Ancelotti jól döntőzik, de rosszul párbajozik - ez volt a Barca-Real felvezetése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.16. 14:01
null
A Real szimpatizánsai óriásmolinóval is készültek és fogadkoztak: ők bizony az utolsó pillanatig kitartanak a kedvencek mellett
Néhány óra múlva kezdetét veszi a labdarúgó Király-kupa 2013–2014-es kiírásának döntője, a Barcelona–Real Madrid összecsapás, amelyet a Valencia stadionjában, a Mestallában rendeznek meg. Kövesse nyomon a nap történéseit a Nemzeti Sport Online folyamatosan frissülő cikkének segítségével! A mérkőzés online tudósítását itt találja meg!

21.30 A MÉRKŐZÉS ONLINE TUDÓSÍTÁSÁT ITT TALÁLJA MEG!

20.58 Kisebb incidensről számolt be egy Barca-drukker a TV3 stábjának. A katalán szurkoló elmondása szerint egy autós négy-öt társát gázolta el.

20.56 A Barca-játékosok is elkezdték a bemelegítést.

20.54 Megérkezett a stadionba Juan Carlos spanyol király – a kezdés előtt alig fél órával –, aki délután egyórás késéssel indult el Kuvaitból, ahol stratégia és üzleti tárgyaláson vett részt.

20.48 Pályán a bemelegítésre megérkező Real Madrid.

20.41 Öt Real-játékos (Casillas, Ramos, Xabi Alonso, Pepe, Di María) maradt hírmondónak a 2011-es döntőben győztes együttesből a kezdőben, míg az akkor kispados Benzema ma kezd. Akkor a Real Cristiano Ronaldo túlórában szerzett fejesével kerekedett a Barcelona fölé, minő véletlen, éppen Valenciában. A most keretbe jelölt Barca-játékosok közül hét (Pinto, Dani Alves, Mascherano, Xavi, Busquets, Iniesta, Messi) lehet ott a kezdőben, további három (Puyol, Adriano, Pedro) a kispadon a 2011-ben döntőben érdekeltek közül.

20.30 MEGVANNAK A KEZDŐK!
BARCELONA: Pinto – Dani Alves, Bartra, Mascherano, Jordi Alba – Xavi, Busquets, Iniesta – Cesc Fabregas, Messi, Neymar. Vezetőedző: Gerardo Martino
Kispad: Oier (kapus), Puyol, Adriano, Alex Song, Sergi Roberto, Pedro, Alexis Sánchez
REAL MADRID:
Casillas – Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao – Xabi Alonso, Isco, Modric – Bale, Benzema, Di María. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Kispad: Diego López (kapus), Varane, Casemiro, Nacho, Morata, Illarramendi, Willian José

Ikerre várva
Ikerre várva

20.14 Természetesen a szokásoknak megfelelően a játékosok is kisétáltak a stadionba, hogy személyesen győződjenek arról, milyen a pálya talaja és a fű minősége. Katalán oldalon a nagysága...

20.05 MEGÉRKEZTEK A FŐSZEREPLŐK Mindkét csapat megérkezett a Mestallába, a játékvezetők közben pályabejárást tartanak, ellenőrzik a gyep minőségét, valamint a pálya egyéb kellékeit, úgy mint kapuk, vonalak, szögletzászlók...

20.00 Lassan már fél órája szállingóznak be a drukkerek a stadionba. Egyelőre kívül még tágasabb, a szurkolók részére kialakított zónában több az izgalom, nagyobb a hangulat.

19.50: ÖSSZEESKÜVÉSELMÉLET – PUYOL KEZD? A Barca öltözőjében forgatott a spanyol tévé stábja, és Carles Puyol szerelésénél látták a kapitányi karszalagot. Ebből azt a következtetést vonták le a tévések, hogy mégis ott lehet a kezdőben a csupaszív védő. A nap folyamán viszont teljesen más hírek érkeztek Puyol állapotáról – magyarul, aligha kezd –, így mindez vélhetően csak jelképes. Majd a szakmai stáb eldönti, hogy ki kezd, és vélhetően Xavihoz kerül majd át a karszalag.

19.50: A Barca-játékosok körülbelül most indultak el a stadion felé, miután végeztek könnyű vacsorájukkal.

19.44: ANCELOTTI JÓL DÖNTŐZIK, DE ROSSZUL PÁRBAJOZIK Carlo Ancelotti edzői pályafutása során tizenegy fináléban volt érintett, ezek közül mindössze hármat veszített el. Viszont kettőt ezek közül tizenegyespárbajt követően...

19.32: HA GUARDIOLA VISSZATÉRNE Johan Cruyff, a Barcelona megmondóembere – a holland klasszis korábban játékosként, majd edzőként is maradandót alkotott a katalánoknál – azt találta mondani, hogy a Barcelona számára a legjobb dolog, ami most történhetne a klubbal az lenne, ha Pep Guardiola visszatérne a vezetőedzői székbe. Aitor Txiki Begiristain sportigazgatóként, Frank Rijkaard és Pep Guardiola vezetőedzőként adta ki az ukázt. Természetesen ők is hibáztak, ismerte el Cruyff, de az elnök következetesen kitartott mellettük. A holland védelmébe vette a bírált Lionel Messit, mondván: az nem lehet, hogy tegnap még a világ legjobbja volt, ma pedig elfelejtett volna futballozni. Ő sokkal inkább taktikai hibákat vél felfedezni a Barcelona játékán.

Biztonsági ellenőrzés a Real-zászlókkal zsúfolt szektorban
Biztonsági ellenőrzés a Real-zászlókkal zsúfolt szektorban

19.19: MADRIDBAN A REAL A NYERŐ A madridi kiadású As sportnapilap internetes kiadásának szavazásán az olvasók hetven százaléka szerint a Real Madridé lesz este a trófea.

19.11: A Király-kupa útban van a Mestalla Stadion felé.

19.10: A sport.es élő közvetítésében egy fotót közölt, amelyen egy horogkeresztes zászló látható a madridiak szurkolói sátrára kitűzve.

18.30: LÁTOGATÓK A valencia játékosok közül reggel Philippe Senderos, az estebéd idején pedig a volt játszótárs, Seydou Keita látogatta meg a Barcelona futballistáit.

Egy mém Neymar legutóbbi edzéséről
Egy mém Neymar legutóbbi edzéséről

18.23: MÉGIS BARTRA? A madridi kiadású marca.com – ellentétben a katalán sport.es információjával – úgy tudja, hogy Gerardo Martino mégis Bartrát vezényli a Barca védelmének közepére Mascherano mellé, és nem Adrianót.

18.12: VALENCIÁBAN MINDEN NYUGODT, DE NEM CSENDES A helyi beszámolók szerint a barcelonai és a madridi szurkolók hangulatára már délután-kora este sem lehet panasz. Ráadásul példásan fegyelmezettek és sportszerűek, eddig semmilyen összetűzésről nem jött hír.

17.49: NAGY PÉNZ, NAGY FOCI Természetesen a Barcelona és a Real Madrid sem hiányozhat arról a listáról, amely a világ legjobban fizető sportklubjait rangsorolja. A madridiak az előkelő negyedik helyen állnak, közvetlenül utánuk a katalánok következnek. Mindkét együttes egy-egy hellyel szorult hátrébb a korábbi összeállításhoz képest.
Ha kíváncsi a többiek sorrendjére, itt megtekintheti!

A Barca-öltöző az este főszereplőire vár
A Barca-öltöző az este főszereplőire vár

17.35: A PONTOSSÁG A KIRÁLYOK ERÉNYE Műszaki hiba miatt gy órával a tervezett időnél később indult el a Juan Carlos spanyol királyt Kuvaitból hazaszállító repülőgép. A kuvaitiak azonnal felajánlottak egy másik különgépet, de a hibát fél óra alatt sikerült kijavítani, így nem került sor a cserére. Az elmúlt öt hónapban ez már az ötödik meghibásodása volt a spanyol királyt szállító különgépnek. Juan Carlos ettől függetlenül időben megérkezik este Valenciába a kezdésre.

Megjött az erősítés: befutott két katalán chica
Megjött az erősítés: befutott két katalán chica

17.16: ADRIANO LEHET (LESZ?) A BEUGRÓ A barcelonai kiadású sport.es biztosra veszi, hogy Adriano lesz a megoldás a katalán védelem központjában, Javier Mascherano párjaként. Mivel az utolsó edzésen a Bartra és Puyol sem győzte meg arról a szakvezetést, hogy százszázalékos fizikai állapotban lenne, Gerardo Martinónak nem sok választása maradt. A támadók közül Pedro és Alexis Sánchez is a kispadon kezdhet, az utóbbi időben rendre kezdőként lehetőséget kapó Cesc Fabregas viszont ezúttal is ott lehet a pályán a kezdő sípszó elhangzásakor. Tehát: Pinto – Dani Alves, Mascherano, Adriano, Jordi Alba – Xavi, Sergio Busquets, Iniesta – Neymar, Messi, Cesc.

A Mestalla várja a Barca-drukkereket
A Mestalla várja a Barca-drukkereket

17.08: MESSI ÉS A MENTÁLIS FÁRADTSÁG A korábbi Barcelona-edző és argentin szövetségi-kapitány César Luís Menotti szerint Lionel Messi azzal küzd, hogy legyőzze a mentális fáradtságot.
Bővebben itt olvashatja el az edző véleményét!

Galaktikusok
Galaktikusok

17.01: CR HIÁNYA. Emilio Butragueno, a Real korábbi klasszisa, jelenlegi sportdiplomatája szerint a sérülés miatt hiányzó Cristiano Ronaldo hiánya rossz a portugálnak, de rossz a futballnak is. A Bayern elleni szerdai BL-elődöntőre azonban megpróbálják „összedrótozni”…

16.43: VISSZAFOGOTT VEZÉR A két érintett klub elnöke a közös ebéd apropóján megfogalmazta gondolatait az esti randevúról. Lássuk Florentio Pérezét (Real Madrid)! „Mindkét együttes győzelmi reményekkel érkezett erre a kupadöntőre. Nem érzem, hogy mi lennénk a favoritok, de kellő optimizmussal várjuk a találkozót. Még annyit szeretnék hozzátenni, hogy ez a klub, amely száztizenkét éves múltra tekint vissza, köszönettel tartozik a szurkolóinak.”

A Real szurkolói zónája, megszponzorált Cibeles emlékművel
A Real szurkolói zónája, megszponzorált Cibeles emlékművel

16.30: SZÍNPADON A PIGNOISE! Madridban az alternatív rockban és pop rockban utazó spanyol banda, a Pignoise szórakoztatja a népeket, élükön a gitáros frontember, Álvaro Benito.

16.12: A Real Madrid összeállítása csak egy helyen kérdéses: Casillas – Carvajal, Pepe, S. Ramos, Coentrao – Modric, Xabi Alonso – Di María, Isco (Illarramendi), Bale – Benzema.

16.08: A helyes válasz a bő fél órával ezelőtt feltett kérdésünkre: Stieber Zoltán.

15.55: A Real Madrid hivatalos Youtube-csatornája készített egy összeállítást a Barcelona ellen szerzett legszebb találataiból. A tízes listában igazi nagyágyúk szerepelnek. Többek között Alfredo Di Stéfano, Zinedine Zidane és Raúl meseszép találatait is megcsodálhatjuk, de az első három helyen Cristiano Ronaldo góljai végeztek.

15.50: A Barcelona utolsó edzése a finálét megelőzően.

15.48: Madrid, Cibeles tér. A fővárosban úgy készülnek, Carlo Ancelotti tanítványai hódítják el a Király-kupát.

15.43: A Real Madrid a mögöttünk hagyott kilenc idényben kétszer jutott be a Király-kupa döntőjébe, melyeken egy-egy gólt szerzett – Cristiano Ronaldo mindkétszer fejjel volt eredményes.

15.26: A Barcelona kezdőcsapatával kapcsolatos információ, hogy az utóbbi időben meglehetősen visszafogott teljesítményt nyújtó Cesc Fabregas helyett Alexis Sánchez kezdhet a támadósorban Messi és Neymar mellett. Más források ugyanakkor úgy vélik, hogy a világ- és Európa-bajnok középpályás továbbra is élvezi Gerardo Martino vezetőedző bizalmát, így ma is a kezdőben kap majd lehetőséget.

Neymar a kupadöntőben is szoros őrizetre számíthat (Fotó: Reuters)
Neymar a kupadöntőben is szoros őrizetre számíthat (Fotó: Reuters)

15.23: A legfrissebb sajtóhírek szerint csak a meccs előtti bemelegítés során derül ki, hogy Marc Bartra és Carles Puyol vállalja-e a játékot. Amennyiben nem, akkor Adriano futballozhat a védelem tengelyében Javier Mascherano mellett. Gerard Piqué játékára szemernyi esély sincs.

15.21: Találós kérdés: melyik jelenlegi magyar válogatott futballista látható az alábbi képen Real Madrid-mezben? (A válasz 16 óra magasságában.)

15.18: A Valencia 800 ezer eurót kap a Spanyol Labdarúgó-szövetségtől, hogy otthont ad a Király-kupa döntőjének. A Mestalla kapui egyébként két órával a kezdő sípszó előtt, 19.30 órakor nyitnak.

15.16: A Real Madrid-drukkerei számára kialakított szurkolói zóna már most megtelt Valenciában.

15.01: A Barcelona csapatkapitánya – minden bizonnyal Xavi – ezt a zászlót nyújtja majd át Iker Casillasnak a térfélválasztás során.

14.56: Iker Casillas, Fábio Coentrao és Pepe az alábbi képpel kedveskedett a rajongóknak. Alighanem mindhárom játékos a Real Madrid kezdőcsapatában kap helyet.

14.45: A két elnök, Florentino Pérez és Josep María Bartomeu ünnepi ebéden vesz részt a Hotel Las Arenasban.

14.42: A Real Madrid-drukkerek egy része megérkezett a finálénak otthont adó városba. A becslések szerint mindkét együttest húszezer szurkolója buzdíthatja a helyszínen.

14.36: A Barcelona játékosait és szakmai stábját ma délelőtt meglátogatta a szállodában Seydou Keita, aki 2008 és 2012 között erősítette a gránátvörös-kékeket, napjainkban pedig a Valencia alkalmazásában áll.

14.30: A Real Madrid sérült játékosai (Sami Khedira, Álvaro Arbeloa, Cristiano Ronaldo és Marcelo) Florentino Pérez elnökkel készítettek közös képet.

14.28: A közelmúlt emlékezetes el Clásicóit tartalmazó video-összeállításunkat itt tekintheti meg!

14.10: A kupadöntőt Mateu Lahoz vezeti, aki eddig egy el Clásicón fújta a sípot: 2012. augusztus 29-én a Real Madrid hazai pályán 2–1-re győzött, és 4–4-es összesítéssel, idegenben szerzett több góllal elhódította a spanyol Szuperkupát. A 37 esztendős bíróval a katalánoknak ez az egy vereségük van, ellenben a fővárosiak már kétszer is kikaptak a játékvezetése mellett.

14.08: Ezért a kupáért folyik majd a küzdelem ezzel a labdával.

14.05: A Barcelona ma délelőtti átmozgató edzésén Marc Bartra és Carles Puyol is a társaktól elválasztva dolgozott, Gerard Piqué ki sem ment az edzőpályára, így arra van a legnagyobb esély, hogy Adriano lesz Javier Mascherano párja a védelem tengelyében. A két szélen Dani Alves és Jordi Alba kezdhet, ami azt jelenti, hogy klasszikus középhátvéd nélkül állhat fel a Barca – akárcsak a Granada ellen 1–0-ra elveszített mérkőzésen.

13.45: De természetesen a Barcelona öltözőjében is zajlanak az előkészületek. Az illetékes stábtag gondosan kihelyezte a játékosok szerelését – így Neymarét és Messié is –, ő ennél többet nem tehet a katalán együttes sikeréért.

13.40: Ki más is védhetné a kupadöntőben a Real Madrid kapuját, mint Iker Casillas, akinek a szerelése már csak arra vár, hogy a klublegenda magára öltse.

13.30: Jó napot kívánunk minden kedves Olvasónknak, nyolc óra múlva kezdődik a szezon harmadik, egyben utolsó el Clásicója.

A két csapat mindkét idénybeli mérkőzése a Barcelona sikerét hozta, amely hazai pályán 2–1-re, míg idegenben 4–3-ra győzte le a „királyiakat" a bajnokságban. A két csapat örökmérlege a kupában: tíz Barca- és hat Real-siker, valamint hat döntetlen.

A Király-kupában legutóbb a 2012–2013-as idényben találkoztak a csapatok, amikor a blancók az elődöntőben 4–2-es összesítéssel felülmúlták a katalánokat, akik egy szezonnal korábban 4–3-val ejtették a ki a Realt a legjobb nyolc között.

Kupadöntőt ezt megelőzően 2011. április 20-án játszott a két gigász – akkor Cristiano Ronaldo felhőfejesével hosszabbítás után 1–0-ra nyertek a fővárosiak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik