Barcelona: Iniesta hihetetlen sztorit mesélt Ronaldinhóról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.05. 21:20
null
Ronaldinho és Iniesta 2005-ben (Fotó: Reuters)
Különleges történetet osztott meg az olvasókkal Andrés Iniesta a könyvében, amely „A művész: Iniestának lenni” címet viseli. A sztori főszereplője Ronaldinho.

Ronaldinho könnyen magára haragíthatta volna a csapattársait, amikor egy különösen kockázatos módszerhez folyamodott, hogy motiválja a többieket az egyik el Clásicót megelőzően. 2005 novembere volt, nem sokkal a Real Madrid elleni idegenbeli rangadó előtt.

„Pár nappal a Real elleni bajnoki előtt Ronaldinho felhívott hajnali háromkor – emlékezett Iniesta. – Beleszóltam a telefonba és akkor elmondta: »Andrés, tudom, hogy korán van, de be kell vallanom valamit. Júniusban elhagyom a Barcelonát. A bátyám megállapodott a Real Madriddal. Óriási összeget ajánlottak, nem utasíthattam vissza. Te fiatal vagy, meg tudod érteni. De kérlek, ne mondd el senkinek sem az öltözőben vagy a klubházban. Ne árulj el, jobban bízom benned, mint bárki másban. Andrés, jó éjszakát!«”

„Ronaldinho nem hagyott rá időt, hogy bármit is válaszoljak. Másnap az edzésen nyomasztó volt a légkör. Az egész csapat csendesen tette a dolgát, és mindenki úgy köszöntötte Ronaldinhót, mint még soha. Aztán elérkezett a Real elleni meccs napja. Az öltözőben Ronnie így szólt hozzánk: »Fiúk, a mai egy nagyon fontos meccs. Az ellenfél erős, de a napokban felismertem, hogy olyanok vagyunk, mint egy család. Pár napja mindannyiótokat felhívtam külön-külön, és elmondtam, hogy elmegyek a nyáron, de egyikőtök sem mondott semmit. Rájöttem, hogy készek vagyunk csendben szenvedni, és nem elárulni egymást. Még hosszú ideig itt játszom… Most pedig menjünk ki a pályára, és leckéztessük meg a Real Madridot!«

A 2005. november 19-i meccset a Barcelona 3–0-ra megnyerte. Ronaldinho két nem akármilyen gólt lőtt…



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik