Barcelona: megvették Turant, de még a nyáron visszaadhatják

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.06. 21:26
null
Arda Turan a következő szezontól a Barcelona mezében feszíthet (Fotó: Barcelona Twitter)
Az FC Barcelona hivatalos csatornáin jelentette be, hogy szerződtette Arda Turant az Atlético Madridtól.

 

A török játékosért spanyol források szerint 34 millió eurót fizet a Bajnokok Ligája-győztes klub a fővárosiaknak (plusz a folytatásban még hétmilliót), ugyanakkor a megállapodásban van egy olyan kitétel, miszerint a katalánoknak – egészen pontosan az addigra megválasztandó új elnökségnek – július 20-ig joga van visszaadni Arda Turan játékjogát az Atlético Madridnak 30.6 millió euróért.

A 28 éves, 81-szeres török válogatott játékos 2011-ben került az Atlético Madridhoz nevelőklubjától, a Galatasaraytól. Arda Turan az elmúlt négy szezonban egyaránt alapember volt Diego Simeone csapatánál, mindegyik bajnoki évadban legalább harmincszor lépett pályára az együttesben, a Primera Divisiónban összesen 13 gólig jutott.

A játékos öt évre kötelezte el magát a gránátvörös-kékekhez. A Barcelona vezetőedzője, Luis Enrique korábban próbált nyomást gyakorolni a török középpályás gyors szerződtetésére, kijelentette, ezzel már a felkészülés előtt teljesülne a két leghőbb kívánsága. Az elsőt, Aleix Vidal szerződtetését már korábban bejelentette a Barcelona. Az érvényben lévő FIFA-eltiltás miatt ugyanakkor a nyári szerzemények fél évig még biztosan nem játszhatnak a csapatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik