Barcelona: megegyeztek Messivel az új szerződésről

Vágólapra másolva!
2014.05.16. 13:08
null
Messi sok gólt ünnepelhet még Barca-mezben (Fotó: fcbarcelona.com)
A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona megegyezett az új szerződésről Lionel Messivel.

 

A Barcelona hivatalos honlapján tette közzé, hogy megegyezett Lionel Messivel a támadó új szerződéséről, amely valószínűleg jobb kondíciókat tartalmaz a játékos számára az előzőnél. A felek egyezségre jutottak a feltételeket illetően, és a napokban alá is írja a megállapodást az argentin.

Lionel Messi jelenlegi szerződése 2018-ig szól, a támadó sajtóhírek szerint feltételként szabta meg, hogy Sergio Agüero megszerzése mellett tartsák meg José Manuel Pintót. A korábbi információk szerint az új szerződés 2019-ig szólna, Messi évente húszmillió eurót tehetne zsebre – plusz a csapat eredményességének függvényében további 3-4 milliót –, kivásárlási ára pedig maradna 250 millió euró. Akkor egy kérdésben még nem jutottak dűlőre az érintettek: az argentin játékos eddig száz százalékban birtokolta a saját kereskedelmi jogaiból származó bevételeket, de az új szerződés megkötése után ez változhat.

Messi 424 mérkőzésen 354 gólt szerzett a Barcelonában a transfermarkt.de adatai szerint, hat bajnoki cím mellett háromszor nyert Bajnokok Ligáját, négyszer aranylabdát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik