nemzetisport.hu 2019.06.22 16:42 Frissítve: 2019.06.25 00:15

Barca: 3 dolgot teljesítenie kell Neymarnak, hogy visszatérhessen

Mint arról beszámoltunk, egybehangzó sajtóhírek szerint Neymar távozhat a nyáron a Paris Saint-Germaintől, és visszatérhet a Barcelonához. A katalánoknak azonban van néhány feltételük...

 

Neymar távozása Barcelonából nem volt épp zökkenőmentes, ezért a katalánok most a hírek szerint mindent megtesznek, hogy a brazil úgy térhessen vissza, hogy a klub vezetői és a szurkolók is tárt karokkal várják.

Ez azonban nem megy olyan könnyen…

A katalán Sport beszámolója szerint a Barcelona vezetősége három dolgot kért a PSG támadójától, amit Neymarnak muszáj teljesítenie, ha tényleg szeretne visszatérni.

Az első, hogy vonja vissza a pert. Kicsit több mint egy éve, 2018 februárjában ugyanis a brazil a bírósághoz fordult, mert szerinte korábbi klubja tartozott neki 26 millió euró (közel 8.5 milliárd forint) hűségbónusszal, ami azért járt volna neki, mert meghosszabbította a szerződését.

Más kérdés, hogy nem sokkal később távozott, ám a pénzre akkor is igényt tartott a brazil. Ez a per a mai napig húzódik a bíróságon.

Három feltétele van a Barcelonának… (Fotó: AFP)

A második, hogy egyértelműen jelezze a nyilvánosság előtt, az ő döntése a visszatérés. A zűrös elválás után a Barcelona vezetősége úgy érzi, a szurkolók nem biztos, hogy örülnének a korai visszatérésnek, egy nyilvános „bocsánatkérés” azonban segíthet.

A harmadik, hogy csökkentse a fizetési igényét. Jelenleg Neymar évi 37 millió eurót (12 milliárd forint) visz haza Párizsban, a gránátvörös-kékek azonban ezt jelenleg képtelenek lennének kifizetni, és őszintén szólva, ha tudnának ennyit adni, akkor sem akarnák a történtek után kitömni a brazil zsebeit.

A katalán sajtó szerint ezek a Barcelona feltételei, amelyeket már Neymarral is közöltek a tárgyalások során. A döntés innentől a támadó, és persze a PSG kezében van…

2019.07.16 16:48:44

Spanyol labdarúgás I. M.

A Real Madrid új csillaga őszintén beszélt testvére betegségéről és lisszaboni „szenvedéséről”.

2019.07.13 14:25:41

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. A Zidane-mágia már kevés; Pogba és Neymar/Mbappé az álom, Eriksen és Icardi a realitás?

2019.07.08 11:57:25

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Ne(y)már! Őrült összegek és körforgás, ráadásul jöhet még Chitchanok Xaysensourinthone is...

2019.06.16 16:06:48

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az AC/DC végül nem játszott, de Luka Modric, David Beckham és Roberto Carlos tiszteletét tette.