Barca: Alves megvédte Neymart, és felemlegette a Real Madridot

Vágólapra másolva!
2014.01.27. 13:26
A Málaga ellen 3–0-ra megnyert spanyol bajnoki mérkőzést követően Daniel Alves, a Barcelona labdarúgócsapatának jobbhátvédje megvédte klubját a Neymar átigazolási díja körüli hercehurcában, és szájára vette a nagy rivális Real Madridot is. Az andalúz együttes legyőzése után Gerardo Martino vezetőedző, Xavi, illetve a visszatérő Ibrahim Afellay is a kamerák elé állt.

„Tiszteletlenség, ami Neymar átigazolási ügyéből kerekedett. A Real Madrid is rengeteg átigazolási ügyben érdekelt, mégsem ismertették egyetlen szerződés részleteit sem – vélekedett Alves. – Ha a bajnoki címről az utolsó fordulóban esedékes Atlético Madrid elleni meccsünk dönt majd, nem probléma, aláírnám ezt a forgatókönyvet.”Alves. – Ha a bajnoki címről az utolsó fordulóban esedékes Atlético Madrid elleni meccsünk dönt majd, nem probléma, aláírnám ezt a forgatókönyvet.”

A Málaga elleni találkozókon a hajrában szerepet kapott a krónikus combsérüléséből felépült Ibrahim Afellay is, aki ezt megelőzően 2012 májusában lépett pályára a katalán klub színeiben.

„Remekül érzem magam a történtek után, hatalmas megtiszteltetés számomra a szurkolók ovációja. Nagyon nehéz időkön mentem keresztül, a visszavonuláson is elgondolkodtam. Köszönetet mondok a csapattársaimnak, az orvosoknak és az edzőknek” – mondta a holland válogatott támadó, aki jó eséllyel lehetőséget kap a Levante elleni szerdai kupavisszavágón is, amelyet a Barcelona 4–1-es előnyből vár.

A sorozatban 25. hazai bajnoki mérkőzésüket megnyerő katalánok vezetőedzője, Gerardo Martino talált negatívumot is a magabiztos győzelem alkalmával.

„Aggasztó, hogy ennyi helyzetünk adódott, és csak 3–0-ra nyertünk. Annak viszont örülök, hogy mindkét szélsőhátvédünk támadó szellemű játékos. Ennek megvan a kockázata, de Busquets és Xavi lezárják a mögöttük megnyílt területeket” – mondta az argentin szakember, aki örül neki, hogy hébe-hóba rögzített játékhelyzetek után is gólt szerez csapata, míg a bő egy óra után lecserélt Pedro állapotáról elmondta, hogy rúgást kapott a sípcsontjára, de csak elővigyázatosságból hívta le a pályáról.

Martino honfitársát, a gólpasszt jegyző Lionel Messit sem felejtette el méltatni.

„Leo passzai szenzációsak. Olyan passzsávokat lát meg, amiket más csak a lelátóról, vagy a tévé előtt ülve” – tette hozzá az 51 esztendős szakvezető, aki humorosan megjegyezte, csapata mostanában túl gyakran játszik késő este, így attól fél, hogy a játékosok egyszer elalszanak a meccs szünetében...

A 96 passzából 92-t saját csapattársához eljuttató Xavi szűkszavúan reagált azokra a pletykákra, melyek szerint az MLS-ben vagy Katarban folytatná a pályafutását.

„A Barcelonából szeretnék visszavonulni, nem igazolok el” – szögezte le a 34. születésnapját szombaton ünneplő spanyol középpályás, aki fontosabbnak tartja, hogy jól érezze magát nevelőegyesületénél, mint hogy elérje az ezres határt – jelenleg 703 meccsnél tart.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik