelenlegi idényben 20 tétmérkőzésen öt gólpasszt adott a Wolvesban, míg két gólját a Manchester City ellen 2–0-ra megnyert bajnokin szerezte.

Ami pedig a Málta és a Románia elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő spanyol nemzeti együttest illeti: Rodrigo és Traoré sérülése miatt a Paris Saint-Germain kétszeres válogatott játékosa, Pablo Sarabia került be a keretbe.

A SPANYOL KERET
Kapusok:
David de Gea (Manchester United – Anglia), Kepa Arrizabalaga (Chelsea – Anglia), Pau López (AS Roma – Olaszország)
Védők: Dani Carvajal (Real Madrid), Jesús Navas (Sevilla), Sergio Ramos (Real Madrid), Raúl Albiol (Villarreal), Inigo Martínez (Athletic Bilbao), Pau Torres (Villarreal), Juan Bernat (PSG – Franciaország), José Luis Gaya (Valencia)
Középpályások: Sergio Busquets (FC Barcelona), Rodri (Manchester City – Anglia), Santi Cazorla (Villarreal), Fabián Ruiz (Napoli – Olaszország), Saúl (Atlético Madrid), Thiago Alcántara (Bayern München – Németország)
Támadók: Gerard Moreno (Villarreal), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Dani Olmo (Dinamo Zagreb – Horvátország), Paco Alcácer (Borussia Dortmund – Németország), Álvaro Morata (Atlético Madrid), Pablo Sarabia (PSG – Franciaország)

EB-SELEJTEZŐ
F-CSOPORT
November 15., péntek

20.45: Norvégia–Feröer
20.45: Románia–Svédország
20.45: Spanyolország–Málta
November 18., hétfő
20.45: Málta–Norvégia
20.45: Spanyolország–Románia
20.45: Svédország–Feröer

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Spanyolország 8 6 2 19–5 +14 20
2. Svédország 8 4 3 1 18–9 +9 15
3. Románia 8 4 2 2 17–8 +9 14
4. Norvégia 8 2 5 1 13–10 +3 11
5. Feröer 8 1 7 4–23 –19 3
6. Málta 8 1 7 2–18 –16 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik