La Liga: korábbi BL-gólkirályhoz hasonlítják Enisz Bardit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.26. 14:25
null
Enisz Bardi Levante-mezben (Fotó: AFP)
Emlékeznek még Milinko Panticsra? Az Atlético Madrid korábbi nagyszerű szerb labdarúgója az 1996–1997-es Bajnokok Ligája-idény gólkirálya volt (igaz, „csak” öt góllal) – nos, a Marca újságírójának ő ugrott be az Újpestről a Levantéba igazoló Enisz Bardi sikeres spanyolországi bemutatkozása láttán.

Enisz Bardi három bajnoki gólt szerzett eddig a Levantéban, a spanyol sajtó nem győz lelkendezni a képességeiről – és most itt a Pantics-párhuzam.

Bardi remekül lövi a szabadrúgásokat, balkáni származású, a nemzetközi porondon alig ismert csapatból igazolt a spanyol élvonalba (tanulság: az Újpest korábbi jó európai eredményei a mai spanyol futballközeget már nem hozzák lázba…), a játéktéren 10-es mezben mozgatja a szálakat, viszonylag alacsony labdarúgó – mindez érvényes volt Milinko Panticsra is, állapítja meg a Marca.

EGY BARDI-FÉLE SZABADRÚGÁSGÓL

Az egyetlen jelentős különbség, hogy a szerb Pantics 1995-ben 29 évesen került a görög Panionioszból a spanyol élvonalba, az albán származású, macedón válogatott Bardi viszont csupán 22 esztendős – azaz ideje bőven van arra, hogy elődjéénél szebb karriert fusson be.

EGY KIS PANTICS-PARÁDÉ

Eközben a thesportsman.com is terjedelmes írást szentelt Bardinak, „a Levante fiatal sztárjának”, akit „a spanyol szezon idei legnagyobb vételének” titulál.

A cikkíró szerint Bardi rendkívül technikás labdarúgó, aki zökkenőmentesen illeszkedett be egy jól összerakott csapatba, máris ő a Levante legélesebb támadó fegyvere, máris az övé a szabad- és szögletrúgások elvégzésének joga – nem csoda, teszi hozzá, hogy 10-es számú mezét sokkal sűrűbben vásárolják a klub ajándékboltjában, mint egy új szerzeményét szokták, és alighanem a Liga élcsapatainak megfigyelői máris szemmel tartják.

Mint beszámoltunk róla, a Levante jól rajtolt a spanyol bajnokságban, öt fordulón át őrizte a veretlenségét, mielőtt hétfőn súlyos, 4–0-s vereséget szenvedett a Betis otthonában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik