Fogadási csalás: fantommeccsel buktak le

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.06. 14:26
A Federbet fogadásfigyelő cég riasztására kezdett vizsgálódni a Spanyol Professzionális Labdarúgóliga (LFP) a hétfői Ponferradina–Freamunde felkészülési mérkőzés kapcsán, amely fantommeccsnek bizonyult.

A Federbet szokatlanul élénk fogadási tevékenységet észlelt a mérkőzéssel kapcsolatban, és felhívta erre az LFP figyelmét. Az LFP-nek az tűnt fel, hogy a Freamunde vasárnap este a Portimonense ellen még portugál Ligakupa-mérkőzést játszott, másnap reggel tízkor meg már pályán is volt a spanyol Ponferradina ellen.

A liga nyomozást indított, és kiderült, hogy a papíron 2–1-es Freamunde-sikerrel végződő mérkőzést le sem játszották. Mint kiderült, a Ponferradina futballistái éppen reggeli futáson voltak, eszük ágában nem volt a Freamundéval meccset játszani…

„Az LFP felvette a kapcsolatot a Ponferradina vezetőivel, akik megerősítették, hogy ilyen mérkőzés nem is volt. A fantommeccsel fogadási manipulációt akartak megvalósítani” – jelentette be a liga.

„Sosem volt ilyen mérkőzés, egy fogadási cég egyszerűen felhasználta a csapatunk nevét egy fantommeccshez” – írta közleményben a Ponferradina.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik