T. D. 2019.07.12 22:33 Frissítve: 2019.07.13 01:06

Barca: így puhítják a szurkolókat Griezmann miatt? – videó

Mint ismert, a Barcelona labdarúgócsapata péntek délután bejelentette Antoine Griezmann szerződtetését. Ha visszamegyünk egy kicsit az időben, emlékezhetünk rá, hogy a francia egyszer már kikosarazta a katalánokat. Ám az átigazolás hivatalossá tétele után a katalánok úgy érezték, még egy kicsit puhítani kell a szurkolókat…

Néhány Barca-szurkoló bizalmáért valószínűleg még meg kell dolgoznia Griezmann-nak (Fotó: AFP)


A szóban forgó kikosarazásról: Antoine Griezmann hosszas hercehurca után 2018 nyarán egy előre felvett videóban jelentette be, hogy a Barca hívó szava ellenére marad az Atlético Madridnál. Akkor nagyon sokan támadták a játékost, mondván: ekkora hajcihő után már nem is bánják, hogy nem ölti magára a Barcelona mezét.


Antoine Griezmann a Barcelonában folytatja pályafutását! – HIVATALOS

Ám Madridban a 2018–2019-es idényben nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan Griezmann remélte. Jó barátja, Diego Godín is távozott, a Barcelona pedig 2019-ben sem tett le a megszerzéséről – az ügy végére pénteken került pont, amikor a gránátvörös-kékek hivatalosan is bejelentették az érkezését.

Igen ám, de Barcelonában úgy gondolhatták, kell még egy kis „promó” az új szerzeménynek a múltban történtek miatt, illetve azért is, mert korábban a spanyol sajtóban olyanokat lehetett olvasni, hogy a játékosok sem látnák szívesen, ahogyan a korábbi elnök, Joan Laporta is inkább ellene érvelt. Így néhány órával a bejelentés után kitettek egy videót, melyben Griezmann a második lehetőségekről beszél.

„Gyermekként édesapám megtanított arra, hogy a vonatok nem csupán egyszer jönnek el mellettünk.
Itt az ideje, hogy nekiveselkedjünk a kihívásoknak egy új helyen. Végül az útjaink keresztezik egymást. Teljes elkötelezettséggel fogok harcolni a Barca színeiért. Eljött a mi időnk, ez a mi utunk”
– mondja Griezmann a videóban, amelyhez a katalánok a közösségi médiában csak annyit tettek hozzá: „Az élet a második lehetőségekről szól.”

FC Barcelona on Twitter

Life is all about second chances. https://t.co/5ArFiaP2htGriezmann szombaton este érkezik meg Barcelonába, már ekkor készül majd róla néhány fotó a klub hivatalos boltjában. Hivatalos bemutatása viszont csak vasárnap várható, ám a Camp Nou karbantartása miatt csak a lelátókon fotózkodik majd a játékos, mielőtt sajtótájékoztató keretein belül bemutatkozna.  
2020.05.25 10:50:16

Spanyol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (KÉPES SPORT)

A Képes Sport összegyűjtötte a katalánok újkori történetének legjobb tízeseit.

2020.05.20 22:13:11

Spanyol labdarúgás VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A futballmúlt rendíthetetlen és megváltoztathatatlan.

2020.05.01 16:20:42

Spanyol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM, SZÖLLŐSI GYÖRGY

Terjedelmes írással tiszteleg Puskás Ferenc emléke előtt a spanyol konzervatív napilap, az ABC.

2020.04.16 10:34:39

Spanyol labdarúgás FARKAS MÁTÉ

A Real sztárjai is játszottak. Az F1-es közvetítés tapasztalatairól Wéber Gábort kérdeztük.

2020.04.16 10:56:50

Spanyol labdarúgás BABJÁK BENCE

A korábbi újpesti légiós beszélt a valenciai hétköznapokról és a sekélyes emberi kapcsolatokról.