nemzetisport.hu 2016.11.17 15:51 Frissítve: 2016.11.17 15:51

Barca: az új Messi? Végleg lemondhatnak a csodagyerekről

Nagy reményekkel szerződtette a Barcelona 2014 nyarán az akkor 18 éves Alen Halilovicot. A katalánok most attól tartanak, hogy lassan végleg lemondhatnak a horvátok korábbi csodagyerekéről.

Alen Halilovic messze került a Barcelonától (Fotó: AFP)

 

Halilovic első barcelonai idényében az Eusebio által irányított Barcelona B-ben kapott lehetőséget – egy spanyol Király-kupa-meccsen a nagyoknál is bemutatkozott csereként –, ám a család ezzel párhuzamosan külön személyi edzőt is foglalkoztatott. A speciális munka eredményeként viszont megváltozott az irányító játéka, amely egyre kevésbé volt Barca-kompatibilis.

Pedig azt megelőzően sokan a tinédzser Lionel Messihez hasonlították a stílusát. A katalánok alighanem már akkor rossz néven vették a család húzását, a nyári átigazolási időszakban aztán újabb „fekete pontot” szereztek.

Halilovic az előző idényben a Sporting Gijón kölcsönjátékosa volt, majd a több játéklehetőség reményében idén nyáron ismét a kölcsönadás volt esetében a reális lehetőség. Érdeklődött a Villarreal és a Sevilla, különösen aktív volt a Valencia, ám végül a Hamburg lett a befutó. Ráadásul a németek nem kölcsönbe vitték el, hanem végleg megvették.

A Villarreal és a Sevilla már a játékos fizetési igényeit is sokallta, a Valencia viszont nem volt hajlandó kifizetni azt a jutalékot – a vételár felét –, amit Halilovic édesapja, a korábbi bosnyák és horvát válogatott Sejad Halilovic kért. A hamburgiak viszont megegyeztek a játékossal és az édesapjával is, így 5.5 millióért megvették a fiatalt a Barcától. A gránátvörös-kék klub 10 millió eurós visszavásárlási árat foglalt bele a szerződésbe.

Halilovic pályafutásának eddigi hamburgi időszaka nem sikertörténet. A tíz forduló után a Bundesliga utolsó helyén álló, nyeretlen együttesben egyelőre epizódszerep jutott neki. A középpályás hat bajnokin kapott lehetőséget, és összesen 137 percet tölthetett a pályán. Barcelonában aligha gondolkodnak a visszavásárlásán, s alighanem végleg elvethetik azt az illúziójukat, hogy megtalálták volna az új Messit.

Az 1996-os születésű Halilovic horvát rekordok sorát tartja: ő a Dinamo Zagreb történetének legfiatalabb debütáló játékosa, a liga legfiatalabb gólszerzője, illetve a legfiatalabb horvát futballista, aki valaha BL-mérkőzésen pályára lépett. Halilovic a horvát A-válogatott történetének is a legifjabb labdarúgója, 2013-ban debütált a nemzeti csapatban

2019.04.15 20:47:59

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A második félidő elején egyenlített a remek formában lévő Benzema, nem állt közelebb a győzelemhez a Madrid.

2019.04.06 20:22:15

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A bíró anyja, Costa piros lapja, a kapus védései, s a Barcelona sikere – kulcsszavakban a spanyol „bajnoki döntő”.

2019.04.03 21:15:15

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Hiába a múlt heti pihentetés, a Valencia legyőzte a Realt, Zidane elszenvedte második korszaka első vereségét.

2019.04.02 21:08:55

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Messi a 90., Luis Suárez a 93. percben lőtt gólt, de ez is csak egy pontra volt elegendő a Villarreal ellen.

2019.03.31 20:27:08

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A vendég Huesca két góllal sokkolta a madridiakat, Benzema azonban megszerezte a győztes gólt a 89. percben.