A Neymar-ügy nagy nyertese a francia állam és a Monaco is

Vágólapra másolva!
2017.08.04. 22:40
null
Sok ügy hátterében ott lesz még ezen a nyáron Neymar... (Fotó: AFP)
Tart a fesztiválok dandárja, végre felértékelődik a tanári pálya, kezdődik a gyümölcsvita a lekvár- és a pálinkalobbi között, mosolyogva nyitjuk fel a gázszámlás borítékot, legszívesebben elutaznánk last minutébe, túl vagyunk minden idők legjobb alapozásán, és mint a bolond, dolgozunk, hogy majd kicsit pihenhessünk – azaz idén is elérkeztünk a nyári átigazolási idényhez. Szokásunk szerint az angolokkal kezdtük heti transzferkörképünket, az olaszokkal folytattuk, majd a Bundesligán át elérkeztünk a Ligue 1-be, hogy aztán szokás szerint Spanyolországban zárjuk (sajnos csak virtuális) heti túránkat.


Azért a pénz az úr...

Ahogyan azt várni lehetett, az FC BARCELONA és a PSG nyélbe ütötte minden idők legtöbb pénzt megmozgató futballtranszferét: Neymar 222 millió euróért (na, ebből mennyi lélegeztetőgépet vehettek volna a katari kőolajosok...) Párizsba igazolt.

Korábban sokan csak pletykának tartották a Neymar-PSG közeledést, holott komoly források számoltak be róla, s ahogyan ez már csak lenni szokott, a szurkolók és a rajongók az utolsó pillanatig reménykedtek – aztán győzött a modern (labdarúgó)világ mozgatórugója, a pénz.

Mielőtt bárki is leszedné a keresztvizet Neymarról, tegye fel a kezét, aki nemet mondana munkahelye iránti hűségre hivatkozva egy olyan ajánlatra, amely megtriplázná éves fizetését (jelen esetben ez évi harmincmillió eurót jelent, borítékolható győzelmi és gólbónuszokkal megöntözve), kapna az édesapja is bő negyvenmillió eurót a váltásban történő lelki masszázsért, míg a dolgozó magáért az aláírásért még ötvenmillió eurót...

Igen, nem véletlenül használtuk a munkahely kifejezést, hiszen teljesen véletlenül nemrégiben látott nyilvánosságot az az érdekes történet, miszerint annak idején Neymar kis híján a Real Madridhoz igazolt, már átesett az orvosi vizsgálatokon is...

Külön pikáns ízt adott a sztorinak, hogy amikor némi cirkuszolás után Neymart minden értelemben elengedte a Barcelona és a klub elkezdte őt szépen kiretusálni a grafikai megjelenésekből, akkor közbeszólt a fogadatlan prókátor, a spanyol labdarúgóliga.

Hamar kiderült, fogatlan is a prókátor, azaz a La Liga elnöke, Javier Tebas, aki nem óhajtotta engedélyezni az üzlet megköttetését, sőt kijelentette: az UEFA-nál és az Európai Uniónál is feljelenti a párizsiakat, amiért nyilvánvalóan megszegik a pénzügyi fair playt.

Bizony, kevés országban tartják be az utolsó paragrafusig és az utolsó eurócentig a gazdasági és törvényi előírásokat, különös tekintettel a bújtatott állami támogatásokra, de Spanyolhonban igen, így aztán itt az ideje, hogy a La Liga rendet vágjon az európai klubfutball susnyákosában...

Természetesen hamar kiderült, hogy ilyen alapon a boltos is kérhetne adó- és erkölcsi igazolást minden vevőjelölttől, és amennyiben feketejövedelemre gyanakszik, megtagadja a kenyér vagy a pelenka átadását – persze, hogy a derék Javier Tebas is csak politikai habokat fújt maga köré.

Omar ismét tudja a tutit... (http://omarmomani.blogspot.hu)
Omar ismét tudja a tutit... (http://omarmomani.blogspot.hu)


A francia liga, az LFP gyorsan fel is kérte a La Ligát, hogy szíveskedjék betartani a FIFA szabályait és saját hatáskörét, s bizony már csak az hiányzott volna, hogy a FIFA, a futball és az egyetemes emberi erkölcs gerincoszlopa tegyen igazságot az ügyben...

Valóságos felüdülést jelentett a feszült hírek tengerében a francia pénzügyminiszter, aki kifejezte örömét: nem, nem PSG- vagy Neymar-drukker, hanem kiszámolta gyorsan, hogy a játékos fizetése után évi 37.5 millió euró sápot, akarjuk mondani, adót szed be a francia állam, a vételár után pedig eleve jár ötvenmillió az államkincstárnak.

„Lassan már 700 milliós összeg, ügynöki díjak nélkül, Párizsban talán már rettegve várják, mikor kopog be hozzájuk Neymar-mama” – írtuk legutóbb, és ha úgy változnak a járulékos költségek, mint anno Neymar Barcelonába igazolása után, amikor hetente írhattuk át a vételárat, de még évek múlva is hullottak ki dohos pénzkötegek a szekrényből, akkor fog még Neymar párszor világrekordot dönteni...

Emeljük ki utoljára Neymar-papa szerepét: a spanyol lapok is felhívták rá a figyelmet, hogy a gondos atya már a Barcától is legombolt anno egy negyvenmillió eurónál is nagyobb összeget kisfia aláírásáért, ezért is kért ennyit most a párizsiaktól – és egyáltalán nem csodálkoznánk, ha évi hét szűz lány is szerepelne valahol az apró betűs részben.

Az UEFA sem megy el az üzlet mellett, csak éppen hároméves gazdasági periódust vizsgál fair play-ügyben, és a 2019-ben esedékes revízióig sok euró lefolyik még a Szajnán...

Érzésünk szerint az utolsó napok kínos huzavonája arra vezethető vissza, hogy a Neymar távozásába belenyugodó katalánok gőzerővel keresték a brazil helyettesét, mert lehet ugyan őt nem szeretni, ám tény, hogy 186 barcás tétmérkőzésén lőtt 105 gólt és adott 80 gólpasszt.

Hogy, hogyan nem, de a PSG hivatalos örömjelentése előtt látott napvilágot: a Real Madrid nem kívánja kifizetni az AS Monaco által kért 160 millió eurót Kylian Mbappéért, és a királyi klub transzfergépezete a dortmundi Ousmane Dembélé felé fordult, mert ő sokkal olcsóbban, akár feleannyiért is megszerezhető (a ma már játékosügynökként fungáló Predrag Mijatovics lesz a felelős ennek nyélbe ütéséért).

Kloppan?
Kloppan?

Mbappé közben maga kérte a klubját, hogy engedjék el, de a Mundo Deportivo esküszik arra, hogy Dembélé akár a Barcelonában is kiköthet, annak ellenére, hogy nem sokkal drágább nála a juventusos Paulo Dybala, aki a lap szerint 110-115 millió euróért elmozdítható.

Az nem titok, hogy a liverpooli Philippe Coutinho Barca-célpont (a játékosnak nincs kivásárlási ára), az viszont meglepő lenne, ha a katalánok mérgükben elhoznák Párizsból Ángel Di Maríát; sokkal valószínűbb, hogy kifizetik a nagyon keresett középső védő, Inigo Martínez 32 millió eurós kivásárlási árát a Real Sociedadnak.

A régi „kitört a bevásárlási láz” közhelyet lassan kicserélhetjük arra, hogy „betört a kivásárlási láz”.

Martínez helyett a B-terv a védelem összes posztján bevethető Matteo Darmian, míg Marco Verrattiról a jelek szerint letett a Barca, ellenben olasz források szerint a Juventus harmincmilliós rohamot indított André Gomesért, akire még mindig vevő lenne a Manchester United is (Paulinho, Dele Alli vagy Mesut Özil érkezhetne a helyére), a West Bromwich Thomas Vermaelennel erősítene, Rafinha körül az Arsenal, a Tottenham, az AC Milan, a Liverpool és az Inter, Munir El Haddadi körül a Bayer Leverkusen és a Schalke, Sergi Roberto táján pedig a Chelsea legyeskedik.

Jegyezzük fel azt is: a szurkolók és a szakértők egyöntetűen megfeledkeznek arról, hogy a Barca keretének tagja egy bizonyos Paco Alcácer, akit tavaly harmincmillió euróért vettek a Valenciától.

Nagyon nézelődik a transzferpiacon a REAL MADRID, amely James Rodríguez, Mariano Díaz, Diego Llorente, Burgui és Pepe után elengedte Álvaro Moratát és Danilót is, kettejüket majdnem százmillió euróért – s mivel eddig csak Theo Hernández és Dani Ceballos érkezett, 75 milliós haszonra tett szert a klub ezen a nyáron.

Azonban átmeneti csak a haszon, és ahogyan Florentino Pérezt ismerjük, lesz gazdája a felszabadult bérkeretnek is. Két új kiszemeltről tudunk beszámolni, nem meglepő módon mindkettő csatár: az egyik az Ajax Kasper Dolbergje, a másik a Lipcse Timo Wernerje.

Lucas Vázquez ügyében kosarat kapott az AS Roma, mert a szélsőt Zinédine Zidane egy vagy két sorral hátrább is el tudja képzelni a csapatában, miközben a Casemirót a Realnak felfedező Nilton de Jesus Moreira beajánlotta a királyiaknak a Sao Paulo középpályását, a még tizenéves Lucas Fernandest – és minden eddig madridi tervet boríthat, ha tényleg eladnák Gareth Bale-t a Manchester Unitednek. Utóda a Sassuolo szélsője, Domenico Berardi lehet.

Csak csendben jegyeznénk meg, akár Morata eladásának farvizén is: a következő idényben Cristiano Ronaldo betölti a 33. életévét.

Újabb vevő a láthatáron...
Újabb vevő a láthatáron...


Nem tétlenkedik a gigászok mellett az FC SEVILLA sem: a piros-fehérek az elmúlt idényben „végre" a negyedik helyen végeztek, ez a 2009-es bronzérem után a legjobb bajnoki szereplésük, és ugyan sok esélyük nincs arra, hogy a három „kincsőr" közé beférkőzzenek, az utolsó hazai kupájukat is 2010-ben nyerték, de nem adják fel.

A dobogó már csak azért is szinte elérhetetlen álom a Sevillának, mert legutóbb éppen a 2009-es nagy nyári emberpiacon költött többet annál, mint amennyi bevételre szert tett, és az éves topvételek közül (időrendi sorrendben) Álvaro Negredo, Tiberio Guarente, Manu del Moral, Geoffrey Kondogbia, Carlos Bacca, Grzegorz Krychowiak és Ciro Immobile sincs már a klubnál – amely valóságos játékosmegfigyelői aranybánya, hiszen fillérekért szerezte meg például Gary Medel, Ivan Rakitic, Kondogbia, Vitolo, Aleix Vidal, Krychowiak vagy legutóbb Pablo Sarabia játékjogát.

Hogy csak az elmúlt két idény pénzes távozóit nézzük: a Krychowiak, Kévin Gameiro, Timothée Kolodziejczak, Fernando Llorente, Coke, Diogo Figueiras soron nyertek 67 millió eurót (ez bőven ellensúlyozta a Kijotake Hirosi, Immobile kettősön bukott 1.3 milliót), a most elengedettek közül a 3.2 millió euróért vett Vítolót 36 millióért adták el az Atlético Madridnak (amely az ismert okok miatt kölcsönadta a szélsőt a Las Palmasnak), a spanyolok által hatmillióért megszerzett Vicente Iborráért tizenötmilliót fizetett a Leicester City, az ingyen aláíró Jevhen Konopljanka tízmillióért lett a Schalkéé, Adil Rami 3.5-ért jött, hatért ment, de még a Galatasaraynak eladott Marianón is fogott félmilliót a Sevilla, a Fiorentinával elboltolt Sebastián Cristóforón pedig 750 ezret.

Akár így...
Akár így...

 

A francia balhátvéd, Benoit Trémoulinas szerződését nem hosszabbították meg: ő 2.5 millió euróért érkezett három évvel ezelőtt, ám tavaly április óta folyamatosan sérült, azóta pályára sem lépett, pedig előtte alapember volt a most 31 esztendős játékos.

Már tavaly is alaposan megerősítette támadószekcióját a klub a Franco Vázquez, Joaquín Correa, Wissam Ben Yedder trióval, akik mögé érkezett az egykori csodagyerek, az új Raí, azaz Ganso, most jött kerek húszmillióért a kolumbiai középcsatár, Luis Muriel, a tavaly a szerződése lejártával az Interhez aláíró, de magát a Serie A-ban nagyon hamar kikalandozó karmester, Éver Banega; az eladott szélsőket pedig az Angliából jutányos áron megszerzett Nolito, Jesús Navas kettős pótolja majd.

Előbbit tavaly hosszas variálás után 18 millió euróért vette meg a Manchester City a Barcelona orra elől, de minek, mert feleennyiért máris eladta, Navasért pedig négy éve húszmilliót fizetett – a Sevillának.

Már az elmúlt évben is francia és dél-amerikai védekező szakemberekkel erősítettek az andalúzok, Gabriel Mercado és Clément Lenglet után érkezett most az argentin Guido Pizarro és a szintén felnőttválogatott jobb oldali mindenes, a francia Sébastien Corchia.

„Ha óhajtanak az urak betetőzni...

– Te akarsz tetőzni? Rendben, jöhet a tető!”

Minden bizonnyal így fordult egymáshoz a valamikori dán támadó, a Corchia ügyeit is intéző Mikkel Beck, valamint az új Sevilla-mester, az egykori remek védő, Eduardo Berizzo és a sportigazgató Óscar Arias, és cselekedtek: megérkezett a Fenerbahcétől 12.5 millió euróért a védelem új feje, Simon Kjaer.

Nagyon úgy néz ki, sikerül megtartani a futó- és sarabológép Steven N'Zonzit is (mostanában nem veri a harasztot körötte a Juventus), nemigen érkezik így a helyére Mario Lemina, és érzésünk szerint Kjaer becsukta a sevillai városkaput Mamadou Sakho és Holger Badstuber előtt.

Megszerezheti ellenben a csapat Sztevan Joveticset, aki kölcsönben rugdosta a gólokat nála a tavasszal, csak éppen alkudoznak még az Interrel, mert sokallják a spanyolok a 15 millió eurót a csatárért, a milanos Carlos Bacca ellenben ügynökén keresztül maga jelentkezett be a piros-fehéreknél. A Fiorentina két hete még vitte volna Ben Yeddert, a szélső Walter Montoyát felajánlották Kjaerért cserébe, 5.5 millió euró társaságában, de vevő lenne rá a Boca Juniors is, némi meglepetésre Franco Vázquezzel egyetemben.

... akár így, de erős lesz a Sevilla (Transfermarkt)
... akár így, de erős lesz a Sevilla (Transfermarkt)

LA LIGA, NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
2017

ALAVÉS
Érkezett: Burgui (Real Madrid, 3 000 000 euró), Rubén Sobrino (Manchester City, 2 000 000), Rubén Duarte (Espanyol, 400 000), Ermedin Demirovic (RB Leipzig U19, ingyen), Enzo Zidane (Real Madrid B, i.), Antonio Sivera (Valencia B, 2 000 000)
Kölcsönbe: Héctor Hernández (Real Sociedad), Alfonso Pedraza (Villarreal)
Távozott: Edgar Méndez (Cruz Azul, 5 000 000), Raúl García (Leganés, i.), Kiko Femenía (Watford, i.), Gaizka Toquero (szl.), Zuhair Feddal (Real Betis, 2 500 000)
Kölcsönbe: Juanan Entrena (NK Rudes), Antonio Cristian (NK Rudes)
Kölcsönből vissza: Adrián Ortolá (Barcelona B), Theo Hernández (Atlético Madrid), Rodrigo Ely (AC Milan), Deyverson (Levante), Víctor Camarasa (Levante), Rubén Sobrino (Manchester City), Marcos Llorente (Real Madrid)

ATHLETIC BILBAO
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Unai López (Leganés), Mikel Vesga (Sporting Gijón), Asier Villalibre (Numancia), Iago Herrerín (Leganés), Kike Sola (Numancia), Ager Aketxe (Cádiz)
Távozott: Gorka Iraizoz (Girona, i.), Gorka Elustondo (Atlético Nacional, i.), Javi Eraso (Leganés, i.)
Kölcsönbe: Alex Remiro (Huesca), Unai López (Rayo Vallecano)

ATLÉTICO MADRID
Érkezett: Vitolo (Sevilla, 36 000 000)
Kölcsönből vissza: Amath Ndiaye (Tenerife), Guilherme Siqueira (Valencia), Theo Hernández (Deportivo Alavés), Bernard Mensah (Guimaraes), Diogo Jota (FC Porto), Luciano Vietto (Sevilla), Rafael Santos Borré (Villarreal), Javier Manquillo (Sunderland), Matías Kranevitter (Sevilla), Axel Werner (Boca Juniors), Emiliano Velázquez (Braga)
Távozott:
Theo Hernández (Real Madrid, 30 000 000), Óliver Torres (FC Porto, 20 000 000), Alessio Cerci (Hellas Verona, i.), Tiago (visszavonult), Javier Manquillo (Newcastle United, 5 000 000)
Kölcsönbe: André Moreira (Braga), Vitolo (Las Palmas), Bernard Mensah (Kasimpasa), Emiliano Velázquez (Getafe), Diogo Jota (Wolverhampton Wanderers)

FC BARCELONA
Érkezett: Nélson Semedo (Benfica, 30 500 000), Gerard Deulofeu (Everton, 12 000 00), Marlon (Fluminense, 5 000 000)
Kölcsönből vissza: Cristian Tello (Fiorentina), Munir El Haddadi (Valencia), Thomas Vermaelen (AS Roma), Douglas (Sporting Gijón), Sergi Samper (Granada)
Távozott: Cristian Tello (Real Betis, 4 000 000), Jérémy Mathieu (Sporting CP, i.), Jordi Masip (Real Valladolid, i.), Neymar (222 000 000)

REAL BETIS
Érkezett: Víctor Camarasa (Levante, 7 000 000), Cristian Tello (Barcelona, 4 000 000), Sergio León (Osasuna, 3 500 000), Andrés Guardado (PSV, 2 500 000), Zuhair Feddal (Alavés, 2 500 000)
Kölcsönbe: Antonio Barragán (Middlesbrough), Jordi Amat (Swansea City)
Kölcsönből vissza: Didier Digard (Osasuna), Dani Pacheco (Getafe), Fabián Ruiz (Elche), Francisco Portillo (Getafe)
Távozott: Dani Ceballos (Real Madrid, 17 000 000), Cristiano Piccini (Sporting CP, 3 000 000), Petros (Sao Paulo, 2 500 000), Francisco Portillo (Getafe, 1 500 000), Dani Pacheco (Getafe), Bruno González (Getafe, 600 000), Álex Martínez (Granada, i.), Manu Herrera (Osasuna, i.), Jonas Martin (Racing Strasbourg, 1 500 000), Álvaro Cejudo (Western Sydney, i.)
Kölcsönbe: Alex Alegría (Levante), Rubén Castro (Kujcsou Csecseng)
Kölcsönből vissza: Rubén Pardo (Real Sociedad), Ryan Donk (Galatasaray)

CELTA VIGO
Érkezett: Maximiliano Gómez (Defensor, 4 000 000), Jozabed Sánchez (Fulham, 3 500 000), Stanislav Lobotka (Nordsjaelland, 5 000 000)
Kölcsönből vissza: Levy Madinda (Gimnástic Tarragona), Dejan Drazics (Real Valladolid), Fabián Orellana (Valencia), Álex López (Real Valladolid), David Costas (Real Oviedo)
Távozott: Fabián Orellana (Valencia, 3 000 000), Levy Madinda (Aszterasz Tripoli, i.), Carles Planas (Girona, i.), Pedro Martín (Murcia, i.), Josep Sené (Leonesa)
Kölcsönbe: Theo Bongonda (Trabzonspor, 400 000)
Kölcsönből vissza: Jozabed Sánchez (Fulham), Giuseppe Rossi (Fiorentina)

DEPORTIVO LA CORUNA
Érkezett: Guilherme (Udinese, 4 500 000), Gerard Valentín (Gimnástic Tarragona, 1 000 000), Fabian Schär (Hoffenheim, 2 000 000), Rodrigo Ely (AC Milan, 3 000 000)
Kölcsönbe: Zakaria Bakkali (Valencia), Federico Valverde (Real Madrid B)
Kölcsönből vissza: Pablo Ínsua (Leganés), Borja Valle (Elche), Rober Pier (Levante), Saúl García (Mallorca), Federico Cartabia (Braga), Juan Domínguez (Mallorca), Oriol Riera (Osasuna), Rubén Martínez (Anderlecht)
Távozott: Pablo Ínsua (Schalke, 3 500 000), Oriol Riera (Western Sydney, i.), Germán Lux (River Plate, i.), Laure (Alcorcón, i.), Fajszal Fadzsr (Getafe, i.)
Kölcsönbe: Álex Bergantinos (Sporting Gijón), Rober Pier (Levante)
Kölcsönből vissza: Davy Roef (Anderlecht), Marlos Moreno (Manchester City), Gaël Kakuta (Hopej China Fortune), Guilherme (Udinese), Ola John (Benfica), Joselu (Stoke City)

ESPANYOL
Érkezett: Pablo Piatti (Valencia, 1 300 000), Diego López (AC Milan, 1 000 000), Esteban Granero (Real Sociedad, i.), Mario Hermoso (Real Madrid B), Oscar Melendo (Espanyol B)
Kölcsönből vissza: Paco Montanés (Levante), Joan Jordán (Real Valladolid), Roberto Correa (Elche), Pau López (Tottenham), Mamadou Sylla (Eupen)
Távozott: Mamadou Sylla (Eupen, 2 300 000), Rubén Duarte (Deportivo Alavés, 4 000 000), Joan Jordán (Eibar), Salva Sevilla (szl.), José Antonio Reyes (szl.), Víctor Álvarez (Arszenal Tula, i.), Felipe Caicedo (Lazio, 2 500 000)
Kölcsönbe: Roberto (Málaga)
Kölcsönből vissza: Pablo Piatti (Valencia), Diego Reyes (FC Porto), Diego López (AC Milan)

EIBAR
Érkezett: Marko Dmitrovics (Alcorcón, 1 000 000), Yoel Rodríguez (Valencia, 750 000), Pablo Hervías (Real Sociedad, i.), José Ángel (FC Porto, i.), Charles (Málaga, i.), Joan Jordán (Espanyol), Paulo Oliveira (Sporting CP, 3 500 000)
Kölcsönből vissza: Jordi Calavera (Lugo)
Távozott: Florian Lejeune (Newcastle United, 10 000 000), Adrián González (Málaga, i.), Mauro dos Santos (Leganés, i.), Antonio Luna (Levante, i.)
Kölcsönbe: Pablo Hervías (Real Valladolid)
Kölcsönből vissza: Yoel Rodríguez (Valencia)

GETAFE
Érkezett: Francisco Portillo (Real Betis, 1 500 000), Dani Pacheco (Real Betis, 1 000 000), Álvaro Jiménez (Real Madrid B, 1 000 000), Chuli (Almería, 700 000), Bruno González (Real Betis, 600 000), Ángel Rodríguez (Real Zaragoza, i.), Ángel Montoro (Las Palmas, i.), Fajszal Fadzsr (Deportivo La Coruna, i.), Sibaszaki Gaku (Tenerife, i.), Filip Manojlovics (Crvena zvezda, 1 250 000), Djené (St. Truiden, 2 500 000)
Kölcsönbe: Markel Bergara (Real Sociedad), Vitorino Antunes (Dinamo Kijev), Emiliano Velázquez (Atlético Madrid), Emiliano Martínez (Arsenal)
Kölcsönből vissza: Rolf Feltscher (Real Zaragoza), Johannes van den Bergh (Greuther Fürth), Karim Yoda (Almería)
Távozott: David Fuster (visszavonult), Alejandro Faurlín (Cruz Azul), Carlos Pena (Lorca, i.)
Kölcsönbe: Sztefan Scsepovics (Sporting Gijón), Alberto García (Rayo Vallecano), Emiliano Buendía (Leonesa)
Kölcsönből vissza: Álvaro Jiménez (Real Madrid B), Paul Anton (Dinamo Bucuresti), Chuli (Almería), Dani Pacheco (Real Betis), Francisco Portillo (Real Betis)

GIRONA
Érkezett: Bernardo Espinosa (Middlesbrough, 4 500 000), Gorka Iraizoz (Athletic Bilbao, i.), José Aurelio Suárez (Barcelona B, i.), Carles Planas (Celta Vigo, i.), Farid Bulaja (Bastia), Cristhian Stuani (Middlesbrough)
Kölcsönbe: Douglas Luiz (Manchester City), Aleix García (Manchester City), Marlos Moreno (Manchester City), Douglas Luiz (Manchester City), Pablo Maffeo (Manchester City)
Távozott: René (Almería, i.), Cristian Herrera (Lugo, i.), Sebas Coris (Osasuna), Felipe Sanchón (szl.), Richy (visszavonult), Kiko Olivas (szl.), David Oliveros (Lleida Esportiu, i.), Albert Vivancos (UCAM Murcia, i.)
Kölcsönbe: Rubén Alcaraz (Almería)
Kölcsönből vissza: Johan Mojica (Rayo Vallecano), Pablo Marí (Manchester City), Samuele Longo (Inter), Pablo Maffeo (Manchester City), Miguel Cifuentes (Málaga)

LAS PALMAS
Érkezett: Leandro Chichizola (Spezia, i.), Ximo Navarro (Almería, i.)
Kölcsönbe: Vitolo (Atlético Madrid), Jonathan Calleri (Deportivo Maldonado), Hernán Toledo (Deportivo Maldonado)
Kölcsönből vissza: Sergio Araujo (AEK Athén), Alfredo Ortuno (Cádiz)
Távozott: Roque Mesa (Swansea City, 12 500 000), Mateo García (Osasuna), Ángel Montoro (Getafe, i.), Javi Varas (Granada, i.), Hélder Lopes (AEK Athén, i.)
Kölcsönbe: Marko Livaja (AEK Athén, 200 000)
Kölcsönből vissza: Jesé (PSG)

LEGANÉS
Érkezett: Dimitriosz Sziovasz (Olympiakosz, 3 000 000), Tito (Granada, 600 000), Raúl García (Deportivo Alavés, i.), Gerard Gumbau (Barcelona B, i.), Mauro dos Santos (Eibar, i.), Iván Cuéllar (Sporting Gijón, i.), Javi Eraso (Athletic Bilbao, i.)
Kölcsönbe: Joseba Zaldua (Real Sociedad), Nereo Champagne (Olimpo de Bahía)
Távozott: Víctor Díaz (Granada, i.), Alberto Martín (Granada, i.)
Kölcsönből vissza: Darwin Machís (Granada), Iago Herrerín (Athletic Bilbao), Samu García (Rubin Kazany), Unai López (Athletic Bilbao), Robert Ibánez (Valencia), Nereo Champagne (Olimpo de Bahía), Alberto Bueno (FC Porto), Adrián Marín (Villarreal), Luciano (Corinthians), Dimitriosz Sziovasz (Olympiakosz), Tito (Granada), Pablo Ínsua (Deportivo La Coruna)

LEVANTE
Érkezett: Oier Olazábal (Granada, 200 000), Antonio Luna (Eibar, i.), Enisz Bardi (Újpest, 1 500 000)
Kölcsönbe: Alex Alegría (Real Betis), Rober Pier (Deportivo La Coruna)
Kölcsönből vissza: Víctor Camarasa (Deportivo Alavés), Deyverson (Deportivo Alavés)
Távozott: Víctor Camarasa (Real Betis, 7 000 000), Deyverson (Sao Paulo, 5 000 000), Víctor Casadesús (Tenerife, i.)
Kölcsönbe: Rubén García (Sporting Gijón), Eszteban Szaveljics (Albacete)
Kölcsönből vissza: Rober Pier (Deportivo La Coruna)

MÁLAGA
Érkezett: Andrés Prieto (Espanyol B, i.), Paul Baysse (Nice, i.), Adrián González (Eibar, i.), Cenk Gönen (Galatasaray, 200 000), Juankar (Braga, i.), Emanuel Cecchini (Banfield, 4 000 000), Diego González (Sevilla, 2 000 000)
Kölcsönbe: Roberto (Espanyol), Borja Bastón (Swansea City)
Kölcsönből vissza: Miguel Cifuentes (Girona), Ricardo Horta (Braga), Adnan Tigaduini (Vitesse), Guillermo Ochoa (Granada)
Távozott: Ignacio Camacho (Wolfsburg, 10 000 000), Sandro Ramírez (Everton, 6 000 000), Charles (Eibar, i.), Guillermo Ochoa (Standard Liege, i.), Carlos Kameni (Fenerbahce), Martín Demichelis (visszavonult), Duda (szl.), Weligton (visszavonult), Ricardo Horta (Braga, i.), Pablo Fornals (Villarreal, 12.000.000)
Kölcsönből vissza: Juankar (Braga), Denisz Bojko (Besiktas), Diego Llorente (Real Madrid), Zdravko Kuzmanovics (FC Basel), José Rodríguez (Mainz)

REAL MADRID
Érkezett: Theo Hernández (Atlético Madrid, 30 000 000), Dani Ceballos (Real Betis, 17 000 000)
Kölcsönből vissza: Burgui (Sporting Gijón), Marcos Llorente (Deportivo Alavés), Borja Mayoral (VfL Wolfsburg), Diego Llorente (Málaga), Jesús Vallejo (Eintracht Frankfurt)
Távozott: Mariano Díaz (Olympique Lyon, 8 000 000), Diego Llorente (Real Sociedad, 6 000 000), Burgui (Deportivo Alavés, 3 000 000), Pepe (Besiktas, i.), Álvaro Morata (Chelsea, 65 500 000), Danilo (Manchester City, 30.000.000)
Kölcsönbe: James Rodríguez (Bayern München, 10 000 000), Fábio Coentrao (Sporting CP)

REAL SOCIEDAD
Érkezett: Adnan Januzaj (Manchester United, 8 500 000), Diego Llorente (Real Madrid, 6 000 000)
Kölcsönből vissza: Pablo Hervías (Elche), Héctor Hernández (Granada), Rubén Pardo (Real Betis), Szrdjan Babics (Reus Deportiu), Alberto de la Bella (Olympiakosz)
Távozott: Yuri Berchiche (PSG, 16 000 000), Pablo Hervías (Eibar, i.), Joseba Zaldua (Leganés), Héctor Hernández (Deportivo Alavés), Alain Oyarzun (Real Zaragoza, i.), Esteban Granero (Espanyol, i.), Mikel González (szl.), Ander Bardají (Huesca, i.)
Kölcsönbe: Szrdjan Babics (Crvena zvezda), Markel Bergara (Getafe)

SEVILLA
Érkezett: Luis Muriel (Sampdoria, 20 000 000), Éver Banega (Inter, 9 000 000), Guido Pizarro (Tigres, 6 000 000), Sébastien Corchia (Lille, 5 000 000), Nolito (Manchester City, 9 000 000), Simon Kjaer (Fenerbahce, 12 500 000), Jesús Navas (Manchester City, i.)
Kölcsönből vissza: Jevhen Konopljanka (Schalke), Sebastián Cristóforo (Fiornetina), Juan Munoz (Levante)
Távozott: Vitolo (Atlético Madrid, 36 000 000), Vicente Iborra (Leicester City, 15 000 000), Jevhen Konopljanka (Schalke, 12 500 000), Adil Rami (Olympique Marseille, 6 000 000), Sebastián Cristóforo (Fiorentina, 3 500 000), Benoit Trémoulinas (szl.), Mariano (Galatasaray, 4 000 000)
Kölcsönbe: Juan Munoz (Levante)
Kölcsönből vissza: Samir Nasri (Manchester City), Luciano Vietto (Atlético Madrid), Matías Kranevitter (Atlético Madrid), Sztevan Jovetics (Inter)

VALENCIA
Érkezett: Simone Zaza (Juventus, 16 000 000), Neto (Juventus, 7 000 000), Fabián Orellana (Celta Vigo, 3 000 000), Nemanja Makszimovics (Asztana, i.), Antonio Latorre (Valencia B)
Kölcsönből vissza: Álvaro Negredo (Middlesbrough), Rúben Vezo (Granada), Mathew Ryan (Genk), Pablo Piatti (Espanyol), Vinícius Araújo (Huesca), Yoel Rodríguez (Eibar), Robert Ibánez (Leganés)
Távozott: Mathew Ryan (Brighton, 6 000 000), Enzo Pérez (River Plate, 5 000 000), Pablo Piatti (Espanyol, 1 300 000), Yoel Rodríguez (Eibar, 750 000), Diego Alves (Flamengo, 300 000), Álvaro Negredo (Besiktas, 2 500 000)
Kölcsönbe: Aderllan Santos (Sao Paulo, 800 000), Zakaria Bakkali (Deportivo La Coruna)
Kölcsönből vissza: Guilherme Siqueira (Atlético Madrid), Eliaquim Mangala (Manchester City), Munir El Haddadi (Barcelona), Fabián Orellana (Celta Vigo), Mario Suárez (Watford), Simone Zaza (Juventus)

VILLARREAL
Érkezett: Pablo Fornals (Málaga, 12.000.000)
Kölcsönbe: Enes Ünal (Manchester City, 14 000 000), Rúben Semedo (Sporting CP, 14 000 000), Andrés Fernández (FC Porto, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Adrián Marín (Leganés), Alfred N’Diaye (Hull City), Alfonso Pedraza (Leeds United), Akram Afif (Sporting Gijón), Cristian Espinoza (Real Valladolid)
Távozott: Mateo Musacchio (AC Milan, 18 000 000), Jonathan dos Santos (Los Angeles Galaxy, 4.300.000)
Kölcsönbe: Akram Afif (Eupen), Alfonso Pedraza (Deportivo Alavés), Cristian Espinoza (Boca Juniors)
Kölcsönből vissza: Rafael Santos Borré (Atlético Madrid), José Ángel (FC Porto), Andrés Fernández (FC Porto), Adrián López (FC Porto)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

GRANADA
Érkezett: Germán Sánchez (Tenerife, 100 000), Ángel Montoro (Las Palmas, i.), Alberto Martín (Leganés, i.), Javi Varas (Las Palmas, i.), Víctor Díaz (Leganés, i.), Quini (Rayo Vallecano, i.), Joselu (Lugo, i.), Álex Martínez (Real Betis, i.), Raúl Baena (Rayo Vallecano, i.), Mubarak Wakaso (Panathinaikosz, i.)
Kölcsönbe: Pierre Kunde (Atlético Madrid B)
Kölcsönből vissza: Tito (Leganés), Darwin Machís (Leganés), Molla Wague (Leicester City)
Távozott: Sverrir Ingi Ingason (FK Rosztov, 2 000 000), Omer Acili (Maccabi Tel-Aviv, 1 000 000), Tito (Leganés, 600 000), Oier Olazábal (Levante, 200 000), Isaac Cuenca (Hapoel Beer Seva, i.), Molla Wague (Udinese), David Lombán (szl.)
Kölcsönbe: Mehdi Carcela-González (Olympiakosz)
Kölcsönből vissza: Uche Agbo (Watford), Sergi Samper (Barcelona), Rúben Vezo (Valencia), Victorien Angban (Chelsea), Gastón Silva (Torino), Artem Kravec (Dinamo Kijev), Panajotisz Kone (Udinese), Jérémie Boga (Chelsea), Ezequiel Ponce (AS Roma), Andreas Pereira (Manchester United), Franck Tabanou (Swansea City), Mubarak Wakaso (Panathinaikosz), Guillermo Ochoa (Málaga)

OSASUNA
Érkezett: Quique (Almería, 1 500 000), David Rodríguez (Alcorcón, 350 000), Sergio Herrera (Huesca), Lucas Torró (Real Madrid B, i.), Xisco (Muangthong United, i.), Manu Herrera (Real Betis, i.)
Kölcsönbe: Mateo García (Las Palmas), Joaquín Arzura (River Plate)
Távozott: Sergio León (Real Betis, 3 500 000), Kenan Kodro (Mainz, 1 750 000), Jaime Romero (Córdoba, 500 000), Goran Csausics (Arszenal Tula, i.), Raoul Loé (szl.), Nauzet Pérez (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Javi Álamo (Almería)
Kölcsönből vissza: Emmanuel Riviere (Newcastle United), Oriol Riera (Deportivo La Coruna), Salvatore Sirigu (PSG), Didier Digard (Real Betis)

SPORTING GIJÓN
Érkezett: Federico Barba (Empoli, 1.750.000)
Kölcsönbe: Sztefan Scsepovics (Getafe), Álex Bergantinos (Deportivo La Coruna), Rubén García (Levante)
Kölcsönből vissza: Rasid Ait-Atman (Tenerife)
Távozott: Iván Cuéllar (Leganés, i.), Nacho Cases (AEK Larnaca, i.), Xavi Torres (szl.), Álvaro Bustos (Gimnástic Tarragona, i.), Víctor Rodríguez (szerződését felbontották), Jorge Meré (1. FC Köln, 7 000 000), Fernando Amorebieta (Independiente, i.)
Kölcsönbe: Rasid Ait-Atman (Tenerife)
Kölcsönből vissza: Burgui (Real Madrid), Douglas (Barcelona), Elderson (AS Monaco), Lacina Traoré (AS Monaco), Duje Cop (Cagliari), Mikel Vesga (Athletic Bilbao)

Lezárva péntek délben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik