I. M. 2020.02.27 12:52 Frissítve: 2020.02.27 13:10

Leganés: a FIFA nemet mondott, nem igazolhatnak Braithwaite helyére

Hiába fordult a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez (FIFA) a spanyol szövetség (RFEF) közbenjárásával a Leganés, hogy a Barcelonához távozó Martin Braithwaite helyére igazolhasson egy játékost, a FIFA nem adott rá engedélyt.

Martin Braithwaite a Barcelona játékosa lett – volt klubja, a Leganés viszont nem igazolhat a helyére (Fotó: AFP)

 

Mint ismert, a La Liga engedélyezte a Barcának, hogy Ousmane Dembélé sérülése miatt új játékost szerződtessen az átigazolási piac zárásának lejárta után. A katalánok így kifizették a szerződésben szereplő kivásárlási összeget, ezért a labdarúgó náluk folytatja, a Leganés viszont nem szerződtethet játékost tavasszal. A klub vezérigazgatója és vezetőedzője is kiakadt a történtek után, de lépéseket is tett a Leganés, ugyanis a spanyol szövetség közbenjárásával a FIFA-hoz fordult Braithwaite pótlásának ügyében.

Egy héttel a fellebbezés benyújtása után jött a hivatalos válasz: a Leganés nem igazolhat új támadót a Barcelonához hasonlóan. Az RFEF indoklása szerint a katalánoknak a 124.3-as szabály – amely a spanyol szövetség egyik különleges rendelkezése – alapján engedélyezték Braithwaite szerződtetését, de a Leganésnél nem áll fenn hasonló krízishelyzet, így a klub csak szabadon igazolható futballistát szerződtethet.

Az As információi szerint a Leganés pedig már előrehaladott tárgyalásokat folytatott egy La Liga-csapat támadójával, és néhány napon belül meg is tudtak volna egyezni vele – azonban a FIFA és az RFEF hozzájárulása nélkül a transzfer nem valósulhat meg.

Victoria Pavón klubelnök a Leganés közleményében úgy fogalmazott: nem tesznek további jogi lépéseket az ügyben, mivel már így is „helyrehozhatatlan kár érte az egyesületet”.

A Leganés 25 fordulót követően 19 ponttal az utolsó előtti helyen áll a La Ligában, a bennmaradást érő helyen álló Celta Vigótól öt pontra van leszakadva.

2020.03.21 10:41:11

Spanyol labdarúgás HUBER TAMÁS

Negyvenéves lett a brazilok klasszisa, aki pályafutása során mindent megnyert, amit csak egy labdarúgó nyerhet.

2020.03.18 20:04:01

Spanyol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A szlovén városkából induló kapusnak jólesik a dicséret, de egy BL-győzelemért minden egyéni elismerését odaadná. Portré.

2020.03.08 16:50:38

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nagyon nem ment Sevillában a győzelmi kényszerben lévő madridiaknak, a Barcelona nagy örömére.

2020.03.07 18:09:19

Spanyol labdarúgás H. D.

Quique Setién csapata sokáig szenvedett, de egy tizenegyesből szerzett góllal nyert.

2020.03.07 15:48:49

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Remekelt a VAR-os személyzet is, a négygólos mérkőzés végül döntetlen lett, a Getafe nagy örömére.