Man. City: megegyeztek, klubrekordért igazolnak védőt – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2018.01.27. 07:31
null
Aymeric Laporte hamarosan a Premier League támadóival veheti fel a versenyt (Fotó: AFP)
A Sky Sports információi szerint a Manchester City megegyezett az Athletic Bilbaóval Aymeric Laporte átigazolásáról: a Premier League éllovasa kifizeti a francia bekk 57 millió fontos (65 millió euró) kivásárlási árát.

 

Ha valóban ennyiért veszi meg, Laporte lesz a legmagasabb összegért igazolt játékos a Manchester City történelmében. Ez a cím most Kevin De Bruynét illeti, akit 2015-ben 55 millió fontért szerződtetett a klub a Wolfsburgtól.

A 23 esztendős francia védő 19 mérkőzésen szerepelt a most zajló szezonban a Bilbao színeiben, viszont a pénteki, Eibar elleni meccs keretébe nem került be. Pep Guardiola a sajtó érdeklődésére nem kívánt reagálni a témával kapcsolatban, azt viszont korábban már elismerte, hogy nagyra tartja Laporte-ot.

„A múltban is voltak, illetve a jövőben is lesznek olyan játékosok, akik iránt érdeklődünk. Mindig azt próbálom tenni, ami a legjobb a klubnak, ehhez ismernem kell a saját futballistáimat, valamint képben kell lennem azokkal is, akik tovább erősíthetik a keretünket” – fogalmazott a Manchester City menedzsere.

Laporte 16 évesen került az Athletic Bilbaóhoz, s ma már a spanyol bajnokság egyik legtehetségesebb fiatal védőjének tartják. A manchesteri együttes 2016-ban is kísérletet tett a megszerzésére, akkor azonban a védő elutasította az ajánlatot.

A Manchester Citynek jövő hét szerdáig van ideje véglegesíteni a transzfert, ugyanis akkor zárul le a téli átigazolási időszak az angol Premier League-ben.

Amennyiben Laporte valóban az angol klubhoz szerződik, úgy egyúttal valószínűleg az is eldől, hogy Jonny Evans nem lesz a City játékosa. A korábbi MU-játékost az elmúlt hetekben többször is szóba hozták a listavezetővel, amely sokallta a West Bromwich Albion által kért 30 millió eurót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik