HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.08.24 20:07 Frissítve: 2018.08.24 21:47

La Liga: a Barcelona játszhatja az első spanyol bajnokit az Egyesült Államokban

Spanyol értesülések szerint a La Liga 21. fordulójában rendezendő Girona–FC Barcelona lehet az első spanyol bajnoki, melyet az Egyesült Államokban játszanak le.

HIRDETÉS
A két csapat tavalyi összecsapása (Fotó: afp)

 

A spanyol liga (LFP) elnöke, Javier Tebas múlt csütörtökön jelentette be, hogy a következő 15 évben szezononként egy-egy bajnoki összecsapáson népszerűsítenék a labdarúgást Észak-Amerikában. Egyelőre csak annyi bizonyos, hogy a meccs biztosan nem az el Clásico, azaz az FC Barcelona és a Real Madrid rangadója lesz.

A Cadena SER most tudni véli, hogy az első „áldozat” a Girona–Barcelona mérkőzés lehet, melyet a La Liga 21. fordulójában rendeznek meg, vagyis január utolsó hétvégéjén. A rádió azt is tudni véli, hogy a Betis–Barca volt a másik opció, de ott még egy hétközi kupameccs bezavarhatott volna. Ha a hírek igazak, akkor már csak a pályaválasztónak, vagyis a Gironának kell rábólintania a dologra – a gránátvörös-kékeknek vendégként nincs beleszólásuk.

Mindeközben a spanyol játékos-szakszervezet (AFE) szerda este tanácskozott Madridban az élvonalbeli klubok csapatkapitányaival, majd David Aganzo AFE-elnök közölte: sztrájkba lépnek, ha megvalósul az „őrült ötlet”.

„A megbeszélésen a csapatkapitányok egyhangúlag foglaltak állást a tengerentúli találkozók ellen. Döbbenten és dühösen reagált mindenki – jelentette ki Aganzo. – A futballisták nem árucikkek, mi nemcsak a pénzre gondolunk, hanem a szurkolókra és az egészségünkre is. Itt az idő, hogy azt mondjuk: elég.”

Eddig még nem rendeztek spanyol bajnokit külföldön. Nemrég tartották az első olyan spanyol tétmérkőzést, amelyet az ország határain kívül játszottak: a marokkói Tangerben az FC Barcelona 2–1-re legyőzte a Sevillát, így a katalánoké lett a spanyol Szuperkupa.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 20:06:17

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az acélkeményen futballozó Celta nem adta olcsón a győzelmet, de Solari alatt egyre markánsabb a Real.

2018.11.11 15:03:05

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A kartörése után visszatérő Messi duplázott, de ez sem segített a katalánokon.

2018.10.31 21:21:52

Spanyol labdarúgás MAROSI GERGELY

„Túl sok arrogancia” • Könnyen lehet, hogy bürökpohár volt a Zidane után megürült edzői poszt.

2018.10.30 23:53:01

Spanyol labdarúgás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Julen Lopetegui nem Zidane, ám Pérez sem Santiago Bernabéu.

2018.10.28 15:41:15

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az első félidőben csak a Barca volt a pályán, a madridiak későn ébredtek, a végén pedig kiütötték őket.

HIRDETÉS
HIRDETÉS