Barca: végleges a keret, Luis Enrique kívánságai teljesültek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.03. 14:34
null
Kész a Barca kerete a szezonra (Montázs: sport.es)
A barcelonai kiadású sportnapilap, a Sport véglegesnek tekinti a BL-címvédő 2015–2016-os játékoskeretét. A lap szerint Luis Enrique vezetőedzőnek két kívánsága volt az átigazolásokat illetően a klubvezetőséghez, és mindkettő valóra is vált.

 

A katalán gárda szakmai szempontokat figyelembe véve nem igazán szorult erősítésre, tekintve, hogy a BL-cím mellett a bajnokságot is megnyerte, valamint a spanyol Király-kupában is a legjobbnak bizonyult.

A nyári átigazolási piac fő csapásiránya így az maradt, hogy pótolják a távozó Xavi Hernándezt, illetve felkészüljenek Dani Alves esetleges távozására. A spanyol karmester a mögöttünk hagyott szezonban már kiegészítő játékosnak számított, ellentétben a brazil légióssal, aki továbbra is alapember a védelem jobb oldalán.

Egyelőre a hivatalos megerősítés késik, de Xavit az Atléticóból érkező Arda Turan pótolja. A brazil légiós alternatívájaként pedig szerződtették a Sevilla katalán származású spanyol válogatott szélsőjét, Aleix Vidalt. A FIFA eltiltása miatt azonban a téli átigazolási időszakig egyikükre sem számíthat a szakmai stáb. Vidalról annyit tudni, hogy a holtidőre nem adják őt kölcsön.

A szakmai stáb, de főként Luis Enrique legnagyobb feladata az volt a nyáron, hogy rábeszéljék a maradásra azokat a csereembereket – Douglas, Adriano, Bartra, Sergi Roberto, Pedro –, akik kevesebb játéklehetőséget kapnak annál, mint amit szeretnének. Ezt végül sikerrel megvalósította a klub, jelen állás szerint egyikük sem távozik.

Sőt, papíron hosszú távon is biztosítva van a szakmai munka folytonossága a Barcelonánál. Egyedül Rafinha szerződése jár le a jövő nyáron, néhányuknak (Masip, Dani Alves, Bartra és Adriano) 2017-ben, a többieké viszont még később. A legtöbb húzóembernek 2018 vagy 2019 nyaráig él a mostani megállapodása.

Most nyáron az első keret tagjai közül Xavin kívül csak a 24 éves védő, Martín Montoya (Inter) távozott. Az eleve kölcsönadott játékosok közül Ibrahim Afellay barcelonai szerződése kifutott, míg Gerard Deulofeu az Everton légiósa lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik