Barcelona: Koeman elismerte, felkínálták neki az edzői posztot

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.03.04. 12:28
null
Ronald Koeman a holland válogatott egy korábbi sajtótájékoztatóján (Fotó: AFP)
A Barcelona vezetősége megkereste Ronald Koemant, amikor Ernesto Valverde vezetőedző utódlásán dolgozott – derült ki a labdarúgó Nemzetek Ligája kedd esti amszterdami sorsolása után.

 

„Igen, megkerestek, de nemet mondtam, mert a holland válogatott szövetségi kapitánya vagyok” – zárta rövidre a témát Ronald Koeman kedd este, amikor katalán újságírók faggatták az állítólagos ajánlatról. (Mint ismert, Valverde januári elbocsátása után Quique Setién lett a Barcelona vezetőedzője.)

A holland kapitány – aki játékosként hat éven át erősítette a Barcát, sőt két évig (1998–2000) az edzői stábnak is tagja volt – örömmel nyugtázta, hogy Frenkie de Jong sok játéklehetőséget kap a katalán csapatban, igaz:

„Más poszton szerepeltetik, mint amihez korábban hozzászokott. De ha ez az edzői döntés, akkor ott kell helytállnia. Fiatal játékos, aki a különböző játéktapasztalatokból sokat tanul majd, de én más szerepkörben számítok rá.”

A hollandok Olaszországgal, Bosznia-Hercegovinával és Lengyelországgal kerültek egy csoportba a Nemzetek Ligája-sorsoláson.

„Nem mondanám vaskosnak, lehetett volna rosszabb is” – véleményezte Koeman a csoport erősségét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik