Barcelona: közel az egyezség Messivel, aki Agüerót és Pintót akarja

Vágólapra másolva!
2014.05.06. 23:08
null
Ha Messi javaslata valóra válik, a következő idényben már csapattársak lesznek Agüeróval (Fotó: Action Images)
A katalán TV3 televíziócsatorna értesülései szerint a Barcelona vezetősége a főbb kérdésekben megállapodott Lionel Messivel, az együttes négyszeres aranylabdás játékosával, aki a közeljövőben aláírhatja új szerződését, melynek értelmében évente hozzávetőlegesen 20 millió eurót tehet majd zsebre. Az argentin támadó azonban nem éri be ennyivel: úgy hírlik, javasolja a vezetőségnek Sergio Agüero szerződtetését, valamint José Manuel Pinto kontraktusának meghosszabbítását.

 

A Barcelona támadójának édesapja, Jorge Messi kedden (is) találkozott Javier Fausszal, a katalán klub gazdasági alelnökével, és a sokadik egyeztetés után már szinte minden részletben megállapodtak a felek a futballista 2018-ig szóló szerződésének meghosszabbításáról, s akár még a világbajnokság előtt aláírhatják a papírokat.

Az új kontraktus 2019-ig szólna, Messi évente húszmillió eurót tehetne zsebre – plusz a csapat eredményessének függvényében további 3-4 milliót –, kivásárlási ára pedig maradna 250 millió. A hírek szerint azonban egy kérdésben még nem jutottak dűlőre az érintettek: az argentin játékos eddig száz százalékban birtokolta a saját kereskedelmi jogaiból származó bevételeket, de az új szerződés megköttetése után ez változhat.

A legfontosabb napirendi pont kipipálása után a Barcelona elöljáróinak figyelme a keret megerősítésére irányulhat. A TV3 úgy tudja, Messi azt javasolta a vezetőknek, hogy vásárolják meg a Manchester Cityben futballozó honfitársát, Sergio Agüerót, valamint hogy hosszabbítsák meg a 38 esztendős José Manuel Pinto kapus szerződését. Mindkét futballistáról tudni kell, hogy kiváló viszonyt ápol a négyszeres aranylabdással.

Más források szerint a Barcelona vezetőedzői posztjának első számú várományosa – bár Gerardo Martino távozása még mindig nem hivatalos –, Luis Enrique magával hozná a Celta Vigo kapuvédőjét, Yoel Rodríguezt, aki azonban aligha lenne harmadik számú kapus a Mönchengladbachot elhagyó – és szinte biztosan a gránátvörös-kékekhez igazoló – Marc-André ter Stegen és Pinto mögött.

Kérdés, hogy dönt az igazgatótanács.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik