Barcelona: Piqué könnyek között; otthagyja a válogatottat?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.01. 21:15
null
Piquének ez volt élete legrosszabb élménye
Gerard Piqué, az FC Barcelona labdarúgócsapatának játékosa a Las Palmas elleni zárt kapuk mögött megrendezett, 3–0-ra megnyert spanyol bajnoki mérkőzés után nyilatkozott a sajtó képviselőinek. A 30 éves védő többek között elmondta, élete legrosszabb élménye volt a mai mérkőzés, a barcelonai függetlenségi referendum körül kialakult események tükrében.

„Ha a Spanyol Labdarúgó-szövetség vezetői úgy gondolják, hogy problémát okozok, vagy zavarom a spanyol válogatottat, akkor hajlandó vagyok visszalépni tőle még a világbajnokság előtt” – mondta Piqué, aki korábban már bejelentette, hogy a 2018-as oroszországi vb után nem tervezi többször felvenni a spanyol nemzeti csapat mezét.

„A mai mérkőzés volt életem legrosszabb élménye: nézők nélkül kellett játszanunk, azok után, amik a városban történtek” – fogalmazott a hátvéd, aki többek között Mariano Rajoyt, Spanyolország miniszterelnökét is kritizálta, valamint elmondta, büszke a katalán emberekre.

„Katalán vagyok, és annak is érzem magam. Ma még büszkébb vagyok a katalán emberekre, akik az erőszak ellenére végig békések maradtak. Nem vagyunk rossz emberek, csak szavazni akartunk. Az egész világ láthatta, mi történt. Az ország elmúlt negyven évének legrosszabb döntése volt, hogy ideküldték a spanyol rendőrséget.”

Piqué nem erősítette meg, hogy az öltözőben kiállt amellett, a csapat ne lépjen pályára, azt azonban elmondta, voltak viták a játékosok között is az összecsapás előtt.

„Csak azt akartam, hogy minél hamarabb vége legyen” – árulta el Piqué arra a kérdésre, hogy milyen érzésekkel futott ki a Camp Nou gyepére.

Mint ismert, a sport szempontjából is meghatározó referendumot tartottak vasárnap Katalóniában, a Barcelona székhelyű autonóm tartomány népszavazással szerette volna elérni, hogy elszakadhasson Spanyolországtól. A spanyol rendőrség azonban sokszor brutálisan lépett fel a civilek ellen, a szavazóhelyiségeket felforgatták, az urnákat és a szavazólapokat sok helyen elkobozták, így akadályozva a referendum sikerességét. Spanyol lapértesülések szerint több mint 700 ember sérült meg az események során.

Piqué nyilatkozata a meccs után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik