HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.10.01 21:15 Frissítve: 2017.10.02 23:57

Barcelona: Piqué könnyek között; otthagyja a válogatottat?

Gerard Piqué, az FC Barcelona labdarúgócsapatának játékosa a Las Palmas elleni zárt kapuk mögött megrendezett, 3–0-ra megnyert spanyol bajnoki mérkőzés után nyilatkozott a sajtó képviselőinek. A 30 éves védő többek között elmondta, élete legrosszabb élménye volt a mai mérkőzés, a barcelonai függetlenségi referendum körül kialakult események tükrében.

HIRDETÉS
Piquének ez volt élete legrosszabb élménye

 

„Ha a Spanyol Labdarúgó-szövetség vezetői úgy gondolják, hogy problémát okozok, vagy zavarom a spanyol válogatottat, akkor hajlandó vagyok visszalépni tőle még a világbajnokság előtt” – mondta Piqué, aki korábban már bejelentette, hogy a 2018-as oroszországi vb után nem tervezi többször felvenni a spanyol nemzeti csapat mezét.

„A mai mérkőzés volt életem legrosszabb élménye: nézők nélkül kellett játszanunk, azok után, amik a városban történtek” – fogalmazott a hátvéd, aki többek között Mariano Rajoyt, Spanyolország miniszterelnökét is kritizálta, valamint elmondta, büszke a katalán emberekre.

„Katalán vagyok, és annak is érzem magam. Ma még büszkébb vagyok a katalán emberekre, akik az erőszak ellenére végig békések maradtak. Nem vagyunk rossz emberek, csak szavazni akartunk. Az egész világ láthatta, mi történt. Az ország elmúlt negyven évének legrosszabb döntése volt, hogy ideküldték a spanyol rendőrséget.”

Piqué nem erősítette meg, hogy az öltözőben kiállt amellett, a csapat ne lépjen pályára, azt azonban elmondta, voltak viták a játékosok között is az összecsapás előtt.

„Csak azt akartam, hogy minél hamarabb vége legyen” – árulta el Piqué arra a kérdésre, hogy milyen érzésekkel futott ki a Camp Nou gyepére.

Mint ismert, a sport szempontjából is meghatározó referendumot tartottak vasárnap Katalóniában, a Barcelona székhelyű autonóm tartomány népszavazással szerette volna elérni, hogy elszakadhasson Spanyolországtól. A spanyol rendőrség azonban sokszor brutálisan lépett fel a civilek ellen, a szavazóhelyiségeket felforgatták, az urnákat és a szavazólapokat sok helyen elkobozták, így akadályozva a referendum sikerességét. Spanyol lapértesülések szerint több mint 700 ember sérült meg az események során.

Piqué nyilatkozata a meccs után

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.08 22:29:33

Spanyol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

ALAPVONAL. Mindez David Beckhammel kezdődött, ő volt a sztársportolók első, tökéletesen megmintázott példánya, aki nemcsak a sport-, hanem a bulvárlapokban is állandóan helyet kapott.

2018.05.31 23:51:59

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Sir Alex Ferguson, José Mourinho és Josep Guardiola edzőként kétszer nyert BL-t. Ő 2016 januárja óta háromszor…

2018.05.30 23:46:49

Spanyol labdarúgás IGLÓI-NAGY ISTVÁN

ALAPVONAL. Természetesen nincs naprakész információm arról, hogy manapság milyen a viszony Egyiptom és Spanyolország között, de talán nem is kell attól tartani, hogy valódi háborúba keveredne egymással a Földközi-tenger ellentétes partján elterülő két ország.

2018.05.30 21:50:09

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A korábbi csapattárs, Marc Bartra az elsők között gratulált az ifjú házasoknak.

2018.05.22 22:49:49

Spanyol labdarúgás MURÁNYI DOMONKOS

LA LIGA-VISSZAPILLANTÓ. Iniesta és Torres elbúcsúzott, Messi aranycipős, na de melyik a fontosabb: a BL vagy a bajnoki cím?

HIRDETÉS
HIRDETÉS