Király-kupa: egy lépéssel közelebb a baszk házidöntő

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.02.13. 23:02
null
Oyarzabal szerzett vezetést a Sociedadnak (Fotó: Mundo Deportivo)
Az Athletic Bilbao után a Real Sociedad is egygólos előnyre tett szert a spanyol Király-kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

 

A találkozó 7. percében jártunk, amikor Portu rárajtolt egy indításra, a tizenhatoson belül pedig úgy állt be a védő és a labda közé, hogy a visszazáró Mirandes-játékosnak esélye se legyen másra, mint felrúgni őt. Jöhetett a taktikus, ám abszolút jogos tizenegyes, amelyet Mikel Oyarzabal értékesített higgadtan (1–0).

A másodosztályú Mirandés inkább a kontrákra épített, s rendre meg is tudta zavarni a Sociedad védelmét. A 39 percben labdaszerzést követően Aiás lőtt a tizenhatos jobb oldalától a kapuba, igaz, a többször is irányt váltó labda alig csorgott át a gólvonalon, Alejandro Remirónak így sem volt sok esélye a hárításra (1–1).

Ám még az első félidő vége előtt újból megszerezte a vezetést a Sociedad: Ödegaard mutatott be nagy szólót a középpályán, a lövése kijött a kapusról, Portu ismételt, ám Jesús Moya, avagy művésznevén Limones ezúttal is nagyot védett – az újabb kipattanónál viszont esélye sem volt a közben az ötöshöz sprintelő Ödegaard lövésével szemben (2–1).

Az osztálykülönbség a második félidőben sem jött ki a két csapat között, sőt, a Mirandés volt az, amelyik többet és pontosabban kísérletezett ellenfele kapuja előtt – igaz, gólt szerezni pont annyit tudott ebben a játékrészben, mint az egy hete a Real Madridot búcsúztató ellenfele: egyet sem.

A Real Sociedad egygólos előnyre tett szert a március 4-ei visszavágó előtt, ezzel pont egy lépéssel kerültünk közelebb a baszk házidöntőhöz is: szerdán a nagy rivális Athletic Bilbao 1–0-ra megverte a Granadát.

A Watford tartalékcsapatától kölcsönvett 23 esztendős Aiás egyébként olyat tett, amit előtte csak Barcelona-játékosok tudtak elérni az elmúlt tíz évben: már a negyedik élvonalbeli ellenfél kapuját vette be a 2019–2020-as kupakiírásban. Lionel Messi a 2014–2015-ös, Luis Suárez a 2017–2018-as idényben volt képes hasonló sorozatra.


SPANYOL KIRÁLY-KUPA
ELŐDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS
Real Sociedad–Mirandés (II.) 2–1
(Oyarzabal 9. – 11-esből, Ödegaard 42., ill. Aiás 39.)

Szerdán játszották
Athletic Bilbao–Granada 1–0 (Muniain 42.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik