HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.11.17 15:51 Frissítve: 2016.11.17 15:51

Barca: az új Messi? Végleg lemondhatnak a csodagyerekről

Nagy reményekkel szerződtette a Barcelona 2014 nyarán az akkor 18 éves Alen Halilovicot. A katalánok most attól tartanak, hogy lassan végleg lemondhatnak a horvátok korábbi csodagyerekéről.

HIRDETÉS
Alen Halilovic messze került a Barcelonától (Fotó: AFP)

 

Halilovic első barcelonai idényében az Eusebio által irányított Barcelona B-ben kapott lehetőséget – egy spanyol Király-kupa-meccsen a nagyoknál is bemutatkozott csereként –, ám a család ezzel párhuzamosan külön személyi edzőt is foglalkoztatott. A speciális munka eredményeként viszont megváltozott az irányító játéka, amely egyre kevésbé volt Barca-kompatibilis.

Pedig azt megelőzően sokan a tinédzser Lionel Messihez hasonlították a stílusát. A katalánok alighanem már akkor rossz néven vették a család húzását, a nyári átigazolási időszakban aztán újabb „fekete pontot” szereztek.

Halilovic az előző idényben a Sporting Gijón kölcsönjátékosa volt, majd a több játéklehetőség reményében idén nyáron ismét a kölcsönadás volt esetében a reális lehetőség. Érdeklődött a Villarreal és a Sevilla, különösen aktív volt a Valencia, ám végül a Hamburg lett a befutó. Ráadásul a németek nem kölcsönbe vitték el, hanem végleg megvették.

A Villarreal és a Sevilla már a játékos fizetési igényeit is sokallta, a Valencia viszont nem volt hajlandó kifizetni azt a jutalékot – a vételár felét –, amit Halilovic édesapja, a korábbi bosnyák és horvát válogatott Sejad Halilovic kért. A hamburgiak viszont megegyeztek a játékossal és az édesapjával is, így 5.5 millióért megvették a fiatalt a Barcától. A gránátvörös-kék klub 10 millió eurós visszavásárlási árat foglalt bele a szerződésbe.

Halilovic pályafutásának eddigi hamburgi időszaka nem sikertörténet. A tíz forduló után a Bundesliga utolsó helyén álló, nyeretlen együttesben egyelőre epizódszerep jutott neki. A középpályás hat bajnokin kapott lehetőséget, és összesen 137 percet tölthetett a pályán. Barcelonában aligha gondolkodnak a visszavásárlásán, s alighanem végleg elvethetik azt az illúziójukat, hogy megtalálták volna az új Messit.

Az 1996-os születésű Halilovic horvát rekordok sorát tartja: ő a Dinamo Zagreb történetének legfiatalabb debütáló játékosa, a liga legfiatalabb gólszerzője, illetve a legfiatalabb horvát futballista, aki valaha BL-mérkőzésen pályára lépett. Halilovic a horvát A-válogatott történetének is a legifjabb labdarúgója, 2013-ban debütált a nemzeti csapatban

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.02 18:03:03

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A várható igen igazságtalan elosztásban: Messiék nyolcat szereztek, a hamar vezetést szerző újonc kettőt.

2018.09.01 19:14:35

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A Betis közkedvelt középpályása elárulta, mi segített neki, hogy hosszú pályafutása legyen.

2018.09.01 18:54:32

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Bale gólja után még kiegyenlített a Leganés, ám a második játékrészben eldöntötte a meccset a királyi gárda.

2018.09.01 00:28:40

Spanyol labdarúgás SZÖLLŐSI GYÖRGY

ALAPVONAL Arról kevesebb szó esik, hogy mennyit csökkent Cristiano népszerűsége a Real Madrid elhagyásával.

HIRDETÉS
HIRDETÉS