Összefoglaló a Barca-paradoxonról: lenne mivel, lenne kivel, mégis döcög

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2017.08.14. 15:33
null
Vajon a szezon végén lesz okuk mosolyogni Iniestáéknak? (Fotó: AFP)
Tart a fesztiválok dandárja, végre felértékelődik a tanári pálya, kezdődik a gyümölcsvita a lekvár- és a pálinkalobbi között, legszívesebben elutaznánk last minutébe, túl vagyunk minden idők legjobb alapozásán, és mint a bolond, dolgozunk, hogy majd kicsit pihenhessünk – azaz idén is elérkeztünk a nyári átigazolási idényhez. Szokásunk szerint az angolokkal kezdtünk, és az olaszok és a németek után eljutottunk a pénztől hangos Ligue 1-be, hogy ismét a napfényes Spanyolhonban zárjunk.

 

A Neymarért befolyt 222 millió eurót igyekezne minél hamarabb elvásárolni az FC BARCELONA, hiszen számára máris elkezdődik a futballidény, de belefut abba a problémába, amelyről többször is szóltunk: hiába rendelkezik egy egyesület akár végtelen mennyiségű pénzzel, az azonnali erősítésként számba vehető klasszisok száma egyrészt véges, másrészt nagyon ritkán engednek el ereje teljében lévő csillagot – olyat meg pláne ritkán, aki a Barcában is húzóember lenne.

Jó példa erre az angliai újgazdag csapatok idei átigazolási politikája, akik kénytelenek még igazán be sem futott játékosokért negyven-ötvenmillió eurókat fizetni, és tulajdonképpen egyetlen jó idénnyel a háta mögött Kylian Mbappé meg csaknem kétszázmillió euróba kerülne…

Vagy éppen a Barcelona, amely olyan, mint a falu bolondja első diszkós estéjén vagy a Harlem Globetrotters aktuális ellenfele: sorra kapja a kosarakat.

A Liverpool továbbra is ragaszkodik Philippe Coutinhóhoz, legalábbis százmillió euró körüli összegért biztosan nem fogja eladni, és ugyan ha fogcsikorgatva is, de elengedi a Borussia Dortmund a sziki-szökevény Ousmane Dembélét, szintén százmillió eurónál jóval többért.

Még mielőtt elítélnék a Pool- és BVB-drukkerek a két játékost: Coutinho annyira távozni szeretne, hogy egyes lapok szerint kész belemenni fizetése csökkentésébe (Angliában heti 165 ezer eurót keres), Dembélé meg éppen ellenkezőleg a magasabb bérért váltana, lévén tízmillió euró fölött keresne éves szinten új állomáshelyén, négyszer-ötször annyit, mint jelenleg.

Kinek a pap, kinek a papné, persze sokak szerint Dembélé nagyon elvetette a sulykot, talán megzavarta a fejét az a tavalyi tízmillió euró, amelyet Dortmundban kapott aláírási pénzként…

 

Legalább a középpálya erősödik – örülhetnek a Barcelona szerelmesei Paulinho érkezésének, ugyanis a veretes brazil futógép otthagyja a kínai tejjel-mézzel folyót, hogy csatlakozzon újra az európai topfutballhoz. A Kuangcsou Evergrande jó negyvenmillió euróért engedi el a 29 éves játékost, akit két évvel ezelőtt tizennégymillióért vett a Tottenhamtől – néha tudnak azért a kínai csapatok is jó üzletet kötni. Paulinho hétfőn írt alá új csapatához – mindez azt is jelenti, hogy a Nice nem kapja meg a maga negyvenmillióját Jean Michaël Seriért, „Afrika Xavijáért”. Ez a szép summa mindkét helyen a kivásárlási árat jelenti – érdekes módon mindeközben a Manchester City meg bejelentkezett Sergio Busquetsért, de bizony roppant kevés az esélye annak, hogy Pep Guardiola ismét kedvenc szűrőjét gardírozza majd; a Manchester United a szokásos negyvenmillióval érdeklődött Sergi Roberto mozdíthatósága felől, mert állítólag ennyi a játékos kivásárlási ára.

Egyébként Coutinho megszerzéséről még nem kell lemondaniuk az érte Rafinha és André Gomes után talán már Ivan Rakiticet is odaígérő katalánoknak, a Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp kissé szomorkásan megjegyezte a minap, hogy neki is vannak főnökei, és el kell fogadnia az ő döntésüket ebben az ügyben (is) – Dembélé meg már mindenben megegyezett a csábítóval, spanyol források szerint a Dortmund is örömmel írja alá a papírokat, csak legyen az ajánlat „százhúszas”.

Néhány lap szerint ehhez még hozzájönne harmincmilliós ügynöki és aláírási költség, talán ezért is vetődött fel a monacói szélső, Thomas Lemar neve, akit a franciák 70 millióért már szívesen odaadnának.

Lehet, hogy csak pletyka, de borzasztóan logikusan hangzik, hogy el lehetne csábítani Ángel Di Maríát az amúgy is eladni akaró PSG-től, ráadásul így a Real Madridot is meg lehetne kicsit fricskázni – az argentin érkezésére egy spanyol újság szerint a legfontosabb barcelonai tótumfaktum, Lionel Messi is rábólintott.

Marco Verratti ellenben biztosan nem megy Messiékhez, ám célját elérte a nagy érdeklődéssel: évi hatmillió eurós fizetését megduplázzák a párizsiak, ugyanakkor Julian Draxler ügynöke már túlesett az első tárgyalásokon Spanyolországban, és szóba került az 55 millió eurós árcédulával dicsekvő Ivan Perisic neve is.

A legmeglepőbb kiszemelt talán a Villarreal olasz középpályása, Roberto Soriano, aki remekelt első La Liga-idényében, és hogy az angol nagyok közül ne maradjon ki a Chelsea sem a pletykamalomból: Eden Hazardért 120 milliót fizetne a Barca – mínusz Sergi Roberto játékjoga. Felkészül még: a Tottenham és Christian Eriksen.

Nem szórja ész nélkül a klub a pénzt, nem hajlandó kicsengetni a 32 millió eurót Inigo Martínezért a Real Sociedadnak, inkább megvárja Yerry Mina januári érkezését – ellenben rossz hír, hogy a remek formában lévő kolumbiai játékos eltörte egyik lábközépcsontját.

Érthető módon nem enged el addig a támadósorban bevethető játékost a Barcelona, amíg nincsenek új emberek ezen a poszton, Munir az AS Románál, Arda Turan a Galatasaraynál (de a török állítólag inkább hazatérne az Atlético Madridba, és igazán vicces lenne, ha éppen most a nyáron távozna, és fél évig pihengetne, mint anno a Barcelonánál, hasonló okokból), Denis Suárez Nápolyban várólistás, és Gerard Deulofeu is hiába kérte magát eladósorba.


A kupadöntőből kupadöntőbe eső REAL MADRIDNÁL viszonylagosan nagy a nyugalom: Gareth Bale nem megy sehová, a Manchester United másodszor is lemondott róla, nyíltan (José Mourinho: game over Bale-ügyben), Lucas Vázquezt sem engedik el az AS Romához, a Getafe csak álmodhat Borja Mayoralról, az Arsenal meg Marco Asensióról, mertZinédine Zidane a Marca szerint bevallotta, hogy Mbappéről lemaradnak a PSG miatt.

Ellenben onnan jöhet a jobbhátvéd Thomas Meunier, aki a francia mester régi kiszemeltje, és most maga a párizsi klub ajánlotta fel a belgát 20 millió euróért, és a PSG elnöke már Madridba is repült, minden bizonnyal nem ettől a ténytől függetlenül.

Egy általában jólértesült francia rádióállomás szerint azonban a madridiak sem tettek még le Dembéléről, a Don Balón szerint itt is célkeresztben Eden Hazard, ám a legfurcsább mégiscsak a Diario Gol értesülése, miszerint a Barca kicsengetné Asensio kivásárlási árát…


Nagyon egyengeti a keretet egy nagy nyári vagy téli fogásnak az ATLÉTICO MADRID, és ki más is lehetne a kiszemelt, mint a Londonban nemkívánatos Diego Costa?

Ugyan nem regisztrálhat, de vásárolhat az AM, így érkezett 36 millióért a Sevillától Vitolo, aki csak januárban tér vissza kölcsönből a Las Palmastól, és Óliver Torresért akkor fizet majd húszmillió eurót az FC Porto, de a középpályás már eleve ott van most is kölcsönben.

Hetvenmilliót keresett a klub, az összeg majdnem felét a Real Madrid fizette Theo Hernándezért, az argentin szűrőt, Matías Kranevittert elvitte a Zenit, a jobbhátvéd Javier Manquillót a Newcastle United, a szenegáli csatár, Amath Ndiaye fele játékjogát a Getafe, kollégáját, Santos Borrét a River Plate (a következő eladási ár fele itt a spanyoloké), és Alessio Cerci bérét sem kell már állniuk a fővárosiaknak, lévén ingyen elengedték őt a Hellas Veronához.

Az olasz szélsőt annak idején 15 millió euróért vették a Torinótól, nem bizonyult hát jó üzletnek, mellette távozhat még a balbekk Guilherme Siqueira, a csatár Luciano Vietto és a kapus Alex Werner is.

Diego Simeone bőségesen vásárolgatott az elmúlt években, belefért hát most a védő Emiliano Velázquez, a kapus André Moreira, a középpályás Bernard Mensah és a csatár Diogo Jota kölcsönadása is.

Jan Oblak körül nagyon ólálkodik mostanában a PSG, de a kapussal hosszabbítanának Madridban, a hátvéd José Giménezért pedig a Juventus után immáron az AS Roma is kapdos.

Costát és Turant említettük, mellettük szóba került még a PSG-nél létszám feletti, volt sevillai középpályás, Grzegorz Krychowiak, valamit az argentin csatár, Lautaro Martínez (Racing Club) neve is.

(Transfermarkt)
(Transfermarkt)

A 2015-ös nagy költekezésre (Rodrigo Moreno, Álvaro Negredo, Ajmen Abdennur, André Gomes, Joao Cancelo, Santi Mina, Aderllan Santos, Mathew Ryan) tavaly a nagy eladások (Shkodran Mustafi, Jérémy Mathieu, André Gomes, Paco Alcácer) korszaka jött a VALENCIÁNÁL, amely látványosan jó szerződéseket köt, lásd Gomes, Mustafi, Nicolás Otamendi vagy Roberto Soldado, és ez kompenzálja a kisebb és nagyobb bukásokat.

A most távozó Álvaro Negredón például az átigazolási és bérköltségek nélkül is buktak 25 millió eurót,a most ötmillióért eladott Enzo Pérezt meg ötször ennyiért vették, szintén 2015-ben; az ismét kölcsönadott, 7.5 millióért vett Pablo Piatti és a majdnem tízmillióért megszerzett középső védő, Aderllan Santos valenciai karrierje sem sikertörténet.

Igyekszik azért pótolgatni a megcsappant forrásokból is a nyáron kinevezett, az örök beugró Vorót váltó vezetőedző, Marcelino: az új gólvágó a régi lesz, azaz Simone Zaza kölcsön után 16 millió euróért végleg a Valenciáé, és érkezett vele a Juventusból a kapus Neto is, mivel két poszttársa, Yoel Rodríguez és Diego Alves is távozott a nyáron.

Ők ketten együtt 22 millió euróba kerültek, háromért jött a 31 éves chilei szélső, a kölcsönben eddig is ott lévő Fabián Orellana (akit Marcelino állítólag máris eladna…) – ellenben Munirt, Mario Suárezt, Guilherme Siqueirát és Eliaquim Mangalát nem sikerült megtartani.

Ingyen érkezett az Asztanától a középső középpályás, a szerb válogatott Nemanja Makszimovics, és új fiú lehet még Jeison Murillo (Inter), 13 millió euróért, vagy Gabriel Paulista (Arsenal) – távozhat ellenben a Juventushoz a Joao Cancelo, Ezequiel Garay kettős, előbbit a Tottenham és a Chelsea, utóbbit a Szpartak Moszkva is csábítja; Abdennurt Angliából figyelik kisebb csapatok, miközben a Besiktas, a Galatasaray és a Lazio is érdeklődik iránta. A bekk Rúben Vezo, a csatár Vinícius Araújo, valamint a szélső Robert Ibánez is távozhat, és a fejlődésben bizony kissé megrekedt 22 éves balhátvéd, José Gayá is bír egy közelebbről meg nem nevezett kérővel.

Murillo egyébként hetek óta „mindjárt aláír a Valenciához”, ám mindig megakad az ügy (ezért került szóba a Porto-védő Iván Marcano neve), a szintén (még?) interes erőközéppályás, Geoffrey Kondogbia saját bevallása szerint mindenképpen a fekete-sárgák között építené újra magát.

Igyekszik mostanában gazdaságosan letudni a tárgyalásos köröket a Valencia, az Interrel talán ezért is alkudoztak Cristian Ansaldi, a Juventusszal meg Tomás Rincón játékjogára.

Szóba került a klubnál Krychowiak neve is, de őt nemigen lesznek képesek megfizetni, és igaz ez a milanos Carlos Baccára is. Raúl Albiol is köszöni szépen, hogy hírbe hozták a Valenciával, ám jól érzi magát Nápolyban.

Nem rossz, nem rossz csapat a VCF, a fent említett remek játékosok mellett lásd még a Dani Parejo, Nani, Martín Montoya hármast vagy a két nagyreményű spanyol fiatalt, Carlos Solert és Santi Minát – csak éppen a szingapúri Peter Lim nem ilyen gárdát és átigazolási stratégiát ígért néhány évvel ezelőtti hatalomátvételekor.

Az eredmények sem jönnek, és az állandóság sem jellemzi éppen a klubot: az elmúlt három esztendőben Juan Antonio Pizzi, Nuno Espírito Santo, Voro, Gary Neville, Pako Ayestarán és Cesare Prandelli is ült a kispadon. Ez nem feltétlenül Lim hibája, előtte olyan remek szakemberek buktak meg viszonylag rövid idő alatt, mint Claudio Ranieri, Ernesto Valverde, Mauricio Pellegrino, Ronald Koeman vagy Quique Sánchez Flores, utoljára talán Unai Emery távozott önszántából és dicsősége teljében a Los Che éléről, még 2012 tavaszán.

Az utolsó trófeát meg Ronald Koeman alatt szerezték, 2008-ban, egy Király-kupa képében, de azóta nemhogy az arany elérhetetlen álom, de még az Emery alatt háromszor megkaparintott bajnoki bronzérem is az – az előző idényt a 12. helyen zárták…

LA LIGA, NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
2017

ALAVÉS
Érkezett: Burgui (Real Madrid, 3 000 000 euró), Rubén Sobrino (Manchester City, 2 000 000), Rubén Duarte (Espanyol, 400 000), Ermedin Demirovic (RB Leipzig U19, ingyen), Enzo Zidane (Real Madrid B, i.), Antonio Sivera (Valencia B, 2 000 000)
Kölcsönbe: Héctor Hernández (Real Sociedad), Alfonso Pedraza (Villarreal), Tomas Pina (FC Bruges)
Távozott: Edgar Méndez (Cruz Azul, 5 000 000), Raúl García (Leganés, i.), Kiko Femenía (Watford, i.), Gaizka Toquero (Real Zaragoza, i.), Zuhair Feddal (Real Betis, 2 500 000)
Kölcsönbe: Juanan Entrena (NK Rudes), Antonio Cristian (NK Rudes)
Kölcsönből vissza: Adrián Ortolá (Barcelona B), Theo Hernández (Atlético Madrid), Rodrigo Ely (AC Milan), Deyverson (Levante), Víctor Camarasa (Levante), Rubén Sobrino (Manchester City), Marcos Llorente (Real Madrid)

ATHLETIC BILBAO
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Unai López (Leganés), Mikel Vesga (Sporting Gijón), Asier Villalibre (Numancia), Iago Herrerín (Leganés), Kike Sola (Numancia), Ager Aketxe (Cádiz)
Távozott: Gorka Iraizoz (Girona, i.), Gorka Elustondo (Atlético Nacional, i.), Javi Eraso (Leganés, i.)
Kölcsönbe: Alex Remiro (Huesca), Unai López (Rayo Vallecano)

ATLÉTICO MADRID
Érkezett: Vitolo (Sevilla, 36 000 000)
Kölcsönből vissza: Amath Ndiaye (Tenerife), Guilherme Siqueira (Valencia), Theo Hernández (Deportivo Alavés), Bernard Mensah (Guimaraes), Diogo Jota (FC Porto), Luciano Vietto (Sevilla), Rafael Santos Borré (Villarreal), Javier Manquillo (Sunderland), Matías Kranevitter (Sevilla), Axel Werner (Boca Juniors), Emiliano Velázquez (Braga)
Távozott:
Theo Hernández (Real Madrid, 30 000 000), Óliver Torres (FC Porto, 20 000 000), Alessio Cerci (Hellas Verona, i.), Tiago (visszavonult), Javier Manquillo (Newcastle United, 5 000 000), Amath Ndiaye (Getafe, 3 000 000), Matías Kranevitter (Zenit, 8 000 000), Santos Borré (River Plate, 3 000 000)
Kölcsönbe: André Moreira (Braga), Vitolo (Las Palmas), Bernard Mensah (Kasimpasa), Emiliano Velázquez (Getafe), Diogo Jota (Wolverhampton Wanderers)

FC BARCELONA
Érkezett: Nélson Semedo (Benfica, 30 500 000), Gerard Deulofeu (Everton, 12 000 00), Marlon (Fluminense, 5 000 000), Paulinho (Kuangcsou Evergrande, 40 000 000)
Kölcsönből vissza: Cristian Tello (Fiorentina), Munir El Haddadi (Valencia), Thomas Vermaelen (AS Roma), Douglas (Sporting Gijón), Sergi Samper (Granada)
Távozott: Cristian Tello (Real Betis, 4 000 000), Jérémy Mathieu (Sporting CP, i.), Jordi Masip (Real Valladolid, i.), Neymar (222 000 000)

REAL BETIS
Érkezett: Víctor Camarasa (Levante, 7 000 000), Cristian Tello (Barcelona, 4 000 000), Sergio León (Osasuna, 3 500 000), Andrés Guardado (PSV, 2 500 000), Zuhair Feddal (Alavés, 2 500 000), Riad Budebuz (Montpellier, 7 000 000)
Kölcsönbe: Antonio Barragán (Middlesbrough), Jordi Amat (Swansea City)
Kölcsönből vissza: Didier Digard (Osasuna), Dani Pacheco (Getafe), Fabián Ruiz (Elche), Francisco Portillo (Getafe)
Távozott: Dani Ceballos (Real Madrid, 17 000 000), Cristiano Piccini (Sporting CP, 3 000 000), Petros (Sao Paulo, 2 500 000), Francisco Portillo (Getafe, 1 500 000), Dani Pacheco (Getafe), Bruno González (Getafe, 600 000), Álex Martínez (Granada, i.), Manu Herrera (Osasuna, i.), Jonas Martin (Racing Strasbourg, 1 500 000), Álvaro Cejudo (Western Sydney, i.)
Kölcsönbe: Alex Alegría (Levante), Rubén Castro (Kujcsou Csecseng)
Kölcsönből vissza: Rubén Pardo (Real Sociedad), Ryan Donk (Galatasaray)

CELTA VIGO
Érkezett: Maximiliano Gómez (Defensor, 4 000 000), Jozabed Sánchez (Fulham, 3 500 000), Stanislav Lobotka (Nordsjaelland, 5 000 000)
Kölcsönből vissza: Levy Madinda (Gimnástic Tarragona), Dejan Drazics (Real Valladolid), Fabián Orellana (Valencia), Álex López (Real Valladolid), David Costas (Real Oviedo)
Távozott: Fabián Orellana (Valencia, 3 000 000), Levy Madinda (Aszterasz Tripoli, i.), Carles Planas (Girona, i.), Pedro Martín (Murcia, i.), Josep Sené (Leonesa)
Kölcsönbe: Theo Bongonda (Trabzonspor, 400 000)
Kölcsönből vissza: Jozabed Sánchez (Fulham), Giuseppe Rossi (Fiorentina)

DEPORTIVO LA CORUNA
Érkezett: Guilherme (Udinese, 4 500 000), Gerard Valentín (Gimnástic Tarragona, 1 000 000), Fabian Schär (Hoffenheim, 2 000 000), Rodrigo Ely (AC Milan, 3 000 000)
Kölcsönbe: Zakaria Bakkali (Valencia), Federico Valverde (Real Madrid B), Adrián López (Porto)
Kölcsönből vissza: Pablo Ínsua (Leganés), Borja Valle (Elche), Rober Pier (Levante), Saúl García (Mallorca), Federico Cartabia (Braga), Juan Domínguez (Mallorca), Oriol Riera (Osasuna), Rubén Martínez (Anderlecht)
Távozott: Pablo Ínsua (Schalke, 3 500 000), Oriol Riera (Western Sydney, i.), Germán Lux (River Plate, i.), Laure (Alcorcón, i.), Fajszal Fadzsr (Getafe, i.)
Kölcsönbe: Álex Bergantinos (Sporting Gijón), Rober Pier (Levante)
Kölcsönből vissza: Davy Roef (Anderlecht), Marlos Moreno (Manchester City), Gaël Kakuta (Hopej China Fortune), Guilherme (Udinese), Ola John (Benfica), Joselu (Stoke City)

ESPANYOL
Érkezett: Pablo Piatti (Valencia, 1 300 000), Diego López (AC Milan, 1 000 000), Esteban Granero (Real Sociedad, i.), Mario Hermoso (Real Madrid B), Oscar Melendo (Espanyol B), Naldo (FK Krasznodar, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Paco Montanés (Levante), Joan Jordán (Real Valladolid), Roberto Correa (Elche), Pau López (Tottenham), Mamadou Sylla (Eupen)
Távozott: Mamadou Sylla (Eupen, 2 300 000), Rubén Duarte (Deportivo Alavés, 4 000 000), Joan Jordán (Eibar), Salva Sevilla (szl.), José Antonio Reyes (szl.), Víctor Álvarez (Arszenal Tula, i.), Felipe Caicedo (Lazio, 2 500 000)
Kölcsönbe: Roberto (Málaga), Roberto Correa (Cádiz)
Kölcsönből vissza: Pablo Piatti (Valencia), Diego Reyes (FC Porto), Diego López (AC Milan)

EIBAR
Érkezett: Marko Dmitrovics (Alcorcón, 1 000 000), Yoel Rodríguez (Valencia, 750 000), Pablo Hervías (Real Sociedad, i.), José Ángel (FC Porto, i.), Charles (Málaga, i.), Joan Jordán (Espanyol), Paulo Oliveira (Sporting CP, 3 500 000)
Kölcsönből vissza: Jordi Calavera (Lugo)
Távozott: Florian Lejeune (Newcastle United, 10 000 000), Adrián González (Málaga, i.), Mauro dos Santos (Leganés, i.), Antonio Luna (Levante, i.)
Kölcsönbe: Pablo Hervías (Real Valladolid)
Kölcsönből vissza: Yoel Rodríguez (Valencia)

GETAFE
Érkezett: Francisco Portillo (Real Betis, 1 500 000), Dani Pacheco (Real Betis, 1 000 000), Álvaro Jiménez (Real Madrid B, 1 000 000), Chuli (Almería, 700 000), Bruno González (Real Betis, 600 000), Ángel Rodríguez (Real Zaragoza, i.), Ángel Montoro (Las Palmas, i.), Fajszal Fadzsr (Deportivo La Coruna, i.), Sibaszaki Gaku (Tenerife, i.), Filip Manojlovics (Crvena zvezda, 1 250 000), Djené (St. Truiden, 2 500 000), Amath Ndiaye (Atlético Madrid, 3 000 000)
Kölcsönbe: Markel Bergara (Real Sociedad), Vitorino Antunes (Dinamo Kijev), Emiliano Velázquez (Atlético Madrid), Emiliano Martínez (Arsenal), Mauro Arambarri (Boston River)
Kölcsönből vissza: Rolf Feltscher (Real Zaragoza), Johannes van den Bergh (Greuther Fürth), Karim Yoda (Almería)
Távozott: David Fuster (visszavonult), Alejandro Faurlín (Cruz Azul), Carlos Pena (Lorca, i.)
Kölcsönbe: Sztefan Scsepovics (Sporting Gijón), Alberto García (Rayo Vallecano), Emiliano Buendía (Leonesa)
Kölcsönből vissza: Álvaro Jiménez (Real Madrid B), Paul Anton (Dinamo Bucuresti), Chuli (Almería), Dani Pacheco (Real Betis), Francisco Portillo (Real Betis)

GIRONA
Érkezett: Bernardo Espinosa (Middlesbrough, 4 500 000), Gorka Iraizoz (Athletic Bilbao, i.), José Aurelio Suárez (Barcelona B, i.), Carles Planas (Celta Vigo, i.), Farid Bulaja (Bastia), Cristhian Stuani (Middlesbrough)
Kölcsönbe: Douglas Luiz (Manchester City), Aleix García (Manchester City), Marlos Moreno (Manchester City), Douglas Luiz (Manchester City), Pablo Maffeo (Manchester City), Marc Muniesa (Stoke City)
Távozott: René (Almería, i.), Cristian Herrera (Lugo, i.), Sebas Coris (Osasuna), Felipe Sanchón (szl.), Richy (visszavonult), Kiko Olivas (szl.), David Oliveros (Lleida Esportiu, i.), Albert Vivancos (UCAM Murcia, i.)
Kölcsönbe: Rubén Alcaraz (Almería)
Kölcsönből vissza: Johan Mojica (Rayo Vallecano), Pablo Marí (Manchester City), Samuele Longo (Inter), Pablo Maffeo (Manchester City), Miguel Cifuentes (Málaga)

LAS PALMAS
Érkezett: Leandro Chichizola (Spezia, i.), Ximo Navarro (Almería, i.)
Kölcsönbe: Vitolo (Atlético Madrid), Jonathan Calleri (Deportivo Maldonado), Hernán Toledo (Deportivo Maldonado)
Kölcsönből vissza: Sergio Araujo (AEK Athén), Alfredo Ortuno (Cádiz)
Távozott: Roque Mesa (Swansea City, 12 500 000), Mateo García (Osasuna), Ángel Montoro (Getafe, i.), Javi Varas (Granada, i.), Hélder Lopes (AEK Athén, i.)
Kölcsönbe: Marko Livaja (AEK Athén, 200 000)
Kölcsönből vissza: Jesé (PSG)

LEGANÉS
Érkezett: Dimitriosz Sziovasz (Olympiakosz, 3 000 000), Tito (Granada, 600 000), Raúl García (Deportivo Alavés, i.), Gerard Gumbau (Barcelona B, i.), Mauro dos Santos (Eibar, i.), Iván Cuéllar (Sporting Gijón, i.), Javi Eraso (Athletic Bilbao, i.), Ezequiel Munoz (Genoa, 2 500 000)
Kölcsönbe: Joseba Zaldua (Real Sociedad), Nereo Champagne (Olimpo de Bahía)
Távozott: Víctor Díaz (Granada, i.), Alberto Martín (Granada, i.)
Kölcsönből vissza: Darwin Machís (Granada), Iago Herrerín (Athletic Bilbao), Samu García (Rubin Kazany), Unai López (Athletic Bilbao), Robert Ibánez (Valencia), Nereo Champagne (Olimpo de Bahía), Alberto Bueno (FC Porto), Adrián Marín (Villarreal), Luciano (Corinthians), Dimitriosz Sziovasz (Olympiakosz), Tito (Granada), Pablo Ínsua (Deportivo La Coruna)

LEVANTE
Érkezett: Oier Olazábal (Granada, 200 000), Antonio Luna (Eibar, i.), Enisz Bardi (Újpest, 1 500 000), Ivi (Sevilla B, 1 200 000), Cheick Doukouré (Metz, 1 600 000)
Kölcsönbe: Alex Alegría (Real Betis), Rober Pier (Deportivo La Coruna)
Kölcsönből vissza: Víctor Camarasa (Deportivo Alavés), Deyverson (Deportivo Alavés)
Távozott: Víctor Camarasa (Real Betis, 7 000 000), Deyverson (Sao Paulo, 5 000 000), Víctor Casadesús (Tenerife, i.)
Kölcsönbe: Rubén García (Sporting Gijón), Eszteban Szaveljics (Albacete), Javier Espinosa (Granada)
Kölcsönből vissza: Rober Pier (Deportivo La Coruna)

MÁLAGA
Érkezett: Andrés Prieto (Espanyol B, i.), Paul Baysse (Nice, i.), Adrián González (Eibar, i.), Cenk Gönen (Galatasaray, 200 000), Juankar (Braga, i.), Emanuel Cecchini (Banfield, 4 000 000), Diego González (Sevilla B, 500 000)
Kölcsönbe: Roberto (Espanyol), Borja Bastón (Swansea City)
Kölcsönből vissza: Miguel Cifuentes (Girona), Ricardo Horta (Braga), Adnan Tigaduini (Vitesse), Guillermo Ochoa (Granada)
Távozott: Ignacio Camacho (Wolfsburg, 10 000 000), Sandro Ramírez (Everton, 6 000 000), Charles (Eibar, i.), Guillermo Ochoa (Standard Liege, i.), Carlos Kameni (Fenerbahce), Martín Demichelis (visszavonult), Duda (szl.), Weligton (visszavonult), Ricardo Horta (Braga, i.), Pablo Fornals (Villarreal, 12.000.000)
Kölcsönbe: Mikel Villanueva (Cádiz)
Kölcsönből vissza: Juankar (Braga), Denisz Bojko (Besiktas), Diego Llorente (Real Madrid), Zdravko Kuzmanovics (FC Basel), José Rodríguez (Mainz)

REAL MADRID
Érkezett: Theo Hernández (Atlético Madrid, 30 000 000), Dani Ceballos (Real Betis, 17 000 000)
Kölcsönből vissza: Burgui (Sporting Gijón), Marcos Llorente (Deportivo Alavés), Borja Mayoral (VfL Wolfsburg), Diego Llorente (Málaga), Jesús Vallejo (Eintracht Frankfurt)
Távozott: Mariano Díaz (Olympique Lyon, 8 000 000), Diego Llorente (Real Sociedad, 6 000 000), Burgui (Deportivo Alavés, 3 000 000), Pepe (Besiktas, i.), Álvaro Morata (Chelsea, 65 500 000), Danilo (Manchester City, 30.000.000)
Kölcsönbe: James Rodríguez (Bayern München, 10 000 000), Fábio Coentrao (Sporting CP)

REAL SOCIEDAD
Érkezett: Adnan Januzaj (Manchester United, 8 500 000), Diego Llorente (Real Madrid, 6 000 000)
Kölcsönből vissza: Pablo Hervías (Elche), Héctor Hernández (Granada), Rubén Pardo (Real Betis), Szrdjan Babics (Reus Deportiu), Alberto de la Bella (Olympiakosz)
Távozott: Yuri Berchiche (PSG, 16 000 000), Pablo Hervías (Eibar, i.), Joseba Zaldua (Leganés), Héctor Hernández (Deportivo Alavés), Alain Oyarzun (Real Zaragoza, i.), Esteban Granero (Espanyol, i.), Mikel González (szl.), Ander Bardají (Huesca, i.)
Kölcsönbe: Szrdjan Babics (Crvena zvezda), Markel Bergara (Getafe), David Concha (Barcelona B)

SEVILLA
Érkezett: Luis Muriel (Sampdoria, 20 000 000), Éver Banega (Inter, 9 000 000), Guido Pizarro (Tigres, 6 000 000), Sébastien Corchia (Lille, 5 000 000), Nolito (Manchester City, 9 000 000), Simon Kjaer (Fenerbahce, 12 500 000), Jesús Navas (Manchester City, i.)
Kölcsönből vissza: Jevhen Konopljanka (Schalke), Sebastián Cristóforo (Fiornetina), Juan Munoz (Levante)
Távozott: Vitolo (Atlético Madrid, 36 000 000), Vicente Iborra (Leicester City, 15 000 000), Jevhen Konopljanka (Schalke, 12 500 000), Adil Rami (Olympique Marseille, 6 000 000), Sebastián Cristóforo (Fiorentina, 3 500 000), Benoit Trémoulinas (szl.), Mariano (Galatasaray, 4 000 000)
Kölcsönbe: Juan Munoz (Almería)
Kölcsönből vissza: Samir Nasri (Manchester City), Luciano Vietto (Atlético Madrid), Matías Kranevitter (Atlético Madrid), Sztevan Jovetics (Inter)

VALENCIA
Érkezett: Simone Zaza (Juventus, 16 000 000), Neto (Juventus, 7 000 000), Fabián Orellana (Celta Vigo, 3 000 000), Nemanja Makszimovics (Asztana, i.), Antonio Latorre (Valencia B)
Kölcsönből vissza: Álvaro Negredo (Middlesbrough), Rúben Vezo (Granada), Mathew Ryan (Genk), Pablo Piatti (Espanyol), Vinícius Araújo (Huesca), Yoel Rodríguez (Eibar), Robert Ibánez (Leganés)
Távozott: Mathew Ryan (Brighton, 6 000 000), Enzo Pérez (River Plate, 5 000 000), Pablo Piatti (Espanyol, 1 300 000), Yoel Rodríguez (Eibar, 750 000), Diego Alves (Flamengo, 300 000), Álvaro Negredo (Besiktas, 2 500 000)
Kölcsönbe: Aderllan Santos (Sao Paulo, 800 000), Zakaria Bakkali (Deportivo La Coruna)
Kölcsönből vissza: Guilherme Siqueira (Atlético Madrid), Eliaquim Mangala (Manchester City), Munir El Haddadi (Barcelona), Fabián Orellana (Celta Vigo), Mario Suárez (Watford), Simone Zaza (Juventus)

VILLARREAL
Érkezett: Pablo Fornals (Málaga, 12.000.000)
Kölcsönbe: Enes Ünal (Manchester City, 14 000 000), Rúben Semedo (Sporting CP, 14 000 000), Andrés Fernández (FC Porto, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Adrián Marín (Leganés), Alfred N’Diaye (Hull City), Alfonso Pedraza (Leeds United), Akram Afif (Sporting Gijón), Cristian Espinoza (Real Valladolid)
Távozott: Mateo Musacchio (AC Milan, 18 000 000), Jonathan dos Santos (Los Angeles Galaxy, 4.300.000), Roberto Soldado (Fenerbahce, 5 000 000)
Kölcsönbe: Akram Afif (Eupen), Alfonso Pedraza (Deportivo Alavés), Cristian Espinoza (Boca Juniors)
Kölcsönből vissza: Rafael Santos Borré (Atlético Madrid), José Ángel (FC Porto), Andrés Fernández (FC Porto), Adrián López (FC Porto)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

GRANADA
Érkezett: Germán Sánchez (Tenerife, 100 000), Ángel Montoro (Las Palmas, i.), Alberto Martín (Leganés, i.), Javi Varas (Las Palmas, i.), Víctor Díaz (Leganés, i.), Quini (Rayo Vallecano, i.), Joselu (Lugo, i.), Álex Martínez (Real Betis, i.), Raúl Baena (Rayo Vallecano, i.), Mubarak Wakaso (Panathinaikosz, i.)
Kölcsönbe: Pierre Kunde (Atlético Madrid B)
Kölcsönből vissza: Tito (Leganés), Darwin Machís (Leganés), Molla Wague (Leicester City)
Távozott: Sverrir Ingi Ingason (FK Rosztov, 2 000 000), Omer Acili (Maccabi Tel-Aviv, 1 000 000), Tito (Leganés, 600 000), Oier Olazábal (Levante, 200 000), Isaac Cuenca (Hapoel Beer Seva, i.), Molla Wague (Udinese), David Lombán (szl.)
Kölcsönbe: Mehdi Carcela-González (Olympiakosz)
Kölcsönből vissza: Uche Agbo (Watford), Sergi Samper (Barcelona), Rúben Vezo (Valencia), Victorien Angban (Chelsea), Gastón Silva (Torino), Artem Kravec (Dinamo Kijev), Panajotisz Kone (Udinese), Jérémie Boga (Chelsea), Ezequiel Ponce (AS Roma), Andreas Pereira (Manchester United), Franck Tabanou (Swansea City), Mubarak Wakaso (Panathinaikosz), Guillermo Ochoa (Málaga)

OSASUNA
Érkezett: Quique (Almería, 1 500 000), David Rodríguez (Alcorcón, 350 000), Sergio Herrera (Huesca), Lucas Torró (Real Madrid B, i.), Xisco (Muangthong United, i.), Manu Herrera (Real Betis, i.)
Kölcsönbe: Mateo García (Las Palmas), Joaquín Arzura (River Plate)
Távozott: Sergio León (Real Betis, 3 500 000), Kenan Kodro (Mainz, 1 750 000), Jaime Romero (Córdoba, 500 000), Goran Csausics (Arszenal Tula, i.), Raoul Loé (szl.), Nauzet Pérez (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Javi Álamo (Almería)
Kölcsönből vissza: Emmanuel Riviere (Newcastle United), Oriol Riera (Deportivo La Coruna), Salvatore Sirigu (PSG), Didier Digard (Real Betis)

SPORTING GIJÓN
Érkezett: Federico Barba (Empoli, 1.750.000), Xandao (egyesület nélküli)
Kölcsönbe: Sztefan Scsepovics (Getafe), Álex Bergantinos (Deportivo La Coruna), Rubén García (Levante)
Kölcsönből vissza: Rasid Ait-Atman (Tenerife)
Távozott: Iván Cuéllar (Leganés, i.), Nacho Cases (AEK Larnaca, i.), Xavi Torres (szl.), Álvaro Bustos (Gimnástic Tarragona, i.), Víctor Rodríguez (szerződését felbontották), Jorge Meré (1. FC Köln, 7 000 000), Fernando Amorebieta (Independiente, i.)
Kölcsönbe: Rasid Ait-Atman (Tenerife)
Kölcsönből vissza: Burgui (Real Madrid), Douglas (Barcelona), Elderson (AS Monaco), Lacina Traoré (AS Monaco), Duje Cop (Cagliari), Mikel Vesga (Athletic Bilbao)

Lezárva vasárnap délben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik