HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.11.17 15:51 Frissítve: 2016.11.17 15:51

Barca: az új Messi? Végleg lemondhatnak a csodagyerekről

Nagy reményekkel szerződtette a Barcelona 2014 nyarán az akkor 18 éves Alen Halilovicot. A katalánok most attól tartanak, hogy lassan végleg lemondhatnak a horvátok korábbi csodagyerekéről.

HIRDETÉS
Alen Halilovic messze került a Barcelonától (Fotó: AFP)

 

Halilovic első barcelonai idényében az Eusebio által irányított Barcelona B-ben kapott lehetőséget – egy spanyol Király-kupa-meccsen a nagyoknál is bemutatkozott csereként –, ám a család ezzel párhuzamosan külön személyi edzőt is foglalkoztatott. A speciális munka eredményeként viszont megváltozott az irányító játéka, amely egyre kevésbé volt Barca-kompatibilis.

Pedig azt megelőzően sokan a tinédzser Lionel Messihez hasonlították a stílusát. A katalánok alighanem már akkor rossz néven vették a család húzását, a nyári átigazolási időszakban aztán újabb „fekete pontot” szereztek.

Halilovic az előző idényben a Sporting Gijón kölcsönjátékosa volt, majd a több játéklehetőség reményében idén nyáron ismét a kölcsönadás volt esetében a reális lehetőség. Érdeklődött a Villarreal és a Sevilla, különösen aktív volt a Valencia, ám végül a Hamburg lett a befutó. Ráadásul a németek nem kölcsönbe vitték el, hanem végleg megvették.

A Villarreal és a Sevilla már a játékos fizetési igényeit is sokallta, a Valencia viszont nem volt hajlandó kifizetni azt a jutalékot – a vételár felét –, amit Halilovic édesapja, a korábbi bosnyák és horvát válogatott Sejad Halilovic kért. A hamburgiak viszont megegyeztek a játékossal és az édesapjával is, így 5.5 millióért megvették a fiatalt a Barcától. A gránátvörös-kék klub 10 millió eurós visszavásárlási árat foglalt bele a szerződésbe.

Halilovic pályafutásának eddigi hamburgi időszaka nem sikertörténet. A tíz forduló után a Bundesliga utolsó helyén álló, nyeretlen együttesben egyelőre epizódszerep jutott neki. A középpályás hat bajnokin kapott lehetőséget, és összesen 137 percet tölthetett a pályán. Barcelonában aligha gondolkodnak a visszavásárlásán, s alighanem végleg elvethetik azt az illúziójukat, hogy megtalálták volna az új Messit.

Az 1996-os születésű Halilovic horvát rekordok sorát tartja: ő a Dinamo Zagreb történetének legfiatalabb debütáló játékosa, a liga legfiatalabb gólszerzője, illetve a legfiatalabb horvát futballista, aki valaha BL-mérkőzésen pályára lépett. Halilovic a horvát A-válogatott történetének is a legifjabb labdarúgója, 2013-ban debütált a nemzeti csapatban

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 20:06:17

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az acélkeményen futballozó Celta nem adta olcsón a győzelmet, de Solari alatt egyre markánsabb a Real.

2018.11.11 15:03:05

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A kartörése után visszatérő Messi duplázott, de ez sem segített a katalánokon.

2018.10.31 21:21:52

Spanyol labdarúgás MAROSI GERGELY

„Túl sok arrogancia” • Könnyen lehet, hogy bürökpohár volt a Zidane után megürült edzői poszt.

2018.10.30 23:53:01

Spanyol labdarúgás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Julen Lopetegui nem Zidane, ám Pérez sem Santiago Bernabéu.

2018.10.28 15:41:15

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az első félidőben csak a Barca volt a pályán, a madridiak későn ébredtek, a végén pedig kiütötték őket.

HIRDETÉS
HIRDETÉS