Barcelona: megegyeztek Neymarral, öt évre ír alá – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2019.06.25. 09:26
null
Neymar megállapodott az FC Barcelonával (Fotó: AFP)
Spanyol lapértesülések szerint Neymar mindenben megállapodott az FC Barcelonával, így a Paris Saint-Germain labdarúgója hamarosan visszatérhet a katalán klubhoz.

 

A katalán Sport a keddi számában arról cikkez, hogy a 27 éves brazil klasszis elfogadta a Barca ajánlatát, s szóban megállapodtak a felek.

Mint korábban megírtuk, a gárda vezetősége feltételeket szabott Neymarnak – az első, hogy vonja vissza a pert, a második, hogy egyértelműen jelezze a nyilvánosság előtt, az ő döntése a visszatérés, a harmadik, hogy csökkentse a fizetési igényét –, aki a lap jelentése szerint habozás nélkül elfogadta Josep Maria Bartomeu elnök kéréseit, s nem is próbált meg egyezkedni, ugyanis egyrészt ennyire vágyik rá, hogy visszatérhessen, másrészt tisztában van vele, hogy a Barcának nagy erőfeszítésébe kerül, hogy visszahozza a csapathoz.

Amennyiben hinni lehet a Sportnak, Neymar a PSG-nél keresett idényenkénti 37 millió eurós fizetéséből elengedett 13 milliót, s a Barcánál évi 24 millió eurót kap – ez körülbelül annyi, mint amennyit a spanyol klubnál keresett, mielőtt távozott volna. A játékos ötéves megállapodást ír alá a Barcával.

A lap azt is tudni véli, hogy Neymarnak voltak más kluboktól is ajánlatai, de ő mindenképpen a barcelonai visszatérést részesítette előnyben, s annak ellenére, hogy a Real Madrid is érdeklődött iránta, a királyi gárdához való átigazoláson csak akkor gondolkodott volna el, ha a katalánok egyáltalán nem kínálják fel neki a lehetőséget a visszatérésre – ezzel kapcsolatban az újság azt írja, hogy Florentino Pérez, a madridiak elnöke gazdaságilag sokkal jobb ajánlatot tett Neymarnak, de ezzel sem tudta meggyőzni.

Az FC Barcelonának így már csak a Paris Saint-Germainnel kell egyezségre jutnia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik