La Liga: jó hír! Vége a kemoterápiának, újra edzhet a Bilbao-védő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.21. 08:30
null
Yeray Álvarez hamarosan társaival edzhet
Az Atlético Madridtól elszenvedett vereség mellett jó hír is jutott az Athletic Bilbao szurkolóinak szerdán. A korábban heredaganattal kezelt Yeray Álvarez számára befejeződött a kemoterápia, s hamarosan újra társaival készülhet.

 

Mint ismert, az 1995-ös születésű védőnek decemberben találtak daganatot heréjében, ami miatt kés alá feküdt. Yeray Álvarez februárban visszatért a pályára, ám júniusban kiderült, kemoterápiás kezelésre szorul, így kihagyta az U21-es Európa-bajnokságot, s lemaradt a 2017–2018-as idény kezdetéről is.

A Bilbao szerdán közleményben jelezte: a 22 esztendős baszk futballista szervezete jól reagált a kezelésre, néhány napon belül ismét társaival edzhet. Az egyesület jelezte, az orvosok fokozottan figyelik Yeray Álvarez állapotát a jövőben.

José Ángel Ziganda, az Athletic vezetőedzője a szerdai, Atlético Madridtól elszenvedett 2–1-es vereséget követő sajtótájékoztatón azt mondta, a Yeray Álvarez gyógyulásáról szóló hír mindennél fontosabb. Mikel San José, a piros-feketék védője azt nyilatkozta, sajnálja, hogy nem tudták győzelemmel üdvözölni Yerayt, de a lényeg, hogy csapattársa egészséges. Raúl García, a baszkok középpályása úgy fogalmazott, a bajnoki tabellán az utolsó helyet is elfogadná, ha cserébe Yeray teljesen felépül.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik