Barcelona: a Leganéstől érkező dán pótolhatja Dembélét

Vágólapra másolva!
2020.02.18. 12:45
null
Martin Braithwaite (labdával) januárban pályára lépett a Barcelona ellen a Király-kupában (Fotó: AFP)
Úgy tűnik, megtalálta Ousmane Dembélé helyettesét az FC Barcelona: egybehangzó spanyol sajtóhírek szerint a Leganés játékosa, Martin Braithwaite lesz a megoldás.

 

Braithwaite érkezéséről elsőként a RAC 1 nevű rádióállomás számolt be, de a barcelonai lapok közül a Sport és a Mundo Deportivo is a címlapján hirdette a hírt.

A hírek szerint Braithwaite ügynöke, Ali Dursun – aki Frenkie de Jong ügyeit is intézi – már a szerződés részleteiről tárgyal a katalánokkal. A katalánoknak egyes források szerint 18, más információk szerint 20 millió eurót kell fizetnie a csatárért, a Sport úgy tudja, három és fél éves szerződést köt majd.

A lap szerint a szabályozások miatt a Leganés nem igazolhat majd csatárt a pótlására, ha létrejön az üzlet, ami azért kellemetlen, mert a klub vezetői a télen eladták legjobb csatárukat, Juszef en-Neszirit a Sevillának – annak tudatában, hogy ott van nekik Braithwaite.

A gránátvörös-kékek kiszemeltje 28 éves, 39-szeres dán válogatott, hétszer volt eredményes a nemzeti csapatban. Posztja elsősorban középcsatár, de a center mögött és a bal szélen is bevethető. A dán Esbjergnél lett belőle felnőtt játékos, ezt követően a francia Toulouse-ban és Girondins Bordeaux-ban, illetve az angol Middlesbrough-ban futballozott. A jelenleg a spanyol La Liga 19. helyén álló Leganéshez 2019 januárjában került kölcsönbe, majd a nyáron végleg Spanyolországba költözött. A Transfermarkt statisztikái szerint eddigi karrierje során 348 meccsen 85 gólt szerzett és 38 gólpasszt osztott ki, a Leganésbenl 48 meccsen 13-szor volt eredményes.

Mint ismert, a Barcelona Ousmane Dembélé súlyos sérülése miatt kapott engedélyt arra, hogy 15 napon belül igazoljon egy csatárt, aki a spanyol sajtó szerint csak a La Ligában léphet pályára. A legfőbb kiszemelt a Getafénál futballozó Ángel Rodríguez volt, akiről a Sport szerint a kora (32 év) miatt tett le a katalán egylet, illetve azért, mert a vezetőedző, Quique Setién inkább a dán megszerzését szorgalmazza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik