Barcelona: nyomozás indult Suárez ellen, csalt a nyelvvizsgán – sajtóhír

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2020.09.22. 13:52
null
Sajtóhírek szerint Suárez csalt a nyelvvizsgán (Fotó: AFP)
Olasz sajtóhírek szerint nyomozást indítottak a Barcelona támadójának, Luis Suáreznek olasz nyelvvizsgája kapcsán, mivel a 33 éves támadó a jelentések szerint már azelőtt tudta, milyen kérdéseket tesznek fel neki, mielőtt elkezdődött volna a vizsga.


Az uruguayi válogatott csatárnak olasz állampolgárságra volt szüksége, amikor még úgy tűnt, hogy a Juventushoz igazol, mivel a torinói csapat már korábban kihasználta a Serie A-n kívülről érkező nem EU-s állampolgárok szerződtetésének kvótáját, amikor is az amerikai Weston McKennie-t megszerezte a Schalkétől.

Suárez jogosult az olasz útlevélre, mivel felesége olasz felmenőkkel bír, de ehhez előbb át kellett esnie egy B1-es (alapfokú) olasz nyelvvizsgán, amelyen csütörtökön reggel Perugiában sikeresen átment, mint arról mi is korábban beszámoltunk.

A legfrissebb hírek szerint azonban a Barcelonától valószínűleg távozó csatár csalt a vizsgán, hiszen már előre tudta a kérdésekre a választ, mielőtt azokat a vizsgán feltették volna. Az olasz hatóságok nyomozást indítottak az ügyben, mivel a hivatalos indoklás szerint a vizsgán felmerülő témák előre le voltak egyeztetve az uruguayi csatárral, valamint a pontszámok már a vizsga előtt eldőltek.

Az olasz Repubblica szerint Suárez szinte alig beszél olaszul, az igéket sem tudja megfelelően ragozni, és valószínűleg egy újságírói kérdésre sem tudna olaszul válaszolni. A csatárnak lehet, hogy nem is lesz erre szüksége, mivel a Juventus Álvaro Morata mellett döntött, és az uruguayi jelenleg az Atlético Madridhoz áll a legközelebb.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik