Barcelona: ketten Londonba mehetnek; régi ismerős térhet vissza

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.29. 13:31
A spanyol élvonalbeli Barcelona január 1-jétől ismét szerződtethet labdarúgókat, hiszen lejár a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) eltiltása. Sajtóhírek szerint Luis Enrique vezetőedző első számú kiszemeltje Denis Suárez, a Villarreal 21 éves támadója lesz a téli átigazolási időszakban, az angol első osztályú Arsenal és Tottenham pedig januárban elcsábítana két fiatal játékost a katalánoktól.

Mint ismert, a 2016-os esztendő első napjától kezdve immár Arda Turan és Aleix Vidal is pályára léphet tétmérkőzésen a Barcelonában. Mindkét játékos a nyáron csatlakozott a gránátvörös-kékekhez, ám a FIFA-eltiltás miatt a Barca csak január 4-étől válthatja ki játékengedélyüket. A spanyol sajtó szerint Luis Enrique további erősítést tervez.

A katalánokkal idén öt trófeát szerző vezetőedző kívánságlistáján három jelölt szerepelt a támadósor megerősítése érdekében. A Celta Vigóban remekelő Nolito és az osztrák Red Bull Salzburgban pazar teljesítményt nyújtó Jonathan Soriano érkezésére azonban kevés az esély – pedig Luis Enrique mindkettejükkel dolgozott már együtt. A Sport úgy tudja, a Barca így Denis Suárez iránt érdeklődik erőteljesebben, aki korábban a Barcelona B-csapatában szerepelt, és az előző idényt a Sevillában töltötte kölcsönben.

A 21 esztendős korosztályos válogatott támadó a nyáron a Villarrealba szerződött, az ősszel tizenkilenc tétmeccsen háromszor volt eredményes, és hét gólpasszt adott. A Barca az idény végén hárommillió euróért visszavásárolhatja a galíciai származású játékost, a Sport napilap azonban úgy tudja, Suárez már a télen visszatérhet Barcelonába. A Marca szerint ez esetben a Barcának többet, körülbelül 4.5 millió eurót kellene fizetnie, a Sport pedig azt írja, a Villarreal emellett húsz százalékot kér Suárez esetleges későbbi klubváltásának az árából.

A katalán sportnapilap azt is megemlíti, hogy januárban két játékos távozhat a Barcából. Az Arsenal hatmillió euróért szerződtetné Sergi Sampert, a Barca 20 éves tehetségét, akinek kivásárlási ára viszont 12 millió euró. A Tottenham pedig a 20 esztendős Sandro Ramírez iránt érdeklődik, aki 18 találkozón kapott lehetőséget az ősszel Luis Enriquétől – többnyire csereként. Állítólag Sandro szóban megegyezett a londoni együttessel, a vételára tizennégymillió euró körül lehet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik