Barcelona: 75 millió euróért megvették az Ajax középpályását – hivatalos

Vágólapra másolva!
2019.01.23. 18:24
null
Frenkie de Jong aláírt a Barcelonához (Fotó: FC Barcelona)
Frenkie de Jong az FC Barcelonában folytatja pályafutását! A Manchester City és a Paris Saint-Germain által is nagy erőkkel csábított holland labdarúgóért 75 plusz 11 millió eurót fizet a katalán klub az Ajaxnak. A 21 esztendős futballista a nyáron csatlakozik a Barcelonához, amellyel ötéves szerződést kötött. Az átigazolás tényét mindkét egyesület megerősítette a hivatalos honlapján.

 

Az utóbbi hetekben úgy tűnt, hogy a Manchester City és a Paris Saint-Germain vezeti az Ajax nagy jövő előtt álló középpályásáért, Frenkie de Jongért folytatott versenyfutást, ám a Barcelona vezetőségi tagjai – köztük Josep Maria Bartomeu klubelnök – az elmúlt napokban Amszterdamban jártak, ahol meggyőzték a 21 esztendős futballistát arról, hogy a spanyol alakulatot válassza.

A Barcelona 75 millió eurót fizet De Jongért, de a végleges vételár bizonyos feltételek teljesülése esetén 86 millióra emelkedhet, amivel az ifjú játékos minden idők legdrágább holland labdarúgójává lépne elő. De Jong öt évre írt alá és a nyáron csatlakozik a Barcelonához.

Érdekesség, hogy a katalán egyesület szinte napra pontosan 30 évvel ezelőtt jelentette be egy később klublegendává váló holland futballista, Ronald Koemen szerződtetését, aki jelenleg a holland válogatott szövetségi kapitányaként dolgozik, és De Jong tavaly júniusban nála mutatkozott be a felnőtt nemzeti együttesben.

Frenkie de Jong a Barcelona történetének 20. holland játékosa. Jelenleg egy honfitársa, Jasper Cillessen szerepel a gránátvörös-kékeknél.

De Jong a mostani idényben eddigi 28 tétmérkőzésén négy gólt és egy gólpasszt jegyzett az Ajaxban. Az amszterdamiak színeiben a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Real Madrid ellen léphet majd pályára.





Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik