Neymar: Rossz, hogy nem tudtam Messivel együtt játszani

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.22. 12:41
null
Gerard Piqué (balra) és David Villa immár ismét ellenfélként csaphatott össze (Fotó: Reuters)
Döntetlenről indul a Spanyol Szuperkupa jövő heti visszavágója, miután a bajnoki címvédő Barcelona Madridban 1–1-et játszott a kupagyőztes Atléticóval. A katalánoknak leginkább Lionel Messi ismételt lecserélése ad okot az aggodalomra, Gerardo Martino vezetőedző ugyanis kimondottan jó eredménynek tartja az ikszet. A madridiak gólját a nyáron éppen Barcelonából szerződtetett David Villa szerezte, aki a meccs hevében még ünnepelt, utána viszont inkább már a visszavágóra gondolt azon gyorsan túllépve.


TÖBB MINT 9 MILLIÓ NÉZŐ
Az RTVE adatai szerint átlagban majd ötmillió (4 930 000) tévénéző követte élőben figyelemmel a madridi mérkőzést, amelybe viszont több mint kilencmillióan (9 254 000) pillantottak bele. A legtöbben az első félidő hajrájában: 23.38 órakor a tévénézők 42.2 százaléka (5 856 000) kapcsolt a mérkőzésre.

„Voltak a mérkőzésnek olyan pillanatai, amikor az Atlético volt a jobb, máskor pedig mi domináltunk – értékelte a találkozót Martino. – Nagyon jó iramú volt a találkozó, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, a végeredmény egyáltalán nem meglepetés. Mondjon bárki bármit. Érezhető volt, hogy a kontragólra várnak, mégis próbáltunk fent játszani. Nekem úgy tűnik, ez jó eredmény a számunkra.”

Az argentin edző nem kerülhette meg azt a kérdést, miszerint a magát a Real Madridnál immár rosszul érző Iker Casillas után a Barcelona is érdeklődik. A kérdés már csak azért is aktuális, mert Víctor Valdés korábban nem hosszabbította meg a szezon végén lejáró szerződését, és a mostani idényt is csak hosszas huzavona után vállalta, hiszen már most nyáron elvágyódott. „Ha nem áll rendelkezésedre a világ legjobb kapusa, akkor meg kell szerezned a második számút” – mondta sejtelmesen Martino, aztán gondoljon erről mindenki azt, amit akar. De azért kivette az élét a szenzációnak…

Atlético Madrid–Barcelona 1–1



DIEGO SIMEONE: BÜSZKE VAGYOK A JÁTÉKOSAIMRA
„Büszke vagyok a játékosaimra, csodálatos első félidő produkáltak – dicsérte övéit Diego Simeone, az Atlético vezetőedzője. – A második félidőben a Barcelona már jobb volt nálunk, sikerült is egyenlítenie, de még nem dőlt el semmi, nyitva maradt a verseny. Továbbra is ezen a vonalon kell maradnunk, ebben van lehetőségünk. Az egy nullás eredmény persze jobb lenne a második meccs előtt, de van esélyünk a győzelemre, és a kettő kettes, vagy a három hármas döntetlen is már nekünk kedvezhet.”
„Sajnálom, hogy döntetlent játszottunk, mert jók voltunk, és nagyobb esélyünk volt a győzelemre – mondta David Villa a mérkőzés után. – Örülök, hogy játszhattam és gólt is szereztem. De most már a visszavágóra, a Camp Noura kell gondolnunk, mert ott kellene nyernünk.”
A madridiak számon kérik Undiano Mallenco játékvezetőn Sergio Busquets második sárga lapját, illetve a kiállítását. Simeone számon kéri az ítéletet, David Villa viszont védelmébe vette. No, nem a volt klubtársat…
„Ha a játékvezető úgy vélte, hogy ez nem ért sárga lapot, akkor itt tenni kell valamit” – mondta az edző
„Kulcspillanat volt Sergio második sárga lapot érő szabálytalansága, ami megváltoztathatta volna a dolgokat, de a játékvezető is ember, ő is hibázhat” – véleményezte az esetet a támadó.

A Levante elleni hétvégi bajnokin mindössze hét percet töltött együtt a pályán Neymar és Lionel Messi, ezúttal ennyi sem adatott meg a két szuperklasszisnak. Amikor az ezúttal is a kispadról érkező brazil beszállt, addigra az argentint már lecserélték. Amint arról beszámoltunk: az argentin támadó bal combizmát nem érezte komfortosnak, és elővigyázatosságból került sor a cserére, amely után tüzetesebb vizsgálat vár rá Barcelonában.

„Boldog vagyok, hogy pályára léphettem, és góllal lehettem csapattársaim segítségére. Nagyon fontos dolog, hogy a csapat hasznára legyek – nyilatkozta Neymar, aki a jelek szerint gyorsan felvette a barcelonai sportszerű, szerény stílust, igaz, eleve nem is állt olyan messze tőle. – Nagyon keményen dolgozó ellenféllel találkoztunk, amely próbált minket nyomás alá helyezni, Villa gólja pedig szép találat volt. Utána kellően türelmesek voltunk. Az viszont rossz volt, hogy nem tudtam Messivel együtt játszani, aki ugye a világ legjobbja, és minden futballista szeretne mellette játszani. Ritkán vagyok eredményes fejjel, ezért az ilyen góljaim számomra mindig különösen értékesek.”

A brazil az 59. percben léphetett pályára Pedro cseréjeként – 17 perccel korábban, mint gyerekkori cimborája, a madridiakat erősítő Leo Baptistao –, és hét perccel később már eredményes volt. Neymar tétmeccsen először talált be a Barcelona színeiben, gólja idegenbeli döntetlent ért. A gólnak a helyszínen örülhetett az édesapja, valamint ügyeinek intézője, Marquinhos Malaquias, akik szerda délután különgéppel érkeztek Madridba.

„A talaj nagyon száraz volt, de nem tudtuk érvényesíteni gyors játékunkat. A döntés a visszavágóra maradt, amelyet a Nou Campban, hazai közönség előtt játszhatunk. Remélhetőleg otthon jobb minőségű pálya vár majd minket” – mondta Sergio Busquets.

„Simeone csapata tudta, mit akar játszani, és azt meg is csinálta. A játékosai hisznek benne, meg is van az eredménye. Néha csak annyit vagy képes teljesíteni, amennyire lehetőséged van, és nem annyit, amennyit tudsz. Igazságos a végeredménye” – nyilatkozta Javier Mascherano.

EMLÉKEZTETŐ – SPANYOL SZUPERKUPA
1. MÉRKŐZÉS
ATLÉTICO MADRID–BARCELONA
1–1
Madrid, Vicente Calderón Stadion, 50 000 néző. V: Mallenco
Atlético Madrid: Courtois Juanfran, Miranda, Godín, Filipe Gabi, Mario Suárez Koke (Óliver Torres, 73.), Arda Turan (Leo Baptistao, 76.) Diego Costa (C. Rodríguez, 79.), D. Villa. Vezetőedző: Diego Simeone
A kispadon: Aranzubía (k.,),Demichelis, Insúa, Tiago Mendes
Barcelona: Valdés D. Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba Busquets, Xavi (A. Song, 89.), Iniesta A. Sánchez, Messi (Fabregas, a szünetben), Pedro (Neymar, 59.). Vezetőedző: Gerardo Martino
A kispadon: S. Pinto (k.), Montoya, J. dos Santos, Tello
Gólszerző: Villa (12.), ill. Neymar (66.)

A visszavágót augusztus 28-án rendezik Barcelonában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik