La Liga: a nagy gólok meccsén néggyel nyert a Barca

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.20. 20:08
null
A duplázó Messi nagy kedvvel játszott, rendre megoldhatatlan feladat elé állította a sevillai védőket (Fotó: AFP)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) első fordulójában a címvédő Barcelona hazai pályán négygólos győzelmet aratott a Betis ellen. A találkozón több nagyszerű gól született, Luis Suárez triplázott, Lionel Messi duplázott.

A katalánoknál a Claudio Bravo – Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba – Busquets, Rakitic, Denis Suárez – Messi, Luis Suárez, Arda Turan tizenegy kezdett, elég meggyőző játékkal. A hazaiak már az 5. percben megszerezték a vezetést: Jordi Alba passzolt vissza önzetlenül, igaz, éles szögből, a visszalépő Arda Turan pedig remek bokamozdulattal, a kapunak háttal állva juttatta be a labdát a sevillaiak kapujába (1–0).

Kezdődhetett a klasszikus, barcelonai türelemjáték, labdatartással és ritmusváltásokkal. Hiába irányítottak azonban a katalánok, újabb nagy helyzetet csak egyet sikerült kialakítaniuk, az pedig kimaradt. A 21. percben a mérkőzés képe alapján teljesen váratlan egyenlítettek a vendégek: Rubén Castro ideális helyről, 22 méterről elvégezett szabadrúgásból pókhálózta ki a bal felsőt (1–1).

Az egyenlítés felpiszkálta és felpörgette a katalánokat. Ez paprikás hangulatot is kölcsönzött a találkozónak – volt bruszt, olykor fetrengés, egy kis színészkedés –, de még a szünet előtt két góllal megléptek a házigazdák. A 37. percben Lionel Messi vezette keresztbe a labdát a tizenhatos előtt, és lőtte ki a folyosón a kapu jobb oldalát (2–1). A 42. percben Sergi Roberto centerezésénél előzte meg Luis Suárez a védőjét, és lőtt a kapu hosszú, jobb oldalába laposan (3–1). Közös volt a három hazai gólban, hogy a Betis-védők darabra mindig megvoltak, sőt a biztosítás is adva volt, de nem tudtak szerelni és blokkolni.

A fordulás után lendületben maradt a házigazda, futószalagon alakította ki a helyzeteket. A negyedik hazai gólnál az 56. percben a kiugratást kapó Messire, valamint a centerezést közelről gólra váltó Luis Suárezre sem jutott védő, pedig volt a tizenhatoson belül öt is (4–1). A középkezdés után letámadó Barcának két percet sem kellett várnia az újabb gólra. Labdaszerzés után Messi cselezett és tört előre középen. A védők behátráltak az argentin elől, ő pedig 18 m-ről kilőtte a kapu bal oldalát (5–1). A 82. percben Luis Suárez még betekert egy szabadrúgást (6–1), amire a vendégek Rubén Castro révén egy szabadrúgás utáni lecsorgóból válaszoltak (6–2) kisvártatva.

LA LIGA, 1. FORDULÓ
Barcelona–Betis 6–2
(Arda Turan 5., Messi 37., 57., L. Suárez 42., 56., 82., ill. Rubén Castro 21., 84.)
KÉSŐBB

20.15: Granada–Villarreal (Tv: Sport1)
22.15: Sevilla–Espanyol (Tv: Sport1)
AUGUSZTUS 21., VASÁRNAP
18.15: Sporting Gijón–Athletic Bilbao (Tv: Sport1)
20.15: Real Sociedad–Real Madrid (Tv: Sport1)
22.15: Atlético Madrid–Alavés (Tv: Sport1)
AUGUSZTUS 22., HÉTFŐ
20.00: Celta Vigo–Leganés
22.00: Valencia–Las Palmas
KORÁBBAN
Málaga–Osasuna 1–1
(Juanpi 56., ill. Mérida 85.)
Deportivo La Coruna–Eibar 2–1 (Mosquera 69., Lucas Pérez 87. – 11-esből, ill. Ramis 55.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik