Király-kupa: egygólos hátrányban a Barca a Bilbao ellen – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.05. 23:11
null
Lionel Messiék egygólos hátránnyal utaztak haza (Fotó: AFP)
A Barcelona 2–1-es vereséget szenvedett az Athletic Bilbao vendégeként a labdarúgó spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője semmit sem bízott a véletlenre, a legerősebb összeállításban küldte pályára csapatát a bilbaói kupameccsen.

Az első nagy helyzetre a 20. percig kellett várni, amikor Gerard Piqué alig fejelt a kapu mellé egy beadás után. A spanyol válogatott védőt egy kis ideig ápolni kellett, miután a kapujából kirepülő Gorka Iraizoz a labda helyett a fejét találta el.

Öt perccel később azonban ismét fájhatott Piqué feje, igaz, ekkor már egy kapott gólt miatt. Egy kontratámadás végén Aritz Aduriz közelről fejelte be Raúl García beadását. (1–0) A katalánok még fel sem ocsúdtak, amikor mehettek újra a kezdőkörbe. A 28. percben a hazaiak megszereztek egy rosszul sikerült felszabadítást a Barca védelmének bal oldalán, majd Aduriz a labdát sarokkal tette középre, ahol érkezett Inaki Williams és kapásból nagy gólt rúgott Marc-André ter Stegen kapujába. (2–0)

A 36. percben a Barcelona védője, Umtiti kapott a nyakához egy szögletet követően. A visszajátszásokból látszott, hogy a bilbaói Aduriz megütötte a francia játékos nyakát. A kedélyek nehezen csillapodtak, a vége az lett, hogy a baszk csatár kapott egy sárga lapot.

A lefújás előtti pillanatokban Neymar tizenhatoson belüli megrúgásáért elmaradt a jogos büntetőt, így a Barca kétgólos hátránnyal mehetett a szünetre.

A második játékrész ellenben kiválóan indult a Lionel Messiék számára. Az argentin sztár 28 méterről, ballal lőtt remek gólt szabadrúgásból. Iraizoz hevesen reklamált, hogy a labda nem haladt át a gólvonalon, de a játékvezető megadta a találatot. (2–1)

A Bilbao jobbára a védekezésre rendezkedett be, a Barcelona pedig kettőzött erővel rohamozott az egyenlítésért. Ahogy telt az idő, a feszültség fokozódott és a bírónak is nehezebb dolga volt. A mérkőzésen kilenc sárga lapot, ezekből pedig két pirosat – előbb Ander Iturraspe, majd az első gól előtt gólpasszt adó Raúl García mehetett idő előtt zuhanyozni – osztott ki.

A Barcelona mindent megpróbált az újabb gólért, de a játékosok vagy a támadások végén választottak rossz megoldást, vagy David Fernández Borbalán játékvezető gondolta úgy, hogy nem ítél tizenegyest. A 93. percben Jordi Alba a kapufát is eltalálta, így a szerencse sem volt a Barcelonával, amely a január 11-én esedékes visszavágón javíthat.




SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Athletic Bilbao–Barcelona 2–1
(Aduriz 25., Inaki Williams 28., ill. Messi 52.)
SZERDÁN JÁTSZOTTÁK
Real Madrid–Sevilla 3–0 (J. Rodríguez 11., 44. – a másodikat 11-esből, Varane 29.)
Real Sociedad–Villarreal 3–1 (Willian José 17., Vela 33., Oyarzabal 72., ill. Trigueros 77.)
Alcorcón (II.)–Córdoba (II.) 0–0


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik