La Liga: „A pénzéhes Real csak a Barcelonát utánozza…”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.29. 11:44
null
Javier Tebas, a Spanyol Labdarúgóliga elnöke nincs jó véleménnyel a Real Madridról (Fotó: Reuters)
Javier Tebas, a Spanyol Labdarúgóliga (LFP) elnöke szerint csupán egyetlen csapat lóg ki a spanyol élvonalbeli bajnokságból: a Real Madrid, amely sosem akar alkalmazkodni, és mindig utánozza az FC Barcelonát.

 

Mint arról írtunk, a spanyol liga a 2016–2017-es szezontól a német és az angol példát követve központilag értékesíti a közvetítési jogokat, amelyeket a spanyol klubok eddig önállóan adhattak el. A korábban sztrájkkal fenyegető Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) lassan megenyhült az ügy kapcsán, és a klubok is bólintottak már az új elosztásra, a Real Madrid azonban továbbra sem mondott igent a változásra.

Ennek kapcsán fogalmazott meg kemény kritikát a madridiakkal szemben Javier Tebas, az LFP elnöke. A spanyol úgy véli, a madridiak mindig „ki akarnak lógni” a mezőnyből, ezzel hatalmas károkat okoznak a spanyol futballnak.

„Hogy miért nem fogadják el a kollektív szerződést? Erről őket kell megkérdezni! Nem értem, mi folyik a Real Madridnál…” – mondta az As-nek Javier Tebas.

„Nincs jobb szó erre, egyszerűen gyanús ez a klub! Bármi legyen a téma, a blancók mindig ellenkeznek, ráadásul olyan szerződéseket kötnek, amelyek egyszerűen érthetetlenek. A madridiak nemrég aláírtak egy szponzori szerződést a Telefónicával. Semmi szükségük nem volt erre, de mivel a Barcelona is ezt tette, ők sem akartak lemaradni, így utánozták a katalánokat. A Real Madrid egy pénzéhes klub, amely mindent megtesz a hatalom megszerzéséért” – tette hozzá a liga elnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik