Tata Martino: A Barca biztos kikérte Messiék véleményét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.23. 19:25
null
Martino Rosarióban tartotta meg első sajtótájékoztatóját a Barca edzőjeként (Fotó: Reuters)
A Barcelona ma kinevezett vezetőedzője, Gerardo „Tata" Martino sajtótájékoztatót tartott Argentínában, amelyen elmondta, hálás a katalán klubnak a bizalomért, és beszélt Messiékkel a szerződés aláírása előtt.

„A Barcát edzeni rendkívül fontos munka. Nagyon hálás vagyok a Barcelonának, hogy bízott bennem, a szakmai stábban és a munkámban. Azt szeretnénk, hogy a dolgok a lehető legjobban menjenek majd, és együtt dolgozzunk ezen a Barcelonánál" – kezdte Gerardo Martino első sajtótájékoztatóját a Barcelona edzőjeként, majd Lionel Messiről és a futballista édesapjáról is szót ejtett.

„A Barcelona kerete Leóval olyan, amelyet minden edző kíván magának, és leginkább arra kell figyelni, hogy felnőjünk a feladathoz, és hozzátegyünk a játékosok teljesítményéhez. Jorge és Leo körültekintően beszélt a klubról. Nyilvánvalóan kikérték a véleményüket a klubnál, és végül ide jutottunk. Amellett, hogy mit jelent a Barcelona edzőjének lenni, van még egy dolog, ami plusz fontossággal bír: hogy a világ legjobb játékosának trénere lehetek. Biztos vagyok benne, hogy megtaláljuk a módját, hogy továbbra is olyan kivételes játékos legyen, mint amilyen."

Martino elmondta, alkalmazkodik a Barcelona filozófiájához, de megtalálja, mivel tud hozzátenni a katalánok teljesítményéhez.

„A Barca egy olyan klub, amelynek hosszú ideje megvan a saját stílusa, és nekünk ebbe a világba kell beilleszkednünk. Tiszteletben kell tartanunk a klub sajátosságait, és meg kell találnunk, hogy tehetünk hozzá a rendkívül jó keret teljesítményéhez. Kötelességünk jól teljesíteni, és a legjobban képviselni Rosariót és Argentínát. A lehető legjobban szeretnénk teljesíteni az embereimmel" – mondta Martino, utalva arra is, hogy segítőket is visz magával a gránátvörös-kékekhez.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik