FFT: amikor a britek uralták a spanyol futballt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.19. 15:14
Manapság még a hazájukban is gyorsan kimennek a divatból, de a '80-as években az angol mesterek jelentették a szakma csúcsát Spanyolországban. A FourFourTwo összeszedte, az évtized során kik követték El Tel példáját.

„Hogyan fogja megnyerni a bajnokságot ezzel a csürhével? – kérdezte egy tizenéves Barca-szurkoló a frissen kinevezett Terry Venablest a Real Sociedad elleni 2–0-s idegenbeli vereség után. – Ha az elődjének nem sikerült, önnek sem fog.”„Hogyan fogja megnyerni a bajnokságot ezzel a csürhével? – kérdezte egy tizenéves Barca-szurkoló a frissen kinevezett Terry Venablest a Real Sociedad elleni 2–0-s idegenbeli vereség után. – Ha az elődjének nem sikerült, önnek sem fog.”

„Valójában nem igazán értettem, hogy mit keresek ott – ismerte el később Venables, aki 1984 és 87 között ült a Barcelona kispadján. – Olyan nagynevű vetélytársaim voltak, mint Michel Hidalgo, a franciák szövetségi kapitánya az 1984-es győztes Európa-bajnokságon, vagy Helmut Benthaus, aki megnyerte a Bundesligát a Stuttgarttal. De végül rájöttem, hogy angol edzőt keresnek. A csapat állóképessége igen rossz volt, amit csak egy keménykezű tréner tud megváltoztatni. És az angolok hírhedten kemények voltak.”

A FourFourTwo cikkéből azt is megtudhatják, az összes brit edző közül, aki a '80-as évek második felében Spanyolországban dolgozott, ki volt a legnagyobb hatású szakember.

A teljes cikket ide kattintva olvashatják!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik