Barcelona: Suárez szerződését felbontották, ingyen távozhat – sajtóhír

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.09.21. 14:25
null
Nagyon úgy néz ki, hogy Luis Suárez távozik a Barcelonától (Fotó: AFP)
Egybehangzó sajtóértesülések szerint az FC Barcelona közös megegyezéssel felbontotta Luis Suárez szerződését, aki így ingyen távozhat a katalánoktól. A 33 éves csatár közel áll hozzá, hogy az Atlético Madrid játékosa legyen.  


Számos portál – köztük a katalán Mundo Deportivo, és a Marca – értesülései szerint az FC Barcelona közös megegyezéssel felbontotta a 33 éves Lus Suárez szerződését, aki így ingyen távozhat a katalán klubtól.

Ronald Koeman, a Barca új vezetőedzője már korábban közölte, hogy nem számol a klubnál hat idényt eltöltő csatárklasszissal, az eddigi hírek azonban arról szóltak, hogy 40-50 millió közötti ajánlat esetén válthat majd csapatot. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a katalánok száz százalékban Suárez kezébe adják a döntést, és ingyen elengedik. A 33 éves csatár 283 tétmeccsen 198 gólt és 109 gólpasszt jegyzett az FC Barcelona kötelékében.

Suáreznek állítólag már az új csapata is megvan: a mindig jól értesült, átigazolásokra specializálódott olasz újságíró, Fabrizio Romano értesülései szerint ugyanis Suárez, és a Barca-rivális Atlético Madrid szóban már mindenben megállapodott egymással a játékos új szerződése kapcsán. A „matracosoknak” csak a játékos bérét kell kifizetniük, hiszen szabadon igazolható játékosra csaphatnak le. A Mundo Deportivo úgy tudja: kétéves szerződést írnak majd alá a felek.

Ezzel párhuzamosan a Serie A-ban szereplő Juventus a sajtóhírek szerint egyre közelebb áll a Suárez esetleges érkezése miatt feleslegessé váló Álvaro Morata megszerzéséhez, aki korábban már játszott Torinóban. Romano úgy tudja, a Juve 10 millió eurót fizetne a spanyol csatár kölcsönvételéért, és 45 millió eurós vásárlási opciót határozna meg.

null

Luis Suarez has already accepted by days to join Atlético Madrid! He's now parting ways with Barça to move on as a free agent.This deal will be key for Àlvaro Morata > Juventus [Dzeko/Juve deal agreed but stalling because of Milik problems] #FCB #Atleti @MatteMoretto

 

Az még szintén az FC Barcelonához kapcsolódik, hogy a csapat hivatalosan is kölcsönadta a 21 éves szenegáli jobbhátvédjét, Moussa Waguét a görög élvonalban szereplő PAOK-nak egy évre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik