nemzetisport.hu 2018.10.12 16:25 Frissítve: 2018.10.12 16:49

La Liga: újabb neves tiltakozó az amerikai meccs ellen

Újabb ellenzője akadt az Egyesült Államokba tervezett Girona–Barcelona spanyol bajnokinak: Enrique Bonilla, a mexikói labdarúgóliga (Liga MX) elnöke sem tartja jó ötletnek.

 

Mint ismert, augusztusban a La Liga 15 évre szóló marketingszerződést kötött az egyesült államokbeli Relevant ügynökséggel a spanyol futball amerikai népszerűsítése érdekében. Az együttműködés szerves része lenne, hogy az élvonalbeli bajnokság 21. fordulójában a Girona–Barcelona katalán derbit az Egyesült Államokban rendeznék.

A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) az ötlet kiváltotta nagy felháborodás után közölte, a nemzetközi szövetség (FIFA) támogatását is bírva minden erejével azon lesz, hogy megakadályozza a találkozó egyesült államokbeli megrendezését. A Cadena Cope El Partizado című műsorában az RFEF elnöke, Luis Rubiales elmondta, levelet ír a liga elnökének, Javier Tebasnak, és részletesen kifejti álláspontját az elképzelésről. A szövetség elnökének az álláspontja meglehetősen egyértelmű: a szövetség nem támogatja az ötletet, és ebben mögötte áll nemcsak az európai, hanem a nemzetközi szövetség, valamint a spanyol kormány és a spanyol játékos-szakszervezet is.

A mérkőzést ellenzőkhöz csatlakozott Enrique Bonilla, a mexikói liga elnöke is.

„A szurkolókért kell játszanunk. Más városok és országok drukkerei követhetik a televízión a meccseket, vagy akár ideutazhatnak, és megnézhetik a létesítményeinket. De a szurkolók megérdemlik, hogy a saját csapatukat nézzék a saját stadionjukban. Nem értek egyet Tebas úr döntésével – fogalmazott a CNN-nek Bonilla. – Joga van hozzá, hogy tegyen, amit akar, de remélem, a FIFA, a CONCACAF és az Egyesült Államok szövetsége nem engedélyezi ezt a mérkőzést. Nem fair ez az egész.”

2020.07.05 19:48:37

Spanyol labdarúgás T. D.

Messi két gólpasszt adott, Griezmann és az uruguayi is gyönyörű gólt szerzett.

2020.07.05 13:30:57

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

És óriási csatában, de ezzel a sikerrel a Barcelona előtt már hét ponttal vezetnek a madridiak.

2020.07.02 13:21:13

Spanyol labdarúgás H. D.

A királyi gárda előnye négy pontra nőtt az Atlético Madrid ellen botló Barcelona előtt.

2020.06.30 21:13:39

Spanyol labdarúgás T. D.

Három gól is tizenegyesből született, Saúl Níguez duplázott, Messi panenkázott, Diego Costa öngólt vétett.

2020.06.28 16:55:46

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Kihasználta a Barca botlását a madridi csapat, Benzema fantasztikus gólpasszt adott az Espanyol otthonában.