I. M. 2020.02.27 12:52 Frissítve: 2020.02.27 13:10

Leganés: a FIFA nemet mondott, nem igazolhatnak Braithwaite helyére

Hiába fordult a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez (FIFA) a spanyol szövetség (RFEF) közbenjárásával a Leganés, hogy a Barcelonához távozó Martin Braithwaite helyére igazolhasson egy játékost, a FIFA nem adott rá engedélyt.

Martin Braithwaite a Barcelona játékosa lett – volt klubja, a Leganés viszont nem igazolhat a helyére (Fotó: AFP)

 

Mint ismert, a La Liga engedélyezte a Barcának, hogy Ousmane Dembélé sérülése miatt új játékost szerződtessen az átigazolási piac zárásának lejárta után. A katalánok így kifizették a szerződésben szereplő kivásárlási összeget, ezért a labdarúgó náluk folytatja, a Leganés viszont nem szerződtethet játékost tavasszal. A klub vezérigazgatója és vezetőedzője is kiakadt a történtek után, de lépéseket is tett a Leganés, ugyanis a spanyol szövetség közbenjárásával a FIFA-hoz fordult Braithwaite pótlásának ügyében.

Egy héttel a fellebbezés benyújtása után jött a hivatalos válasz: a Leganés nem igazolhat új támadót a Barcelonához hasonlóan. Az RFEF indoklása szerint a katalánoknak a 124.3-as szabály – amely a spanyol szövetség egyik különleges rendelkezése – alapján engedélyezték Braithwaite szerződtetését, de a Leganésnél nem áll fenn hasonló krízishelyzet, így a klub csak szabadon igazolható futballistát szerződtethet.

Az As információi szerint a Leganés pedig már előrehaladott tárgyalásokat folytatott egy La Liga-csapat támadójával, és néhány napon belül meg is tudtak volna egyezni vele – azonban a FIFA és az RFEF hozzájárulása nélkül a transzfer nem valósulhat meg.

Victoria Pavón klubelnök a Leganés közleményében úgy fogalmazott: nem tesznek további jogi lépéseket az ügyben, mivel már így is „helyrehozhatatlan kár érte az egyesületet”.

A Leganés 25 fordulót követően 19 ponttal az utolsó előtti helyen áll a La Ligában, a bennmaradást érő helyen álló Celta Vigótól öt pontra van leszakadva.

2020.08.05 12:49:08

Spanyol labdarúgás T. D.

A visszavonuló kapusklasszisnak többek között Gianluigi Buffon és Oliver Kahn is üzent.

2020.08.02 22:06:38

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. A királyi klubban ketyeg az egyik legkegyetlenebb óra, a biológiai, a kiszemeltek zöme francia.

2020.07.21 19:38:24

Spanyol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „Nem én vagyok a legjobb edző, és nem én vagyok a legjobb taktikus. De vannak más jó tulajdonságaim. Szenvedélyes és motivált vagyok, ez a kettő sokkal többet ér.”

2020.07.19 16:34:08

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Iksszel búcsúzott a La Liga új bajnoka, Benzema nem lett gólkirály, a Leganésnek két ziccere volt a végén.

2020.07.19 16:33:16

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

És gólkirály lesz az argentin ász, hacsak meg nem táltosodik Benzema a Real kilenckor kezdődő mérkőzésén.