Barca: megegyeztek a Cityvel; Bravo utódja az Ajaxból érkezhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.21. 10:55
null
Claudio Bravo két év után int búcsút a Camp Nou közönségének (Fotó: AFP)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2016–2017-es kiírását a Betis elleni 6–2-es győzelemmel kezdő Barcelona technikai igazgatója megerősítette, hogy Claudio Bravo átigazolásáról szóban megegyeztek a Manchester Cityvel. A chilei válogatott kapus klubváltása valószínűleg akkor válik hivatalossá, amikor a katalánok bejelentik az utódjának az érkezését.

 

A 33 esztendős, kétszeres spanyol bajnok Bravo azért távozik a Camp Nouból, mert véletlenül sem szeretne második számú kapus lenni a Barcelonánál. A dél-amerikai futballista a hírek szerint szombaton már ki is pakolt az öltözőszekrényéből a csapat edzőközpontjában, és a Betis elleni bajnoki mérkőzésen védte utoljára a katalánok kapuját.

„Bravo ügyében az elviekben megegyeztünk a Manchester Cityvel. Mihelyst sikerül megoldanunk a pótlását, véglegesítjük az átigazolását, és kinyitjuk előtte a kaput a távozáshoz” – mondta Robert Fernández, a Barcelona technikai igazgatója, aki utalt rá, hogy nem szerepelt a klub tervei között Bravo elengedése.

„A szerződése meghosszabbításáról tárgyaltunk, amikor befutott a Manchester City ajánlata, és Bravo arról tájékoztatott minket, hogy szeretné megfontolni és átgondolni a lehetőségeket. Végül megállapodtunk a Cityvel” – tette hozzá a sportvezető.

Bravo a klub engedélyével a Barcelona vasárnapi edzésén már nem is vett részt.

A spanyol sajtó értesüléseire hivatkozva korábban arról számoltunk be, hogy a Barcelona a Valencia kapusával, Diego Alvessel pótolná Bravót, ám azóta változott a helyzet, a katalánok más megoldást választottak, és a legfrissebb hírek szerint már meg is egyeztek az Ajaxszal, hogy 13 millió euróért megvásárolják a holland válogatott Jasper Cillessent.

Az információt alátámasztja, hogy a 27 esztendős kapus az amszterdami együttes Willem II elleni szombati bajnokiján elővigyázatosságból már be sem került a keretbe.

Cillessen a 2010–2011-es szezonban még a NEC alkalmazásában állt, amelynél Babos Gábor volt a helyettese. A 27-szeres magyar válogatott játékost a Voetbal International kereste meg, hogy ossza meg személyes tapasztalatait fiatalabb kollégájáról.

„Kiválóan bánik a labdával, és az egy az egy elleni szituációkban is nagyon erős. Türelmes kapus, a végsőkig kivár, ezért jobban tudja olvasni a támadók gondolatait” – méltatta a Barcelona kiszemeltjét Babos, aki szerint abból nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hogy Cillessen eddig a vele szemben elvégzett 26 tizenegyesből csak kettőt hárított.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik