Kiárusítás! 16 Barca-játékos is átadólistára kerülhet

Vágólapra másolva!
2014.05.06. 13:41
null
Nagy változások várhatóak a Barcánál a nyáron, Dani Alvesék távozhatnak (Fotó: sport.es)
Nagy változások jöhetnek a Barcelona labdarúgócsapatánál. A spanyol sport.es értesülései szerint a katalánoknál tizenhat játékos is átadólistára kerülhet a nyári átigazolási időszakban.

A gránátvörös-kékeknek ebben a szezonban semmi sem akar összejönni. Tata Martino együttese elvérzett a Real Madrid ellen a Király-kupa döntőjében, kiesett a Bajnokok Ligájából az Atlético Madrid ellen, ráadásul már a bajnokságban is akkor nyerhet, ha győz Elchében és az utolsó fordulóban megveri a rivális „matracosokat”, s közben a Real Madrid botlik legalább egyet, azaz nem nyeri meg a hátralévő három bajnokiját.

Bár a Katalán Kupát azért még begyűjthetik Messiék, ez sovány vigasz a drukkereknek és a vezetőségnek is.

A KEMÉNY MAG

Messiékre épül az új csapat (Fotó: Reuters)
Messiékre épül az új csapat (Fotó: Reuters)

A spanyolok szerint a megoldás az edzőváltásahogy arról már beszámoltunk, jelenleg a jelentős barcelonai szakmai múlttal rendelkező Luis Enriquét tekintik az első számú edzőjelöltnek – és a csapat teljes újjáépítése.

„Nem vagyok méltó...”
Az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője, Gerardo Martino elismerte, hogy ő a hibás csapata eredménytelensége miatt, és nem tartja magát méltónak egy újabb szezonra a katalánok élén.

Azt már korábban is tudtuk, hogy Marc-André ter Stegen és Alen Halilovic a nyáron szinte biztosan érkezik, a távozókról viszont sokkal kevesebbet hallani a katalánok háza tájáról. Josep Maria Bartomeu elnök állítólag egy teljesen új csapatot szeretne létrehozni, amelyet a Piqué, Busquets, Iniesta, Messi, Neymar ötösre építene fel.

A felsorolt klasszisokon kívül még Martín Montoya, Marc Bartra, Xavi és – a spanyolok által kihagyott, de sokat dicsért – Jordi Alba érezheti magát biztonságban, a többiek azonban úgy tűnik, lassan elkezdhetnek keresni egy jó költöztetőt a telefonkönyvben.

ÚJ CSAPATOT A CSEREPADNAK

Valdés biztos, hogy megy (Fotó: Action Images)
Valdés biztos, hogy megy (Fotó: Action Images)

Victor Valdés, Carles Puyol és José Manuel Pinto távozása szinte készpénznek vehető, a kérdés már csak az, kik követik a spanyol triót.

Összesen hat olyan futballista játszik (jobban mondva nem játszik) a Barcelonában, akiktől könnyen megválhat a vezetőség.

Jonathan dos Santosnak, Ibrahim Afellaynak, Isaac Cuencának, Sergi Robertónak és Oier Olazábalnak is csak 2015-ig szól a szerződése, így könnyen elképzelhető, hogy a hosszabbítás helyett inkább csapatot váltanak a nyáron.

A bajnoki riválisok által is megkísértett Cristian Tellótól is hajlandó lenne megválni a Barca, érte azonban súlyos milliókat kell letenni az asztalra, hiszen 2018-ig köti szerződés a gránátvörös-kékekhez.

TÁVOZÓ NAGYOK

Dani Alves – irány Párizs? (Fotó: Reuters)
Dani Alves – irány Párizs? (Fotó: Reuters)

Mivel új igazolások is lesznek szép számmal, az elégedetlen játékosoknak is könnyen kiadhatja az útját a vezetőség.

A lehetséges távozók listája
NévÉrték
Víctor Valdés12 millió euró
Carles Puyol 1 millió euró
José Manuel Pinto

0.3 millió euró

Jonathan dos Santos 3 millió euró
Ibrahim Afellay
5 millió euró
Isaac Cuenca 3 millió euró

Sergi Roberto

8 millió euró

Oier Olazábal

0.8 millió euró
Cristian Tello
9 millió euró

Dani Alves

18 millió euró

Cesc Fabregas

50 millió euró

Alexis Sánchez

30 millió euró
Pedro25 millió euró
Javier Mascherano15 millió euró
Adriano15 millió euró
Alex Song18 millió euró
A játékosok összértéke: 213.1 millió euró – a transfermarkt.de szerint

Vélhetően a Paris Saint-Germain által behálózott Dani Alves mezét sem találjuk már meg a következő idényben a szurkolói boltban, és a szurkolók által imádott Cesc Fabregas is könnyedén elhagyhatja Spanyolországot.

A korábbi Arsenal-középpályást a katalánok 2011-ben 30 millió fontért vásárolták vissza az „ágyúsoktól”, most azonban ennek az árnak a töredékéért is hajlandóak lehetnek megválni irányítójuktól, aki könnyen elképzelhető, hogy újra Angliába költözik.

Javier Mascherano, Adriano és Alex Song eladásából is összejöhet jó pár millió, de vélhetően az ő távozásuk nem viseli meg annyira a csapatot.

A szélsők sincsenek biztonságban. Mivel a vezetőség úgy érzi, a Pep Guardiolától örökölt „tiki-takás” taktikát teljesen ki kell ölni a csapatból, a szélekre is más felfogású játékosok jöhetnek.

Ezen a poszton a Lionel Messi mögött a Barca házi góllövőlistájának második helyen álló Alexis Sánchez, és a szezonban összesen 52 meccsen pályára lépő Pedro is veszélyben lehet.

Az európai topkluboknál már elő is készítették a kalapácsot és a malacperselyt, és már csak arra várnak, hogy hivatalos legyen az átadólista és indulhasson a licitháború.

Alexisre a Juventus, Pedróra a nyáron szintén nagy bevásárlást tervező Manchester United csaphat le.

A FIFA még megvétózhatná a vándorlást, ha eltiltanák az átigazolásoktól a katalánokat, de mivel a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség nagy valószínűséggel a közeljövőben nem hoz döntést a korábbi ügyben, így szinte biztosra vehetjük, a nyáron átalakul az FC Barcelona.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik