HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.08.14 10:22 Frissítve: 2017.08.14 10:42

Barca: már az edzője is elismerte a brazil érkezését

Már Luiz Felipe Scolari, a kínai Kuangcsou Evergrande labdarúgócsapatának vezetőedzője sem tagadja: Paulinho a Barcelonánál folytatja pályafutását.

 

Noha az elmúlt napokban a média nyílt titokként kezelte a brazil középpályás klubváltását, az érintettek mélyen hallgattak a transzfert illetően.

Most azonban Luiz Felipe Scolari, Paulinho vezetőedzője, valamint a játékos csapattársa is elárulta, a 29 esztendős középpályás valóban távozik.

„Paulinho kiváló futballista, olyan, aki a klubjaiban és a válogatottban is fantasztikus eredményeket ért el – idézi Scolarit a Marca. – Az általa képviselt minőséget bizonyítja az is, hogy a Barcelona mennyit fizet érte. A legjobbakat kívánjuk Paulinhónak.”

Cseng Cse, a Kuangcsou Evergrande csapatkapitánya is szomorúan konstatálta Paulinho távozását.

„A gárda elveszítette egy kulcsemberét. A játékstílusunkat és a felállásunkat nagyban befolyásolja ez a váltás, mivel nem lehetséges, hogy a bajnokság ezen szakaszában pótoljuk őt. Mindenesetre én is szeretnék sok sikert kívánni Paulinhónak, az pedig, hogy a kínai élvonalból egy ilyen klubhoz megy, a labdarúgásunk számára pozitívan hat.”

A 41-szeres brazil válogatott Paulinho szerződtetése már a nyár elején is szóba került a Barcelonánál, ám akkor úgy tűnt, hogy Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke (!) megvétózza a transzfert. Azóta a katalánok körbenéztek a piacon, de mivel nem találtak jobb megoldást – és Marco Verrattit sem sikerült megszerezniük –, ismét a Konföderációs Kupa-győztes futballista felé fordult a figyelmük.

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a Barcelona kifizeti a Paulinho szerződésében szereplő 40 millió eurós kivásárlási árat a Kuangcsou Evergrandénak.

 

2019.02.22 16:35:06

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Kétszer is vezettek az andalúziaiak, de eggyel többször jött az argentin • Ismét gólt szerzett Luis Suárez.

2019.02.17 09:24:01

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Jó ebédhez szólt a La Liga, a kis katalán csapat elhúzta a királyi klub nótáját, Ramost kiállították a végén.

2019.02.16 11:56:15

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Sorozatban három döntetlen után visszatalált a győzelem útjára a katalán csapat.

2019.02.10 20:11:23

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Hiába kezdett az argentin ász Bilbaóban, a hazaiaknak több ziccerük volt, ám a német kapussal nem bírtak.

2019.02.08 12:27:16

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Gareth Bale csereként állt be, és ő tette fel az i-re a pontot a mérkőzés utolsó góljával.