Guardiola: Néha a spanyol válogatottnak is ki kell kapnia

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.05. 12:08
null
Guardiola szerint egy Bayernhez hasonló nagy klubnál nem lehet a múltból megélni (Fotó: Action Images)
Pep Guardiola szerint a Konföderációs Kupa döntőjének elvesztése ellenére nagyszerű jövő előtt áll a spanyol labdarúgó-válogatott, továbbá a tréner beszélt az első németországi napjairól is.

Mint ismert, Spanyolország 3–0-ra kikapott a házigazda Brazíliától a Konföderációs Kupa fináléjában, a Bayern München új vezetőedzője azonban nem kongat vészharangot sem a válogatott, sem korábbi csapata, a Barcelona esetében.

„A Barca és a spanyol válogatott éveken keresztül vezető szerepet töltött be. Normális, ha kikap Spanyolország, néha azt is kell – mondta Pep Guardiola. – A korral nem lehet mit kezdeni, de a nemzeti együttes nagyszerű jövő előtt áll. A spanyol futball nagyon jó tehetséggondozásban, és rengeteg ifjú sztárpalánta áll rendelkezésre, úgyhogy nem kell aggódnom.”

„A Barca száz pontot szerzett az előző bajnokságban, ami egészen elképesztő. Cruyff filozófiája folytatódik, és csodálatos játékosok alkotják a gárdát – tért ki korábbi alakulatára is a Bayern új mestere, aki persze a Neymar-Messi kapcsolatról is kifejtette a véleményét. – Hogy Messi és Neymar képes lesz-e együtt játszani? A történelem egyik legjobbja és egy másik elképesztő futballista? Naná!”

A 42 éves szakembert a Bayern Münchennél szerzett első élményeiről, benyomásairól is faggatták.

„Nagyon jó volt az első hetem Münchenben, jók voltak az edzések és a játékosok is. Mindannyian sokat tanultunk, a labdarúgók és a klub is sok mindennel ellátott. Sok segítséget kapok a nyelv elsajátításában, mindannyian nagyon segítőkészek. A trentinói edzőtábor arra szolgál majd, hogy bővítsük az együttes taktikai repertoárját.”

„Rengeteg ötletem van, arra használom ezt az időszakot, hogy átlássam, melyik futballistát hol és hogyan szerepeltessem. Továbbra is tesztelni fogok – tette hozzá Guardiola, aki a játékstílusra is kitért. – Hogyan fog játszani a Bayern? Utálom, ha az ellenfélnél van a labda. Azt akarom, hogy a csapatom birtokolja azt. Jupp Heynckes lenyűgöző munkát végzett, nekem az a dolgom, hogy állandósítsam, amit ő elért. A csapat fölöttébb stílusosan játszik, megnyerte a Bajnokok Ligáját, mi több, a legutóbbi négy BL-döntőből háromban is pályára lépett.”

„Nyilvánvalóan csak pár ötletem van, hogyan lehetne fejleszteni a csapatot. Az emberek pénzt áldoznak a munkánkért, mi pedig cserébe gólokat akarunk szerezni. Van néhány játékrendszerünk, felállhatunk vérbeli csatárral és anélkül is, mindkét lehetőség adva van. Előre kell tekintenünk, meglátjuk, hogyan tudunk nyerni. Nem a múlttal foglalkozunk, az olyan nagy kluboknál, mint a Barcelona, a Milan és a Bayern, nem ezzel foglalkozol. Nyernünk kell, nyerni, nyerni, és nyerni. Természetesen lesz néhány hibánk. Az én feladatom biztosítani, hogy ezek a hibák többet ne forduljanak elő újra. Ez nem a legjobb hely arra, hogy ne nyerj, már a kezdés pillanatától keményen kell dolgoznod” – tért ki a müncheni edzősködés kihívásaira Guardiola.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik