Barca: 3 dolgot teljesítenie kell Neymarnak, hogy visszatérhessen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.22. 16:42
Mint arról beszámoltunk, egybehangzó sajtóhírek szerint Neymar távozhat a nyáron a Paris Saint-Germaintől, és visszatérhet a Barcelonához. A katalánoknak azonban van néhány feltételük...

Neymar távozása Barcelonából nem volt épp zökkenőmentes, ezért a katalánok most a hírek szerint mindent megtesznek, hogy a brazil úgy térhessen vissza, hogy a klub vezetői és a szurkolók is tárt karokkal várják.

Ez azonban nem megy olyan könnyen…

A katalán Sport beszámolója szerint a Barcelona vezetősége három dolgot kért a PSG támadójától, amit Neymarnak muszáj teljesítenie, ha tényleg szeretne visszatérni.

Az első, hogy vonja vissza a pert. Kicsit több mint egy éve, 2018 februárjában ugyanis a brazil a bírósághoz fordult, mert szerinte korábbi klubja tartozott neki 26 millió euró (közel 8.5 milliárd forint) hűségbónusszal, ami azért járt volna neki, mert meghosszabbította a szerződését.

Más kérdés, hogy nem sokkal később távozott, ám a pénzre akkor is igényt tartott a brazil. Ez a per a mai napig húzódik a bíróságon.

Három feltétele van a Barcelonának… (Fotó: AFP)
Három feltétele van a Barcelonának… (Fotó: AFP)

A második, hogy egyértelműen jelezze a nyilvánosság előtt, az ő döntése a visszatérés. A zűrös elválás után a Barcelona vezetősége úgy érzi, a szurkolók nem biztos, hogy örülnének a korai visszatérésnek, egy nyilvános „bocsánatkérés” azonban segíthet.

A harmadik, hogy csökkentse a fizetési igényét. Jelenleg Neymar évi 37 millió eurót (12 milliárd forint) visz haza Párizsban, a gránátvörös-kékek azonban ezt jelenleg képtelenek lennének kifizetni, és őszintén szólva, ha tudnának ennyit adni, akkor sem akarnák a történtek után kitömni a brazil zsebeit.

A katalán sajtó szerint ezek a Barcelona feltételei, amelyeket már Neymarral is közöltek a tárgyalások során. A döntés innentől a támadó, és persze a PSG kezében van…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik