Barcelona: Suárez könnyek között távozott az edzőközpontból

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.09.23. 14:08
null
Luis Suárez elköszönt a csapattársaitól (Fotó: AFP)
Minden jel arra mutat, hogy Luis Suárez hamarosan távozik Barcelonából, és az Atlético Madrid játékosa lesz. Ezt megerősítik a szerdai barcelonai jelentések, amelyek szerint az uruguayi támadó elbúcsúzott csapattársaitól, és elérzékenyülve távozott az edzőközpontból.


A barcelonai Sport azt írja, a 33 éves csatár még részt vett a szerdai edzésen, majd elbúcsúzott játékostársaitól. A helyszínen tartózkodók szerint Suárez a könnyeit törölgette, amikor kigurult az edzőközpontból, a Marca videója szerint egy rajongó meg is kérdezte tőle: „Most sírsz, vagy mi van?”

Mint ismert, küszöbön áll a rutinos labdarúgó klubváltása – eleinte a Juventus tűnt befutónak vele kapcsolatosan, azonban kiderült, hogy a torinóiak bürokratikus bonyodalmak miatt nem tudják szerződtetni. Az Atlético Madrid is bejelentkezett érte, és minden jel arra utal, hogy a „matracosok” lesznek a befutók – a hírek szerint már csak apróságok vannak hátra a megállapodás véglegesítéséig.

A katalánok spanyol sajtóhírek szerint csak akkor kapnak pénzt – két-két millió eurót – a transzferért, ha a következő két évben az Atlético bejut a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Ennek megfelelően kétéves szerződés és idényenként 7.5 milliós fizetés várhatja az uruguayit Madridban.

A 2014 nyarán szerződtetett Suárez a Barcelona történetének harmadik legeredményesebb játékosaként inthet búcsút a katalánoknak Lionel Messi és César Rodríguez mögött. 283 mérkőzésen 198 góllal és 109 gólpasszal örvendeztette meg a katalán drukkereket. Négy bajnoki címet, négy Király-kupát, két Spanyol Szuperkupát, Bajnokok Ligáját, Európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyert a gránátvörös-kékekkel, valamint a 2015–2016-os idényben Aranycipős lett.

Card

Card

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik