Messi újabb rekorddal búcsúzott Guardiolától

Vágólapra másolva!
2012.05.06. 14:21
null
Guardiola elbúcsúzott a Camp Noutól (Fotó: Reuters)
Címkék
Újabb rekordot döntött meg Lionel Messi, az FC Barcelona aranylabdás futballistája, aki szombat este, a városi rivális Espanyol elleni bajnokin négyszer volt eredményes, amivel – egy fordulóval a vége előtt – már 50 gólos a pontvadászatban. Josep Guardiola, a gárda vezetőedzője utolsó hazai mérkőzésén ült a kispadon

„Lionel volt a rivaldafényben az egész szezonban, nem lehetek rá féltékeny″ – nyilatkozta a találkozót követően Guardiola, akit a Camp Nou 89 044 fős közönsége a „Szeretünk Pep" (T'estimem Pep) felirattal köszöntött és hosszú percekig a nevét skandálta.

A 24 éves Messi az első játékos lett az európai aranycipő bevezetése (1967) óta, aki a bajnokságban elérte a félszázas határt. Az eddigi rekordot a román Dudu Georgescu tartotta, aki az 1976–1977-es idényben a Dinamo Bucuresti játékosaként 47 bajnoki góllal zárt. Ha az 1967 előtti időszakot is nézzük, akkor Messi nem rekorder, hiszen többek között két magyar klasszis, Zsengellér Gyula és Deák Ferenc is megelőzi őt!

Messi így klubszinten már 72 találatnál jár a szezonban. E tekintetben még szerdán a Málagának lőtt mesterhármasával Gerd Müller 68 gólos rekordját adta át a múltnak, amelyet a német támadó az 1972–1973-as idényben állított fel.

„Azt az ajándékot kaptam az élettől, hogy az elmúlt öt évben ezekkel a játékosokkal élhettem. Kivételesnek éreztem magam attól a szeretettől, amit az elmúlt esztendőkben kaptam. Köszönöm mindenkinek, akikkel minden egyes nap együtt dolgoztam″ – mondta Guardiola.

A 41 éves szakember – akinek irányításával a klub egyik legsikeresebb időszakát élte meg – 2008 nyarán vette át a csapatot, azóta három bajnoki címet, két Bajnokok Ligáját, egy Spanyol Király-kupát, három Spanyol Szuperkupát, két Európai Szuperkupát és két klubvilágbajnoki címet nyert az együttessel.

A mostani idényben a Barcelona címvédőként kiesett a BL-elődöntőjében a Chelsea-vel szemben, a bajnokságban pedig a második lett a Real Madrid mögött, de a spanyol Király Kupát még megnyerheti.

GUARDIOLA BÚCSÚJA A SZURKOLÓKTÓL

GUARDIOLA CSALÁDJÁVAL A CAMP NOUBAN
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik